A skąd kierowca ma wiedzieć czy jest tam korek, jeżeli jest z Kleszczowej i nie zna tych okolic? Teraz jest gwarancja że na pewno nie będzie stał w korku, dotąd jej nie było. Po drugie: na Międzynarodowej nie ma tragicznej sytuacji, to dopiero przy Saskiej jest problem z wejściem do autobusu - zatem dlaczego mają zacząć "kwękać" o 411? Entuzjaści, bo korzystają z tej linii w porannym szczycie i znają jej obecny problem, który na szczęście już zniknie.Colony pisze:Tu nie chodzi o zmianę trasy mój ty "chórze entuzjastów". Chodzi o dodanie przystanku. Do tej pory kierowcy mieli wybór. I oczywistym było, że jeśli nie ma korka na Wale to pojadą tamtędy znacznie szybciej. Teraz w miarę sensownie zapełniona linia będzie jeździć nie wiadomo po co dłużej, a w dodatku dopychać się pasażerami z Saskiej. Tylko patrzeć jak zaczną o nią kwękać na Międzynarodowej.
Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Co to znaczy "znacznie szybciej" - jakieś konkrety? W szczycie przejazd nowym wariantem trasy jest dla pasażerów bez wątpienia szybszy. Czy może być inaczej po za szczytem? Polemizowałbym:Colony pisze:Tu nie chodzi o zmianę trasy mój ty "chórze entuzjastów". Chodzi o dodanie przystanku. Do tej pory kierowcy mieli wybór. I oczywistym było, że jeśli nie ma korka na Wale to pojadą tamtędy znacznie szybciej. Teraz w miarę sensownie zapełniona linia będzie jeździć nie wiadomo po co dłużej, a w dodatku dopychać się pasażerami z Saskiej. Tylko patrzeć jak zaczną o nią kwękać na Międzynarodowej.
Po pierwsze: światła na Ateńskiej x Bora K. x Egipską = lewoskręt
Po drugie: kolejne Światła przy Wale M.
Po trzecie: nawet po za szczytem zawsze tych kilku, kilkunastu chętnych na wjazd na TŁ jest. Znak STOP skutecznie spowalnia włączanie się do ruchu.
Byłbym bardzo ostrożny z mówieniem, że przejazd 411 się wydłuży, ba nawet zaryzykowałbym stwierdzenie, że patrząc na przekrój całego dnia roboczego czas przejazdu się skróci - i o to chodzi!
the best 147!!
Nie ma juz pory dnia gdzie przejazd Wałem byłby "znacznie szybszy". Od kiedy powstaly buspasy tak skutecznie przyblokowano wjazd z Wału na TŁ że praktycznie zawsze trzeba tam trochę odstać. Dobrze też że teraz przeguby nie będa się musialy przebijać przez nienadająca się zupelnie do tego Ateńską.Colony pisze:Tu nie chodzi o zmianę trasy mój ty "chórze entuzjastów". Chodzi o dodanie przystanku. Do tej pory kierowcy mieli wybór. I oczywistym było, że jeśli nie ma korka na Wale to pojadą tamtędy znacznie szybciej.
- Colony
- Kontakt:
Pominąwszy już wasze zupełnie słuszne argumenty dotyczące czasu przejazdu. I że jest to raczej kwestia szczęścia, bo i na Saskiej przed wiaduktem można czasem odstać swoje to ja powtarzam. Chodzi mi o ten przystanek. To on znacznie spowolni i doładuje tę linię. Nie objazd, niepotrzebny przystanek. TŁce potrzeba kompleksowego rozwiązania, a nie dopychanie kolejnego czerwonego żeby zabrał troszkę pasażerów. To nie jest wizja to jest prowizorka.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Chodzi Ci o kompleksową reformę sieci autobusowej czy o jakieś radykalniejsze rozwiązania.Colony pisze:TŁce potrzeba kompleksowego rozwiązania, a nie dopychanie kolejnego czerwonego żeby zabrał troszkę pasażerów. To nie jest wizja to jest prowizorka.
Moja opinia w tej kwestii się nie zmieniła:
- Colony
- Kontakt:
Stary, ale to jakaś przyszłość przekraczająca naszą starość i moce przerobowe tego państwa. Zanim skończą budowę drugiej linii to moje dzieci już pójdą do liceum. A ja mam 23 lata i nie mam żony. A co dopiero trzecia linia.
