Kącik porad komputerowych
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
To nie da się wywalić, uporządkować plik (cokolwiek to by miało znaczyć) i znów zrobić tę bibliografię? Zakładam, że automatyczne nie kosztuje tyyyle wysiłku. Nie jest tak, że wystarczy, że gdzieś plik okaże się nierozjechany, tam sie machnie pdf i luz?hafilip84 pisze:Tak to wygląda...grzegorz pisze:@hafilip Czy bibliografia była generowana automatycznie?
Spróbuj tak. Start > Uruchom > msconfig. W zakładce "Uruchamianie" poszukaj programu który ma dziwną lokalizację (bynajmniej nie Program Files czy Windows). Wyłącz i już.JacekM pisze:Jak się najprościej pozbyć ransomware'u blokującego komputer? Nie wiem dokładnie o jaki chodzi, ale pewnie o coś w stylu "tu FBI, wpłać 100 dolarów". Jest jakaś uniwersalna aplikacja wywabiająca takie syfy?
- panzerloud
A co dokładnie chcesz zrobić z tym dźwiękiem? jeśli zamiast niego ma być głucha cisza, to jest to prosta rzecz, ot wystarczy chociażby Sony Sound Forge, w którym wytniesz, bądź wyciszysz fragment niepożądanej ścieżki dźwiękowej. Jeśli natomiast zależy Ci na usunięciu dźwięku który nakłada się na inne dźwięki, które jednak mają zostać, to będzie ciężej, bo trzeba będzie ściszyć poszczególne pasma częstotliwości, z których składa się niepożądany dźwięk, i podbić pozostałe. A największy problem jest taki że dźwięk w edytowanym miejscu będzie zauważalnie niższej jakości, co i tak nie daje gwarancji, że nie będzie go słychać wcale, a jedynie bardzo słabo.MeWa pisze:Hej, czy ktoś zna się na edycji plików video i byłby w stanie mi pomóc wyedytować / usunąć niepożądany dźwięk?
- panzerloud
Kiedyś miałem coś podobnego(jakiś fałszywy program antywirusowy), i problem nie był tak prosty do rozwiązania, bo proces po usunięciu z listy znów się do niej dodawał. Wynikało to z tego że rezydował też w SVCHOST który był procesem systemowym i jego ewentualne wywalenie wiązałoby się z tym że system by się nie uruchomił, Ty odznaczałeś niechciany proces, a on się znów zaznaczał, wywalałeś proces, on się uruchamiał na nowo. Pamiętam że ja usuwałem to ComboFixemSławekM pisze:Zbyt proste ale jednak możliweemyl pisze:To byłoby zbyt proste. Polecam napisać posta na jakimś bardziej fachowym forum i zrobić skan przy pomocy hijackthis czy jakoś tak.
U mnie wystarczyło odznaczyć i usunąć plik (ten co był na liście). Ale to było z Komorowskim może dlatego...panzerloud pisze:Kiedyś miałem coś podobnego(jakiś fałszywy program antywirusowy), i problem nie był tak prosty do rozwiązania, bo proces po usunięciu z listy znów się do niej dodawał. Wynikało to z tego że rezydował też w SVCHOST który był procesem systemowym i jego ewentualne wywalenie wiązałoby się z tym że system by się nie uruchomił, Ty odznaczałeś niechciany proces, a on się znów zaznaczał, wywalałeś proces, on się uruchamiał na nowo. Pamiętam że ja usuwałem to ComboFixemSławekM pisze: Zbyt proste ale jednak możliwe
- panzerloud
Tak jak pisał @:Teokryt, pamiętaj tylko że jak będziesz podnosił współczynnik Gamma, to żebyś także poprawił kontrast. Plan jest taki żeby możliwe najbardziej zminimalizować efekt bladości. Poniżej zdjęcie z Wikipedii, na którym możesz zobaczyć różnicę w kontraście.MeWa pisze:Początkowo chciałem usunąć krzyki osoby trzeciej, ale w świetle tego, co napisałeś, to bez sensu. A da się jakoś rozjaśnić video?panzerloud pisze:A co dokładnie chcesz zrobić z tym dźwiękiem?