Mniejszy zasiłek pogrzebowy o... połowę!
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
Jakby tak - dajmy na to Donald Tusk - zarabiał zamiast np. 25.000 PLN - 12.500 PLN czy już nawet te 15.000 PLN, to w skali roku, w skali wszystkich posłów, senatorów, etc. wyszłaby bardzo duża suma. Ale po co - lepiej 'odbijać' to sobie na zwykłych ludziach... i niech chowają swoich bliskich za swoje pieniądze, a Państwo da - nie oszukujmy się - ale grosze... 
Przypomina mi to kandydata na prezydenta Białegostoku z komitetu 'Podlasie XXI wieku' w wyborach w 2005 roku - Krzysztofa Kononowiczaradeom pisze:"Zlikwiduję transport miejski"
Niezauważalna.Pawel_ pisze:wyszłaby bardzo duża suma.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Na obnizeniu wypłaty pogrzebowej najbardziej straca firmy pogrzebowe i pewnie spora ich część upadnie. jak dostawało się 6.500 a pogrzeb kosztował około 10000 tys to te 3-4 tys można było z budżetu wytrzasnąć, jeśli teraz ludzie dostaną 3 tys to juz 7 tysięcy raczej nie wysyplaja a co za tym idzie będzie musialo być skromniej.
Ale absolutnym skandalem jest to co się dzieje na Żoliborzu i to że w ramach oszczędności chcą nauczycielom zabrac grudniowa pensję. Komu jak komu ale żeby zabierać nauczycielom? Czy naprawde wszyscy ci radni maja swoje dzieci w prywatnych szkolach czy po prostu im na nich nie zależy?
Ale absolutnym skandalem jest to co się dzieje na Żoliborzu i to że w ramach oszczędności chcą nauczycielom zabrac grudniowa pensję. Komu jak komu ale żeby zabierać nauczycielom? Czy naprawde wszyscy ci radni maja swoje dzieci w prywatnych szkolach czy po prostu im na nich nie zależy?
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Amen.Szamot pisze:Opodatkować kościoły.
Swoją drogą nie tak znowu dawno temu jeden ksiądz usiłował mi wmówić, że kościół jest opodatkowany ponieważ gdy on pracuje jako nauczyciel akademicki to mu zabierają część pensji
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel