Pada więc pytanie czy to jedyne wyjścieDesert pisze:Kup se kwadrata i sobie pootwierasz
O grzaniu i niegrzaniu
-
prosper5250
Flash8222 pisze:Levarze a gdzieś Ty znalazł, że do 31.03?W karcie jest napisane tylko od kiedy
BTW. Oj, Flashu nie czytasz listów od ukochanego kierownika
[ Dodano: Sob 04 Kwi, 2009 13:14 ]
Możesz domagać się odszkodowania za uszkodzenia ciałaTeokryt pisze:dotykam i co? i poparzyłem się.
Dzisiaj miły kierowca mi wytłumaczył dlaczego chociaż jest w niektórych wozach klimatyzacja, jest niewłączana.
"Stempelek" jest potrzebny, bo inaczej buli się z własnej kasy za paliwo.
A Góra daje stempelek tylko wtedy jak jest powyżej 25 stopni na zewnątrz.
Jeśli tak jest to się nóż w kieszeni otwiera.
Prawda to?
"Stempelek" jest potrzebny, bo inaczej buli się z własnej kasy za paliwo.
A Góra daje stempelek tylko wtedy jak jest powyżej 25 stopni na zewnątrz.
Jeśli tak jest to się nóż w kieszeni otwiera.
Prawda to?
czyli napis "klimatyzacja włączona" (zawsze w Solarisach) wcale nie znaczy że klimatyzacja jest włączona? zawsze miałem takie podejrzenia, bo przy włączonej klimatyzacji nie może być cieplej niż na dworze, a jest.
[ Dodano: Sob 04 Kwi, 2009 18:29 ]
A w nowych pociągach KM nawet gdy ogrzewanie działa mocno, z sufitu wieje chłodek...
[ Dodano: Sob 04 Kwi, 2009 18:29 ]
A w nowych pociągach KM nawet gdy ogrzewanie działa mocno, z sufitu wieje chłodek...
Klimatyzacja dotyczy tutaj chyba słowa "klimat" a nie "chłód", bo w zimę również była załączona przy ogrzewaniu. Według niektórych klimatyzacja to więc i grzanie i chłodzenie, a nie tylko chłodzenie...zofey pisze:czyli napis "klimatyzacja włączona" (zawsze w Solarisach) wcale nie znaczy że klimatyzacja jest włączona? zawsze miałem takie podejrzenia, bo przy włączonej klimatyzacji nie może być cieplej niż na dworze, a jest.
--
Oko za oko, kwit za dowód.
Oko za oko, kwit za dowód.
-
prosper5250
Tymczasem wczoraj w A204 klima (chłodząca) była włączona. Na ćwierć gwizdka - ale była. Były też (rzecz jasna) pootwierane okna (na szczęście tylko w sekcji B a ja siadłem sobie na samym począsiu). No i kiero udowadniał, że linia przyspieszona to nie tylko mniejsza ilość przystanków ale i odpowiednia prędkość
(509)
Niekoniecznie. Głośny szum wywoływany jest przez dachowe wentylatory wyciągowe. Klimatyzacja pracuje nieco ciszej. Ponadto przy niskich temperaturach nie działa klimatyzator, lecz piec ogrzewania dodatkowego, który ogrzewa ciecz do 78 stopni Celsjusza.mrs pisze:Po drugie, stempelek stempelkiem, ale mi się wydaje, że w SU12 i SU18 z najnowszej dostawy klimatyzacja działała całą zimę - powietrze zawsze było inne niż na zewnątrz, a do tego w autobusie szumiało...
-
remas
Według mnie przy tak wysokiej temperaturze na dworze, jak obecnie wszystkie krany ( ciepło) powinny być wyłączone, przynajmniej do godz. 19.00. Jeżeli chodzi o wóz 3324 w którym kolega Walas opisuje, że szyberdachy były zamknięte, jest to niby zależne od kierowcy. Z tym, ze jeżeli na dworze temperatura ok.18/20 stopni na plusie, a w wozie jest tłoczno, przynajmniej dwa szyberdachy (w manie) powinny być otworzone ,chociaż do wczesnego wieczora. Pozdrawiam Was.