Zakres numeracji linii autobusowych
Moderatorzy: Poc Vocem, Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
OIDP dyskusje na PMTM, warianty literowe wymagają oddzielnego ustalania rozkładów, licencji, zezwoleń... tak, jak nowe linie. Zresztą, czy widzisz tu gdzieś oszczędność? 163 i 164 połączysz w 163A i 164B? 192 i 174? No nie wiem....
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
nie chodzi o oszczędność, tylo o oznaczenie dajmy na to 384A(lub384I), 519P, na wspólnych rozkładach, w gruncie rzeczy tak jak teraz, tylko coś większego niż małe literki pod przednią tablicąinż. Glonojad pisze:Zresztą, czy widzisz tu gdzieś oszczędność? 163 i 164 połączysz w 163A i 164B? 192 i 174? No nie wiem....
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
A może dechy wkładane za przednią szybę o wymiarach np 500x220 z pełną nazwą wariantu (np. przez CZAJKĘ; POWSIN-PARK KULTURY)?Tm pisze:nie chodzi o oszczędność, tylo o oznaczenie dajmy na to 384A(lub384I), 519P, na wspólnych rozkładach, w gruncie rzeczy tak jak teraz, tylko coś większego niż małe literki pod przednią tablicą
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
- gregory5576
- Kontakt:
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kombinujecie, jak konie pod górkę. 2XX dla zwykłych to normalna kolej rzeczy i po to właśnie zmieniano nomerację podmiejskich, jak już ktoś tu pisał. W Pradze tak właśnie jest - przekroczyli 200 i idą dalej.
@ Gregory: Bezsens z tymi cmentarnymi, kiedyś były tylko krańce, wprowadzono numery i się sprawdzają. A ciekaw jestem, jak byś na Powązkach odróżnił 212 i 290, obydwie na Królewską?
@ Gregory: Bezsens z tymi cmentarnymi, kiedyś były tylko krańce, wprowadzono numery i się sprawdzają. A ciekaw jestem, jak byś na Powązkach odróżnił 212 i 290, obydwie na Królewską?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dokładnie. Tylko wówczas jak byłby problem z liniami zastępczymi. A co do cmentarnych można zastoswać obecne końcowki numerow a dwojkę zamienić na dziewiątkę np. 281Bastian pisze:Kombinujecie, jak konie pod górkę. 2XX dla zwykłych to normalna kolej rzeczy i po to właśnie zmieniano nomerację podmiejskich, jak już ktoś tu pisał. W Pradze tak właśnie jest - przekroczyli 200 i idą dalej.
Kiedyś już tak oznaczano i zmieniono to więc musiało się nie sprawdzić. A tak wogóle to chyba wtedy ówczesne 212 kończyło na cm. Wolskim@ Gregory: Bezsens z tymi cmentarnymi, kiedyś były tylko krańce, wprowadzono numery i się sprawdzają. A ciekaw jestem, jak byś na Powązkach odróżnił 212 i 290, obydwie na Królewską?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zastępcze mogą mieć 9XX, 25X, 9X, ZX, whatever. Naraz potrzeba ich tyle, że się w zakresach nie pomieszczą 
Swoją drogą - zaciekawiło mnie, że na przystankach wiesza się podmiejskie przed nocnymi. Gdy linie oznaczane są numerami, wieszanie ich nie po kolei nie ma żadnego uzasadnienia!
Swoją drogą - zaciekawiło mnie, że na przystankach wiesza się podmiejskie przed nocnymi. Gdy linie oznaczane są numerami, wieszanie ich nie po kolei nie ma żadnego uzasadnienia!
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Bastian
- Sułtan Maroka
A powinna być - najprostsza możliwa...