Trasa tramwajowa na Gocław
Moderator: Wiliam
Gdzieś mi przemknęło stanowisko że wariant przez Wał ma być wyłączony do analiz do decyzji środowiskowej.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Jest analizowany. Oczywiście wychodzi źle.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Nawet udało mi się do tego przekonać rzeczoną panią radną. Nie była mi w stanie powiedzieć, jak taki tramwaj miałby przejść pod linią kolejową nad Wisłą bez zawężenia ulicy.
Dlaczego to pismo jest ocenzurowane? Ten pan od propozycji jest o coś oskarżony?
To już nie powtórzyła "przenieść jezdnie zachodnie Wału Miedzeszyńskiego niskim kosztem bliżej Wisły"?pawcio pisze:Nawet udało mi się do tego przekonać rzeczoną panią radną. Nie była mi w stanie powiedzieć, jak taki tramwaj miałby przejść pod linią kolejową nad Wisłą bez zawężenia ulicy.

Tej wersji nie słyszałem.
Wyszło Pani, że przepustowość nowej trasy do 60 składów na godzinę (czyt. 12000 miejsc) zaś wzdłuż kanałku to tylko 2000 (bo tyle wpuszczą Aleje). Czysta manipulacja danymi, choć bez krzty nieprawdy.
nowej kontra nowej?
Musi być nowa, skoro teraz żadna nie istnieje. 
Poprawiłem.
Poprawiłem.
Pani radna z PiS poczuła antytramwajowy wiatr w żaglach. Jak rozumiem to ona zorganizowała jesienne spotkanie na Saskiej Kępie z wrzaskami. Teraz na facebooku następna działaczka zaczęła zbiórkę podpisów p-ko trasie przez działki:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Organizatorem spotkania w październiku był samorząd Saskiej Kępy. A pani radną się wprosiła i nim zawładnęła ku niezadowoleniu organizatorów. Bo oni też są przeciw ale starają się być merytoryczni i niepolityczni.
Jak już połączą Modlińską z Białołęką, to będzie mogło tamtędy pojechać torowe 103.Poc Vocem pisze:Orzeczenie zjadło się komuś. Redaktora nie zatrudniają, więc zakładam, że autorowi.
A linia jadąca na Tarchomin, z tego co pamiętam, jest planowana. Historycznie miało się to nazywać bodajże 21.
Dodano po 1 minucie 44 sekundach:
Ale tramwaj zagrożony zalaniem przez Wisłę jakoś mi nie leży... Poza tym wcale nie jestem przekonany, czy tramwaj buduje się szybciej, niż rosną drzewa.
ŁK
Abstrahując od kuriozalności tego pomysłu, gdzie tramwaj na wale byłby zagrożony zalaniem?

Na to by był na pewno. Zresztą obok też cały Gocław, ale też i cała Białołęka to tereny zalewowe w sumie.Wiliam pisze:Abstrahując od kuriozalności tego pomysłu, gdzie tramwaj na wale byłby zagrożony zalaniem?
ŁK