Komunikacja miejska wzdłuż brzegów Wisły

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 mar 2008, 13:43

127 faktycznie może tu odegrać pewną rolę. Aczkolwiek nie wyciągałbym jej z miasta, tylko puścił maksymalnie na południe przez KP. A na Książęcą dał coś mocnego na bazie 118.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

mariow

Post autor: mariow » 18 mar 2008, 13:50

Ja to bym 127 ..... :D

[ Dodano: 2008-03-18, 13:52 ]
118 i w ogóle komunikacja na Wisłostradzie ma powazną wade - relatywnie słabe skomunikowanie z innymi ciągami komunikacyjnymi - vide np z trasą WZ. poza tym od czasów II WŚ przebiega przez tereny o niezbyt gestym zaludnieniu.
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 mar 2008, 14:02

Zapomnijcie o przejeżdżaniu przez Powiśle - podejrzewamy, że tam się będzie głównie stało.

Aha, ja też bym 127... :D
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 mar 2008, 14:06

Bastian pisze:Aha, ja też bym 127...
Co za zgoda w narodzie. To kiedy się doczekamy jednej 500 do Ronda Radosława w relacji Dw. Gdański-Bródno co 4/10/5//10?
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 18 mar 2008, 14:39

No, z tym jest już większy problem.

Ja osobiście pewne nadzieje wiążę z wymianą krzyżownicy przy Feminie...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 18 mar 2008, 19:30

pawcio pisze:Cokolwiek na bazie połączonych 118 i 506 (raczej przez Książęcą). Oczywiście z racji układu drogowego Bródna trzeba by wybrać, czy ma to być przez Bartniczą, czy Bazyliańską.
Bazyliańską, oczywiście. Trzeba jednocześnie poprawić dowóz do tramwaju. Na Bartniczej w zamian 114 co 6/10/10.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 mar 2008, 19:52

pawcio pisze:127 faktycznie może tu odegrać pewną rolę. Aczkolwiek nie wyciągałbym jej z miasta, tylko puścił maksymalnie na południe przez KP. A na Książęcą dał coś mocnego na bazie 118.
127 przez Trakt też brzmi interesująco :-k

Bastian pisze:Aha, ja też bym 127... :D
...skrócił do Placu Narutowicza :?: Dziękuję - postoję.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Dennis

Post autor: Dennis » 18 mar 2008, 19:58

R-11 Kleszczowa pisze:...skrócił do Placu Narutowicza :?: Dziękuję - postoję.
Ależ czemu? Przecież dalej to on w zasadzie dubluje najpierw tramwaje, potem tramwaje i metro, a jeszcze dalej 500, która powinna być mocniejsza :D

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 mar 2008, 19:59

Dennis pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:...skrócił do Placu Narutowicza :?: Dziękuję - postoję.
Ależ czemu? Przecież dalej to on w zasadzie dubluje najpierw tramwaje, potem tramwaje i metro, a jeszcze dalej 500, która powinna być mocniejsza :D
I kto to mówi :p

BP, NMSP
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 18 mar 2008, 19:59

Kleszczu uważa, że 127 odgrywa ultraważną rolę w połączeniu ZP Centrum i Berestecka, dlatego też trasa Nowe Włochy - Bródno jest nie do ruszenia. :P
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 18 mar 2008, 20:20

Fikander pisze:Kleszczu uważa, że 127 odgrywa ultraważną rolę w połączeniu ZP Centrum i Berestecka, dlatego też trasa Nowe Włochy - Bródno jest nie do ruszenia. :P
Nie zaprzeczam i nie potwierdzam.
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 18 mar 2008, 22:45

Fikander pisze:trasa Nowe Włochy - Bródno
Chyba się nam wszystkim Wisła nieco obróciła w przestrzeni.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 mar 2008, 14:35

Bastian pisze:No, z tym jest już większy problem.

Ja osobiście pewne nadzieje wiążę z wymianą krzyżownicy przy Feminie...
Jako pretekstu do skrócenia 500? Jakoś słabo to widzę, pojawią się argumenty o zapewnianiu komunikacji wzdłuż odciętego odcinka Jana Pawła II (zwłaszcza, że ciężko puścić objazdy przez Prostą).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 19 mar 2008, 17:44

Hm, też prawda.

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 19 mar 2008, 17:50

jakaś konkretna zetka (kursująca co minutę) tam powinna wtedy być
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

ODPOWIEDZ