Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
A gdyby nowe 147 vel. 151 pojechało nowym fragmentem TS (tzn. od Bora do WałuRosa pisze:A przypominam że dodatkowo przystanki Os Iskra i Goclaw stracą 151.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Ikarusomaniak
Albo może puścić w przyszłości Jugosłowiańską i potem Bora? Przystanki OS. ISKRA oraz GOCŁAW (ten drugi ma być na Jugosłowiańskiej) będą mieć tą linie a i skorzystają na tym mieszkańcy okolic Samolotowej i Manteuffla.R-11 Kleszczowa pisze:A gdyby nowe 147 vel. 151 pojechało nowym fragmentem TS (tzn. od Bora do WałuRosa pisze:A przypominam że dodatkowo przystanki Os Iskra i Goclaw stracą 151.)
Gorzej tylko, że mieszkańcy Wawra mogliby być niezadowoleni z takiego zwiedzania osiedla.
No i pytanie czy połączenie 147 ze 151 przejdzie, bo Samorząd Gocławia to oprotestował (za bardzo korkogenna linia powstanie). Zobaczymy...
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dlatego chyba najbardziej optymialny byłby wariant z TSMaro_D pisze:
Gorzej tylko, że mieszkańcy Wawra mogliby być niezadowoleni z takiego zwiedzania osiedla.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
He? A niby czemu ona ma być taka korkogenna?Maro_D pisze: No i pytanie czy połączenie 147 ze 151 przejdzie, bo Samorząd Gocławia to oprotestował (za bardzo korkogenna linia powstanie). Zobaczymy...
Nowe 151 raczej nie pojedzie prosto bo przypominam że podobno niedługo mają jakieś Tesco przy Meissnera otworzyć i ruch w tamtym rejonie wzrośnie.
Bo z Wiśniowej Góry na Młynów to trochę drogi będzie jednak, nie wiem ile czasu. Ale coś mi się wydaje, że nie chcą z innego powodu - częstotliwość nowej linii 20/30/30.Rosa pisze:He? A niby czemu ona ma być taka korkogenna?
Gocławska linia mikrobusowa:
Bo fantazja jest od tego
Bo fantazja jest od tego
Tesco będzie przy ulicy Kwiatkowskiego 2.Rosa pisze:Oj chyba będzie bo juz są ogłoszenia o poszukiwaniu pracowników do nowego sklepu (wiszą na tym nowym budynku naprzeciwko Statoila)Colony pisze:Śladu po tym Tesco nie ma i chyba jeszcze dlugo nie będzie.
[ Dodano: 2006-06-11, 20:17 ]
Jeszcze jedno, podobno to Tesco nie ma być hipermarketem, tylko małym supermaketem.
- Ikarusomaniak
Tak, na pewno marzą o tym by pokrążyć po Gocławiu.Maro_D pisze:Albo może puścić w przyszłości Jugosłowiańską i potem Bora? Przystanki OS. ISKRA oraz GOCŁAW (ten drugi ma być na Jugosłowiańskiej) będą mieć tą linie a i skorzystają na tym mieszkańcy okolic Samolotowej i Manteuffla.
Ale myślę, że jada na wprost-Bora-Bora do TS jest niegłupim pomysłem.
Chociaż byłyby to chyba jedyne pojazdy skręcające z Trasy w lewo na Wał, bo teraz dzieje się ta na prawdę niewiele.
Dokładnie, to będzie raczej lokalny supermarket, bo w budynku niespecjalnie jest miejsce na coś większego.slupek pisze:Jeszcze jedno, podobno to Tesco nie ma być hipermarketem, tylko małym supermaketem.
[ Dodano: 2006-06-12, 00:34 ]
To chyba dobry moment, żeby przedstawić wam mój genialny projekt, który opracowałem z kolegą już bardzo dawno temu. Polega on na wykorzystaniu fantastycznego układu ulic na osiedlu:
(przystanki: GOCŁAW-OS. WILGA-UMIŃSKIEGO-BALATON-ABRAHAMA-DEDALA-MEISSNERA-MANTEUFFLA-GOCŁAW-...)
Proponuję BALATON jako najlepsze miejsce do wypuszczenia much, które masowo by się lęgły w autobusach.
Zbliżają się wakacje, okres eksperymentów komunikacyjnych, więc myślę, że warto spróbować