@MichalJ: Tyle, że jak zostaną na skrzyżowaniu auta w ciągu Alej, to nie zablokują tramwajów - jak oddasz tę nadwyżkę autom z Emilii Plater, to już owszem.
Potrzebne by było:
1) wykrywanie wylewania się kolejki
2) rozdzielenie sygnału do lewoskrętu z EP od przejazdu na wprost
3) sterowanie grupami
o ile rzeczywiście jest jakiś sens poprawiania przepustowości EP na wprost w co, szczerze mówiąc, powątpiewam - o ile pamiętam w szczycie popołudniowym i tak cały rejon Politechniki jest dość gęsty, dodatkowe auta postoją po prostu gdzie indziej.
A co do tramwaju - mylisz się, nadwyżka sygnału jest potrzebna. Przy braku priorytetu i losowych dojazdach (a tak masz od Centralnego) im dłuższy sygnał tym mniejsza szansa na zatrzymanie czyli średnia strata czasu też mniejsza (zależna jest od długości cyklu i długości zielonego). A przy priorytecie koordynacyjnym (który podobno w Alejach bywa) może się okazać (zwykle się okazuje), że te kilkanaście sekund na dwa składy za cholerę nie chce się pojawić dla obu kierunków w tym samym momencie.
Przebudowa ul. Emilii Plater
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
...o ile policja nie łapała, ale fakt - w nocy było jak znalazł, poza tym te przejścia podziemne o tej porze to tak średnio przyjemne były.KwZ pisze:Ja "używałem" nocami jeszcze jak go nie było - przebiegałem EP dobiegając do nocnych. Ze dwie minuty się oszczędzało.Os0 pisze:Ja się nie dziwię, że zagłosowali nogami. Sam go używam.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]