Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

KM po ukończeniu budowy pierwszej linii Metra

Moderator: Wiliam

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 24 gru 2008, 11:10

JacekM pisze:Raczej umożliwił wprowadzenie chociaż części.
Raczej wymusił ;-)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 24 gru 2008, 11:14

jacek pisze: Noż w morde, aż tylu darmozjadów ](*,)
Pewnie, najlepiej niech Ruta zarządza 500 pracownikami jednoosobowo bezpośrednio.

Albo nie, zwolnić ich wszystkich, rozkłady jazdy będa układać kierowcy (najlepiej na spędach związkowych nad Zalewem Zegrzyńskim).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

kangoo2

Post autor: kangoo2 » 24 gru 2008, 11:33

500 osób pracuje w ZTM? Ludzie, trzymajcie mnie.... :shock: A nie ma kto wprowadzić zmian na Bielanach? Linie się albo dublują albo tak jak 110 jeżdżą co 30 minut...

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 24 gru 2008, 11:37

kangoo2 pisze:500 osób pracuje w ZTM? Ludzie, trzymajcie mnie....
I pewnie mają darmowe przejazdy ](*,)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 gru 2008, 11:42

kangoo2 pisze:500 osób pracuje w ZTM? Ludzie, trzymajcie mnie....
Ilu według was jest dyżurnych, kasjerek i kontrolerów biletów? Ja wiem, że 500 to się może wydawać dużo, ale naprawdę większość z nich ma się czym zajmować. Przypominam, że ZTM to nie tylko rozkłady, ale i inwestycje, zarządzanie P&R-ami, sprzedaż biletów, itp. Plus kadry, dział prawny, finansowy. Ciekawe, jak sobie wyobrażacie funkcjonowanie dużej instytucji bez tych ostatnich. Przy czym nie mam wrażenia, by administracja była przerośnięta.
kangoo2 pisze:A nie ma kto wprowadzić zmian na Bielanach?
Ma kto, ale nie było takiej decyzji.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 24 gru 2008, 11:48

pawcio pisze:110 się nie zmieni. Nie ma skąd wziąć brygad.
No to klops. Miało być pięknie a wychodzi jak zawsze #-o
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

kangoo2

Post autor: kangoo2 » 24 gru 2008, 11:52

Bastian, nie było takiej decyzji? To po co było robić konkurs i ankiety? Ludzie dostali nawet jakieś nagrody, więc po co to było...? Kasa na to poszła, a teraz efektu nie widać... Czyli cała para w gwizdek, więc nie dziw się, że ZTM nie ma dobrej opinii zdaniem pasażerów.

Mam tylko nadzieję, że te zapowiadane bus-pasy wymuszą w końcu na ZTM długo oczekiwane zmiany na Ostrobramskiej.

A na stronie ZTM brak przydatnych informacji o planowanych zmianach, ale za to nikomu niepotrzebna i w całej tej sytuacji wręcz śmieszna informacja o liderstwie w przetargach elektronicznych. Grunt to mieć oryginalnie poustawiane priorytety! :grin:

Wesołych Świąt!

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 24 gru 2008, 11:53

kangoo2 pisze:500 osób pracuje w ZTM? Ludzie, trzymajcie mnie.... :shock: A nie ma kto wprowadzić zmian na Bielanach? Linie się albo dublują albo tak jak 110 jeżdżą co 30 minut...
A co w tym dziwnego?? Myślałeś że to PKS Tomaszów Maz????

Naprawdę nie widzę w tym nic szokującego. 500 osób na tak dużą firmę.

kangoo2

Post autor: kangoo2 » 24 gru 2008, 11:56

Jaką dużą firmę? Przecież MZA, TW i inni ajenci to osobne spółki. Ale ta nasza Warszawa lubi wydawać kasę.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 24 gru 2008, 12:22

Bastian pisze:Ilu według was jest dyżurnych, kasjerek i kontrolerów biletów? Ja wiem, że 500 to się może wydawać dużo, ale naprawdę większość z nich ma się czym zajmować.
My to rozumiemy, a narzekają tylko stali jałowi krzykacze i narzekacze.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

desert_eag

Post autor: desert_eag » 24 gru 2008, 12:30

Bastian pisze:
kangoo2 pisze:A nie ma kto wprowadzić zmian na Bielanach?
Ma kto, ale nie było takiej decyzji.
To ja chyba odpadam z dyskusji. Jest plan, są ludzie... żaden z Bogów się nie zlitował :> ?
Może jest jeszcze jakaś przyczyna? Ale wszystkie, które mi przychodzą do głowy przestają obowiązywać pierwszego. Może oni tam nie wiedzą co się dzieje na Bielanach :?: :-#

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 24 gru 2008, 12:42

desert_eag pisze:Może jest jeszcze jakaś przyczyna?
Pisałem jeszcze o kwestii wydolności zarówno ZTM w okresie świąteczno - noworocznym, a także - przede wszystkim - o ograniczeniach systemu informatycznego w terminie dowolnym. Na koniec roku jest robota z rozliczeniami itp.

Poza tym istnieje parcie, by w miarę możliwości zmiany wprowadzać poza semestrami nauki szkolnej - to, jak sądzę, jest główną podstawą decyzji, by także i bielańskie wprowadzić przy okazji ferii zimowych. Ale to już w znacznej mierze moje własne hipotezy.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

desert_eag

Post autor: desert_eag » 24 gru 2008, 16:48

Bastian pisze:Poza tym istnieje parcie, by w miarę możliwości zmiany wprowadzać poza semestrami nauki szkolnej - to, jak sądzę, jest główną podstawą decyzji, by także i bielańskie wprowadzić przy okazji ferii zimowych. Ale to już w znacznej mierze moje własne hipotezy.
Zdaje się, że 708/726 odgrywają niemałą rolę w dowozie uczniów do szkół...? Ogólnie sprawia to wrażenie działanie niestety nieprzemyślanego. Nawet jeśli koniec końców uda się doprowadzić reformę do końca, to pozostanie niesmak.
Ech, czas na święta...

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 24 gru 2008, 17:08

Zdaje się, że 708/726 odgrywają niemałą rolę w dowozie uczniów do szkół...?
No odgrywają. Mogliby przesiąść się na Arkuszowej w 110 i tak pewnie zrobią, choć nie podkręcając częstotliwości można sobie wyobrazić jak to będzie wyglądać.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 24 gru 2008, 19:27

Któryś z kursów 708 miał chyba jechać do :mewa: Marymont i dowozić rano do szkół na Żeromskiego :>
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

ODPOWIEDZ