A to już jest wyłącznie Twój domysł.MeWa pisze:No właśnie nie ma rozkładu na sobotę i niedzielę (mi się nie wyświetla), a rozkład dla piątku jest jak dla dni od poniedziałku do czwartku.
ZamkniÄcie metra w rejonie stacji ĹwiÄtokrzyska: wiosna 2012
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
Co jest wyłącznie moim domysłem? W piątek metro jeździ do trzeciej, a rozkład na stronie tego nie uwzględnia - a skądinąd wiem, że jednak ogólnie to uwzględnia...Paweł D. pisze:A to już jest wyłącznie Twój domysł.MeWa pisze:No właśnie nie ma rozkładu na sobotę i niedzielę (mi się nie wyświetla), a rozkład dla piątku jest jak dla dni od poniedziałku do czwartku.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Rozmawiamy o rozkładzie Z-1, nie metra. Na jakiej podstawie twierdzisz, że w piątek Z-1 kursuje jak w dni powszednie (pon.-czw.), skoro dopisek na rozkładzie piątek z dni powszednich wykluczył, i ani do rozkładu sobotniego ani niedzielnego nie zaliczył.MeWa pisze:Co jest wyłącznie moim domysłem? W piątek metro jeździ do trzeciej, a rozkład na stronie tego nie uwzględnia - a skądinąd wiem, że jednak ogólnie to uwzględnia...
Parę wrażeń na gorąco...
Całe szczęście, że pozostawiono 16, ani nie pocięto pozostałych linii w JP2. Same 17+33 nie ogarnęłoby odcinka Babka-SGH. Gdyby to było możliwe postulowałbym nawet wzmocnienie 16-ki, bo pozostałych to raczej się nie da.
Czy to normalne że na przystanku przy Feminie w kierunku Mokotowa stoi z milion pasażerów to nie wiem - na codzień nie korzystam z tego ZP. Czy to że da się wejść dopiero w trzeci tram na tymże przystanku to standard - także nie wiem.
Generalnie tragedii nie ma. W moim przypadku czas podróży zwiększył się może o 5-10 minut.
Całe szczęście, że pozostawiono 16, ani nie pocięto pozostałych linii w JP2. Same 17+33 nie ogarnęłoby odcinka Babka-SGH. Gdyby to było możliwe postulowałbym nawet wzmocnienie 16-ki, bo pozostałych to raczej się nie da.
Czy to normalne że na przystanku przy Feminie w kierunku Mokotowa stoi z milion pasażerów to nie wiem - na codzień nie korzystam z tego ZP. Czy to że da się wejść dopiero w trzeci tram na tymże przystanku to standard - także nie wiem.
Generalnie tragedii nie ma. W moim przypadku czas podróży zwiększył się może o 5-10 minut.
A propos ciągów równoległych - zobaczymy, co będzie na Trakcie. Wczoraj zamknięta była stacja Centrum i 503 wiozło ponadstandardową liczbę pasażerów, mimo że przed nim było 116. I pewnie tylko z tego powodu wymiana na Dolnej była znikoma, bo gdyby jeszcze dołożyć pasżerów 116, to można by mówić o tłoku.
Popatrz, jaka franca!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Marszałkowska teżWolfchen pisze:Jana Pawła przeżywa istne oblężenie.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Sygnalizacji oczywiście nie przeprogramowano. Przez Wilsona od strony Słowackiego przejeżdża aż 1 tramwaj, więc mamy 2-3 składową kolejkę, która potem powoduje zmniejszeni ilości wozów w centrum. Gratulacje.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
A da się tak przeprogramować by nie zablokować w całości Placu Wilsona? Dla czasu "przed" metrem byłbym w miarę spokojny ale teraz mam pewne obawy - czy czasem busy by nie utknęły gdyby wydłużyć zielone dla tramów ?MisiekK pisze:Sygnalizacji oczywiście nie przeprogramowano. Przez Wilsona od strony Słowackiego przejeżdża aż 1 tramwaj, więc mamy 2-3 składową kolejkę, która potem powoduje zmniejszeni ilości wozów w centrum. Gratulacje.
A tak z innych byłem zaskoczony jak 503 o ok. 6.30 widziane na Wilsona (kier. Centrum) było zapchane pasażerami.
Dałoby się wydłużyć, żeby przejeżdżały po 2 składy redukując czas dla wjazdu z Mickiewicza.Kra pisze:A da się tak przeprogramować by nie zablokować w całości Placu Wilsona?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja tego zmniejszenia nie zaobserwowałem - a i tak napięcie chwilami siadaMisiekK pisze:mamy 2-3 składową kolejkę, która potem powoduje zmniejszeni ilości wozów w centrum
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Stary Pingwin
Wiesz - jak spora banda oporowców robi na raz rozruch, to wyłączniki szybkie w podstacjach z pewnością mają dylemat czy już zadziałać, czy jeszcze nieBastian pisze:a i tak napięcie chwilami siada