Tylko, że np.Tarchomin wsiada a część Bielan wysiada i jest swoista rotacja ludzi, a pomyśl jak zsumujesz tych ludzi i spróbuj ich wcisnąć na jednej stacji metra.MisiekK pisze:A to 46 z 33 się ożeni na jednym małym kółeczku na Kieleckiej, czy będą kolejki wzdłuż Rakowieckiej do zawrócenia???Bastian pisze:Od 14 linia 46 z Kieleckiej na Piaski.
Obecnie na Marymoncie dopychaczy nie trzeba, a populacja Tarchomina i Bielan się nie zwiększy przez kilka dni o 20% więc nie ma co straszyć armagedonem.Drivter1234 pisze:Ciekawe jak wrzucą ludzi z Tarchomina + Bielan do metra... Może zatrudnią "dopychaczy" jak w Japonii ?
ZamkniÄcie metra w rejonie stacji ĹwiÄtokrzyska: wiosna 2012
Moderator: Wiliam
- Drivter1234
10 minut, startując o 8.05 z pl. Wilsona. Ale tylko dzięki inwencji i sprytowi kierowcy okurzacza, który objechał korek Muranowską - Bonifraterską i Świętojerską, by potem z prawego pasa (!) na późnym żółtym skręcić w lewo w Andresa. Fakt, na świtałach na Andersa tkwiło nadal wcześniejsze Z-1. Reasumując: da się, ale szukając alternatyw. Jesli nie, autobusy są poza konkurencją dla tramwajów.Bastian pisze:Nawet, gdyby się cieszyło, to masz na nie wozy?Drivter1234 pisze:hyba teraz bardzo by się przydało 520 z chomików na marysin. Ale kogo by to obchodziło, bo nikt mi nie powie że 520 by się nie cieszyło popularnością.
BTW, ile czasu dziś rano się jechało z pl. Inwalidów na pl. Bankowy? Bo czytałem, że dłuuugo.
- Drivter1234
No właśnie chodzi o to że trzeba było o tym pomyśleć wcześniej, a nie jak typowy polak. Z resztą, jak by nie było to było do przewidzenia. Podkreślę, metro nie jest, nie było i nie będzie z gumy, a jeżeli otworzą most północny to wiadome było że nikt się nie będzie chciał bawić w setki przesiadek ( a w przypadku tarchomina to tak będzie, a Bielany były przyzwyczajone do 520 i by z niego korzystały ) tylko prosto do metra. Ale przecież ZTM wszystko wie najlepiej... Dobra, koniec tej dyskusji bo się off top robi.Bastian pisze:Nawet, gdyby się cieszyło, to masz na nie wozy?Drivter1234 pisze:hyba teraz bardzo by się przydało 520 z chomików na marysin. Ale kogo by to obchodziło, bo nikt mi nie powie że 520 by się nie cieszyło popularnością.
[ Komentarz dodany przez: Bastian: |21 Mar 2012|, 2012 14:21 ]
Korekta cytowania.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Autobusów nie przybywa od myślenia, niezależnie od tego, kiedy się myśli.Drivter1234 pisze:No właśnie chodzi o to że trzeba było o tym pomyśleć wcześniej
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Drivter1234
- Bastian
- Sułtan Maroka
A te inne obsługiwać furmankami. EOT.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Na Marymoncie??? Pojedyncze sztuki proszę pana. Na jedną stację wejdą.Drivter1234 pisze:Tylko, że np.Tarchomin wsiada a część Bielan wysiada i jest swoista rotacja ludzi, a pomyśl jak zsumujesz tych ludzi i spróbuj ich wcisnąć na jednej stacji metra.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Gratuluję rozkładu Zetki! Ja wiem, że ZTM spodziewał się korków więc poszedł na łatwiznę wysyłając jak najmniej wozów na Z-1 ale chyba nie wziął pod uwagę, że wypadanie co 2 kursu linii mocno rozrzedzi tę linię. Półkursy w stronę Metra Politechnika trwają do przeszło godziny podczas gdy rozkładowo powinny nie przekroczyć ok. 25 min. To jeszcze nic, brak postojów na Polibudzie i jedyne trwające przez większą część zmiany 5-7 min na Wilsona oznaczają wypadanie ogromnej ilości kursów 
Kosztem 75? Napisałeś kosztem 75?Bastian pisze:Kosztem prawdopodobnie 75 i 9.
Nie można było poprzywracać (oczywiście częściowo) tego co było przed epoką metra, a osłabić tego co powstało później? Np coś na kształt E-3 uruchomić osłabiając 114.Bastian pisze:Autobusów nie przybywa od myślenia, niezależnie od tego, kiedy się myśli.Drivter1234 pisze:No właśnie chodzi o to że trzeba było o tym pomyśleć wcześniej
Ja tam dzisiaj w popoludniowym szczycie tłumów w zastepczych nie widzialem. Dzisiaj okolo 17:30
Najpierw jechalem metrem z Rakowieckiej do Centrum (chyba mialo na tym kawałku normalnie jeździć a nie co DZIEWIĘC minut)
W Centrum poszedłem na przystanek autobusowy gdzie szybko podjechał jakic Ikarus Z-1, dosyc pusty, ktorym podjechalem na Krolewską. Zobaczyłem korek więc poszedłem na przystanek tramwajowy gdzie wsiadlem do 74 gdzie polowa miejsc siedzacych byla wolna i taka pozostała az do Starzyniaka gdzie w koncu wysiadłem.
Najpierw jechalem metrem z Rakowieckiej do Centrum (chyba mialo na tym kawałku normalnie jeździć a nie co DZIEWIĘC minut)
W Centrum poszedłem na przystanek autobusowy gdzie szybko podjechał jakic Ikarus Z-1, dosyc pusty, ktorym podjechalem na Krolewską. Zobaczyłem korek więc poszedłem na przystanek tramwajowy gdzie wsiadlem do 74 gdzie polowa miejsc siedzacych byla wolna i taka pozostała az do Starzyniaka gdzie w koncu wysiadłem.