Metrobusy
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
ZTM jeździ też za miastem.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Ale tam autobusy powinny miec mozliwosc jazdy 80, mozenie rozkldowo na calej dlugosci odcinka gdzie dozwolona jest taka predkosc. Ale fizyczna mozliwosc rozpedzenia sie do 80, bo manewry zmiany pasa sa bezpieczniejsze jak sie jedzie z podobna predkoscia do innych pojazdow.Glonojad pisze:ZTM jeździ też za miastem.
[ Dodano: |16 Sie 2009|, 2009 12:33 ]
Dlaczego chwalisz sie zlamaniem ograniczenia predkosci o 30 km/h?vip6744 pisze:Po Marszałkowskiej to różnie bywa z manewrością, ale po Trasie Siekierkowskiej śmiało można śmigać szybko.Sam wyciągnąłem wozem 2954 te 80 km/h.
Zwracaj uwagę komu innemu.Ja wcale się nie przechwalam, a przede wszystkim na tym odcinku rzadko zdarzają się kierowcy autobusów jadący wg.przepisów, no może Ci z grodzia.zzz pisze:Nie wszyscy tylko kierowcy pojazdow o DMC powyzej 3,5 tony;) A po drugie jak juz kierujesz autobusem i popelniasz wykroczenie warte 400zł i 8 punktow to nie ma po co sie przechwalac na forum publicznym .vip6744 pisze:Ech,żeby wszyscy byli tacy służbowi i jeździli tam 50 km/h...
-
Domino2001
Podobno Puławska też ma mieć swój metrobus (powstaną bus-pasy) i wtedy nic nie stanie na przeszkodzie.kajo pisze:Może byśmy wreszcie podyskutowali o 709, to jest wprost idealny kandydat na metrobus, częstotliwość jest wprost idealma, szybko namalowany i dobrze monitorowany bus-pas byłby wprost idealny. Może jakieś podniesienie prędkości na bus-pasie, np. 80km/h(pas autostradowy:dance:) Sterowanie ruchem, priorytet dla autobusów.
I wtedy się obudziłem.
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.
Szczerze? Po rowerzyśćie, pozatym też istnieje coś takiego jak światła, dlaczego na zielonym świetle (dla busa) na pasach ma się znaleść rowerzysta?A pomyślałeś o bezpieczeństwie pasażerów Jedziesz 80km/h, a tu nagle na przejściu rowerem Ci przejeżdża,jak to oni mają w zwyczaju przejeżdżać,a nie przechodzić z rowerem i co byś wtedy zrobił - ostre hamowanie i w najlepszym przypadku poobijani pasażerowie czy po rowerzyście
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Ale przepraszam bardzo, metrobus ma zasuwać 80km/h? Przecież to się wyklucza, bo metrobus=częste przystanki, a szybki autobus=mała ilość przystanków... Co niektórzy chyba zapomnieli jeszcze o tym, że autobus (zwłaszcza z automatyczną skrzynią biegów - dzisiaj to standard) nie rozpędza się tak, jak samochód osobowy... 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Też prawda...Wolfchen pisze:Ale przepraszam bardzo, metrobus ma zasuwać 80km/h? Przecież to się wyklucza, bo metrobus=częste przystanki, a szybki autobus=mała ilość przystanków... Co niektórzy chyba zapomnieli jeszcze o tym, że autobus (zwłaszcza z automatyczną skrzynią biegów - dzisiaj to standard) nie rozpędza się tak, jak samochód osobowy...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jakiekolwiek zdarzenie z udziałem takiego np. 709 przy prędkości 80 km/h to byłaby masakra. Ludzie nieprzypięci, stojący, nieraz bez mocnego chwytu...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.