Uważaj, bo zaraz kilku forumowych fanatyków innych dzielnic powie ci tak jak mnie, że masz jakiś fetysz. To nic, że oni mogą non stop narzekać na komunikację na Targówku, czy Bródnie. Nam z Gocławia nie wolno, "bo jesteśmy uprzywilejowani". To ja się pytam w czym się objawia to uprzywilejowanie? Bo chyba nie w ponad 40 minutowej jeździe z Bora do Palmy (dziś rano tyle jechałem i już miałem ochotę wyciągnąć tego imbecyla zza fajery). Zamiast, widząc co się dzieje, skręcić w Brazylijską i pojechać Miedzynarodową do Waszyngtona lub do TŁ i Wisłostrady (już nie Wałem, bo ten zapchany po horyzont) to ten stał sobie w najlepsze na Saskiej pomiędzy Brazylijską a Waszyngtona chyba ponad 20 minut!pg698 pisze:Witam
Powtarzam się ale znów jest tragedia na saskiej, wszystko stoi rano w ogromnym korku który zaczyna się od TŁ do Waszyngtona (czyli przez całą długość saskiej).
Powód wiadomy - remont francuskiej i bus pas na TŁ.[...]
Jest druga kwestia: jak kierowca dowlókł się tym trupem (czytaj ikarusem linia E-5) do Waszyngtona to dalej na moście nie było wogóle korka.
Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Myślisz, że Waszyngtona przed Saską jest bardziej przejezdna niż Saska? Bo ja zawsze odnosiłem wrażenie, że to jednak z Saskiej się szybciej można dostać na rondo niż z Waszyngtona.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dziś na Saskiej korek ciągnął się od Ateńskiej do Waszyngtona. Dociera???????? 24 minuty na minusie przy Palmie!!!
Ręce opadają
Powtarzam po raz setny: niech jedzie przez Brazylijską, Międzynarodową, Most Łazienkowski i Wisłostradę, tam jest superr hit ZTM-u, czyli buspas, zapomniałeś? Zaraz mnie coś trafi...
Ręce opadają
A to już nie Ateńska i Wał tudzież Wisłostrada?Lipa pisze:Zostaje tylko oberek przez Brazylijską do TŁ i Wisłostrady. I żeby nie było: ostatni raz to piszę. Ogrom betonu rodem z minionej epoki w ZTM-ie mnie poraża.
Skrzyżowanie z Perkuna będą przebudowywać. Nie wiem czy przy okazji brakujący przystanek też nie powstanie, bo i takie plotki słyszałem. Natomiast wątpię, by ruszano skrzyżowanie z Ostrobramską. Za gruba sprawa.Rosa pisze:Czy w związku tym szykuje się tam jakas większa przebudowa tego skrzyżowania i czy przy okazji będzie też robiona krzyżówka z Ostrobramską?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Napisałem: do Wisłostrady. Tyle, że nie przez Ateńską bo z powodu Francuskiej Wał już stoi na amen i to aż do Poniatoszczaka. Sytuacja się zmieniła i Saską do kładki jakoś się jedzie. Teraz najgorzej jest od Brazylijskiej do Waszyngtona. Dlatego jedyne wyjście: patrz mój ostatni post.pawcio pisze:A to już nie Ateńska i Wał tudzież Wisłostrada?Lipa pisze:Zostaje tylko oberek przez Brazylijską do TŁ i Wisłostrady. I żeby nie było: ostatni raz to piszę. Ogrom betonu rodem z minionej epoki w ZTM-ie mnie poraża.
Sytuacja sie zmienia z dnia na dzien a ty ciagle wymyslasz genialne pomysly bo zobaczyles ze akurat tam dzisiaj nie stalo. Jutro bedzie troche w innym miejscu korek, wymyslisz nowsza trase i bedziesz wydzieral sie jakie to imbecyle ci dojechac nie daja. Jak ci sie tak speiszy rano to pojedz 411 do pl. Na rozdrozu i sie przesiadz.Teraz najgorzej jest od Brazylijskiej do Waszyngtona. Dlatego jedyne wyjście: patrz mój ostatni post.
Na Fieldorfa?pawcio pisze: Nie wiem czy przy okazji brakujący przystanek też nie powstanie, bo i takie plotki słyszałem. Natomiast wątpię, by ruszano skrzyżowanie z Ostrobramską. Za gruba sprawa.
Tam jest 350 m między przystankami Zamieniecka a Bukowskiego, gdzie oni by chcieli zmieścic dodatkowy przystanek
Chyba że mysla o przystanku na Ostrobramskiej.
Nie mam z powodu braku reakcji ZTM-u na zmieniającą się sytuację. Dziecko w podstawówce by wiedziało, że przeszkody należy omijać. Ale kierowcy chcą je pokonywać choćby to zajmowało nie wiadomo ile czasu. Wiem, im nie zależy, najwyżej wytracą kółko... Ale ZTM-owi, który chce przyciągnąć do KM użytkowników samochodów, powinno zależeć na jakości tejże komunikacji.pawcio pisze:Czy mi się wydaje, czy właśnie nie masz i stąd się pultasz?