Chodzi o kompleksową reformę sieci. Super mocne 182 Silne 525 i 520 i porządne 188 oraz 523. Budowa węzła na Marsa i skrót zapłowieckich linii stamtąd. Do tego pozostawienie 138, 141 i 151. Oczywiście 411 z Gocławia bez zwiedzania przystanków do Placu Na Rozdrożu. Nic tu więcej nie potrzeba.
Chodzi o kompleksową reformę sieci. Super mocne 182 Silne 525 i 520 i porządne 188 oraz 523. Budowa węzła na Marsa i skrót zapłowieckich linii stamtąd. Do tego pozostawienie 138, 141 i 151. Oczywiście 411 z Gocławia bez zwiedzania przystanków do Placu Na Rozdrożu. Nic tu więcej nie potrzeba.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
SzkodaColony pisze:Stary, ale to jakaś przyszłość przekraczająca naszą starość i moce przerobowe tego państwa.
Zrób jak z przypadkiem Cmentarza Prawosławnego. Wniosek do Działu Kontaktów z Pasażerami w ZTM, opisz jaki to jesteś biedny stary i że ZTM zawsze pamiętał o emerytach. Przystanek masz jak w banku.pasażer pisze:Ja chcę przystanek dla 411 przed SaskąGocław
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
Te, a Ty skąd wiesz żem emeryt,MisiekK pisze:Zrób jak z przypadkiem Cmentarza Prawosławnego. Wniosek do Działu Kontaktów z Pasażerami w ZTM, opisz jaki to jesteś biedny stary i że ZTM zawsze pamiętał o emerytach. Przystanek masz jak w banku.pasażer pisze:Ja chcę przystanek dla 411 przed SaskąGocław
poza tym niczego można nie zmieniać (dodawać słupka) tylko dokleić nalepkę na Saska 02 i niech wjeżdza przez Lizbońską na Saską i po krzyku.
A propo Cmentarza Prawosławnego to ten przystanek przy cmentarzu to bardzo dawno powinien być - tylko co tu ma do rzeczy to porównanie Saskiej i CM. Prawosławnego.
Ja nie wiem. W ZTM też nie wiedzą, więc ciiiiipasażer pisze:Te, a Ty skąd wiesz żem emeryt,
Więc może prywatna inicjatywa?pasażer pisze:poza tym niczego można nie zmieniać (dodawać słupka) tylko dokleić nalepkę na Saska 02 i niech wjeżdza przez Lizbońską na Saską i po krzyku.
W obsłudze MPT oczywiście.pasażer pisze:A propo Cmentarza Prawosławnego to ten przystanek przy cmentarzu to bardzo dawno powinien być
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
pasażer pisze:poza tym niczego można nie zmieniać (dodawać słupka) tylko dokleić nalepkę na Saska 02 i niech wjeżdza przez Lizbońską na Saską i po krzyku
-
Jerzy Dąbczak
pasażer pisze:poza tym niczego można nie zmieniać (dodawać słupka) tylko dokleić nalepkę na Saska 02 i niech wjeżdza przez Lizbońską na Saską i po krzyku
Tyle, że z Lizbońskiej można skręcić wyłącznie w prawo na kładkę.
410 tam nie stawało. Do tego jak sam zauważyłeś 151 miało tam tylko przystanek tymczasowy. Wątpię żeby ktoś zgodził się na przystanek w miejscu, gdzie zatrzymujący się autobus blokuje cały ruch.Lipa pisze:Jeżeli już to niech się zatrzymuje na łaczniku AL. USA z Saską - tam, gdzie był tymczasowy przystanek 151 w czasie objazdu (dawniej nie stawało tam czasem 410?) - ale nie przez Lizbońską.
Jerzy Dąbczak pisze:Tyle, że z Lizbońskiej można skręcić wyłącznie w prawo na kładkę.Fakt, ten wyjazd przez Lizbońską to glupi pomysłpasażer pisze:poza tym niczego można nie zmieniać (dodawać słupka) tylko dokleić nalepkę na Saska 02 i niech wjeżdza przez Lizbońską na Saską i po krzyku
410 tam nie stawało. Do tego jak sam zauważyłeś 151 miało tam tylko przystanek tymczasowy. Wątpię żeby ktoś zgodził się na przystanek w miejscu, gdzie zatrzymujący się autobus blokuje cały ruch.Lipa pisze:Jeżeli już to niech się zatrzymuje na łaczniku AL. USA z Saską - tam, gdzie był tymczasowy przystanek 151 w czasie objazdu (dawniej nie stawało tam czasem 410?) - ale nie przez Lizbońską.
Jakby co, to kiedyś też okresowo 138. Jeśli można okresowo to można i na stałe.