Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie

Moderator: Wiliam

Lipa

Post autor: Lipa » 16 mar 2010, 9:59

pg698 pisze:Witam
Powtarzam się ale znów jest tragedia na saskiej, wszystko stoi rano w ogromnym korku który zaczyna się od TŁ do Waszyngtona (czyli przez całą długość saskiej).
Powód wiadomy - remont francuskiej i bus pas na TŁ.[...]
Jest druga kwestia: jak kierowca dowlókł się tym trupem (czytaj ikarusem linia E-5) do Waszyngtona to dalej na moście nie było wogóle korka.
Uważaj, bo zaraz kilku forumowych fanatyków innych dzielnic powie ci tak jak mnie, że masz jakiś fetysz. To nic, że oni mogą non stop narzekać na komunikację na Targówku, czy Bródnie. Nam z Gocławia nie wolno, "bo jesteśmy uprzywilejowani". To ja się pytam w czym się objawia to uprzywilejowanie? Bo chyba nie w ponad 40 minutowej jeździe z Bora do Palmy (dziś rano tyle jechałem i już miałem ochotę wyciągnąć tego imbecyla zza fajery). Zamiast, widząc co się dzieje, skręcić w Brazylijską i pojechać Miedzynarodową do Waszyngtona lub do TŁ i Wisłostrady (już nie Wałem, bo ten zapchany po horyzont) to ten stał sobie w najlepsze na Saskiej pomiędzy Brazylijską a Waszyngtona chyba ponad 20 minut!

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 mar 2010, 10:01

Myślisz, że Waszyngtona przed Saską jest bardziej przejezdna niż Saska? Bo ja zawsze odnosiłem wrażenie, że to jednak z Saskiej się szybciej można dostać na rondo niż z Waszyngtona.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Lipa

Post autor: Lipa » 16 mar 2010, 10:03

Dziś na Saskiej korek ciągnął się od Ateńskiej do Waszyngtona. Dociera???????? 24 minuty na minusie przy Palmie!!!
Ręce opadają ](*,) Powtarzam po raz setny: niech jedzie przez Brazylijską, Międzynarodową, Most Łazienkowski i Wisłostradę, tam jest superr hit ZTM-u, czyli buspas, zapomniałeś? Zaraz mnie coś trafi...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 mar 2010, 10:04

Dociera. I niczego innego się nie spodziewałem. Mam tylko wątpliwość, czy Waszyngtona jest taka szybka.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Lipa

Post autor: Lipa » 16 mar 2010, 10:09

Na Waszyngtona też był korek po horyzont. Zostaje tylko oberek przez Brazylijską do TŁ i Wisłostrady. I żeby nie było: ostatni raz to piszę. Ogrom betonu rodem z minionej epoki w ZTM-ie mnie poraża.

Rosa

Post autor: Rosa » 16 mar 2010, 10:09

Z zupelnie innej beczki :)
Wyglada na to że w związku z budową Tesco budowane też są pasy do lewo i prawoskrętów z Fieldorfa w Perkuna. Czy w związku tym szykuje się tam jakas większa przebudowa tego skrzyżowania i czy przy okazji będzie też robiona krzyżówka z Ostrobramską?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 mar 2010, 10:15

Lipa pisze:Zostaje tylko oberek przez Brazylijską do TŁ i Wisłostrady. I żeby nie było: ostatni raz to piszę. Ogrom betonu rodem z minionej epoki w ZTM-ie mnie poraża.
A to już nie Ateńska i Wał tudzież Wisłostrada?
Rosa pisze:Czy w związku tym szykuje się tam jakas większa przebudowa tego skrzyżowania i czy przy okazji będzie też robiona krzyżówka z Ostrobramską?
Skrzyżowanie z Perkuna będą przebudowywać. Nie wiem czy przy okazji brakujący przystanek też nie powstanie, bo i takie plotki słyszałem. Natomiast wątpię, by ruszano skrzyżowanie z Ostrobramską. Za gruba sprawa.

Lipa

Post autor: Lipa » 16 mar 2010, 10:20

pawcio pisze:
Lipa pisze:Zostaje tylko oberek przez Brazylijską do TŁ i Wisłostrady. I żeby nie było: ostatni raz to piszę. Ogrom betonu rodem z minionej epoki w ZTM-ie mnie poraża.
A to już nie Ateńska i Wał tudzież Wisłostrada?
Napisałem: do Wisłostrady. Tyle, że nie przez Ateńską bo z powodu Francuskiej Wał już stoi na amen i to aż do Poniatoszczaka. Sytuacja się zmieniła i Saską do kładki jakoś się jedzie. Teraz najgorzej jest od Brazylijskiej do Waszyngtona. Dlatego jedyne wyjście: patrz mój ostatni post.

zzz

Post autor: zzz » 16 mar 2010, 10:25

Teraz najgorzej jest od Brazylijskiej do Waszyngtona. Dlatego jedyne wyjście: patrz mój ostatni post.
Sytuacja sie zmienia z dnia na dzien a ty ciagle wymyslasz genialne pomysly bo zobaczyles ze akurat tam dzisiaj nie stalo. Jutro bedzie troche w innym miejscu korek, wymyslisz nowsza trase i bedziesz wydzieral sie jakie to imbecyle ci dojechac nie daja. Jak ci sie tak speiszy rano to pojedz 411 do pl. Na rozdrozu i sie przesiadz.

Lipa

Post autor: Lipa » 16 mar 2010, 10:28

Sam się przesiądź. Nie po to mam autobus, który powinien jechać 15 minut do Palmy, żebym tracił czas na przesiadki na Rozdrożu i pakował się w korek na Ujazdowskich. Już ci to pisałem ale widzę, że na próżno. Głową muru nie przebiję...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 mar 2010, 10:29

Lipa pisze:Nie po to mam ayutobus, który jedzie 20 minut do Palmy,
Czy mi się wydaje, czy właśnie nie masz i stąd się pultasz? 8-(

Rosa

Post autor: Rosa » 16 mar 2010, 10:31

pawcio pisze: Nie wiem czy przy okazji brakujący przystanek też nie powstanie, bo i takie plotki słyszałem. Natomiast wątpię, by ruszano skrzyżowanie z Ostrobramską. Za gruba sprawa.
Na Fieldorfa?
Tam jest 350 m między przystankami Zamieniecka a Bukowskiego, gdzie oni by chcieli zmieścic dodatkowy przystanek :)
Chyba że mysla o przystanku na Ostrobramskiej.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 mar 2010, 10:33

Nie, nie. Słyszałem o przystanku przy BP. Ale nie wiem po co.

Lipa

Post autor: Lipa » 16 mar 2010, 10:34

pawcio pisze:Czy mi się wydaje, czy właśnie nie masz i stąd się pultasz?
Nie mam z powodu braku reakcji ZTM-u na zmieniającą się sytuację. Dziecko w podstawówce by wiedziało, że przeszkody należy omijać. Ale kierowcy chcą je pokonywać choćby to zajmowało nie wiadomo ile czasu. Wiem, im nie zależy, najwyżej wytracą kółko... Ale ZTM-owi, który chce przyciągnąć do KM użytkowników samochodów, powinno zależeć na jakości tejże komunikacji.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 16 mar 2010, 10:39

Tylko ZTM nie ma możliwości co kurs decydować, czy teraz jest luźniej na Brazylijskiej, Wale czy Międzynarodowej.

ODPOWIEDZ