20/50?Dęboszczak pisze:i podobno trafią na Redutową....
Solarisy A8, U12 i U18 - dostawa 2008+2009
-
Krzysiek_S
http://www.przegubowiec.com/galeria/dis ... pos=-10342Solaris pisze:Z pogłosek, które słyszałem, kabina ma być do połówki I drzwi, ale jednocześnie nie sięgająca sufitu. Czy ktoś jest wstanie to potwierdzić lub zdementować?
może ktoś dysponuje jakimś zdjęciem, zdjęciami, ze stanu faktycznego. To prosiłbym o wrzucenie na forum lub na PW.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie. Z poziomą. A to podobno przy wieży był problem.Filip7370 pisze:Ale wiele Manów z poziomą zabudową silnika ma wydech na dachu. To nie jest taka sztuka go wyprowadzić.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
3 miejsca bokiem to lepszy pomysł, bo tam te podwójne siedzenia były zbyt blisko siebie i ogólnie ciasnota panowała. Szkoda, że jednak będzie ta sama klima co we wcześniejszych Solarisach, bo jak wiadomo pracuje ona dość marnie.
Czekamy zatem na przyjazd Solarek do stolicy
Czekamy zatem na przyjazd Solarek do stolicy
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- chruscik
- Dysklawiaturzysta
- Kontakt:
jak trafiam na su18 z r-10 i dziala klima jest zimno, ale... jest tak mega zasyfiona, ze na ogol wysiadam na nastepnym przystanku oile ejst taka mozliwosc, bo wytrzymac tam sie nie da...Piotrek pisze:Szkoda, że jednak będzie ta sama klima co we wcześniejszych Solarisach, bo jak wiadomo pracuje ona dość marnie.
MOBILIS Ursus
Nie to żebym był upierdliwy
ale chyba jednak ten nowe solnice będą bez kabiny oddzielnej
Można to raczej stwierdzić po porównaniu potencjalnej kabiny Solarisa r.2008 http://galeria.solaris-club.com/details ... ode=search i Solarisów 82xx,84xx http://galeria.solaris-club.com/details ... ode=search cóż 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
ZTCW, w 120N ma agregaty na dachu 2. i 4. sekcji plus oddzielne urzadzenie na dachu 1. - dla motorniczego.Kozik pisze:Natomiast w 120-tkach jest tak bardzo chłodno bo na dachu każdego członu jest klima (na dachu krótkich członów trochę mniejsza). Jest więc łącznie 5 klimatyzatorów w jednym tramwaju.
Zimne powietrze jest natomiast rozprowadzone kanałami po całym wagonie, a nie jestem pewien, czy takie rozwiązanie zastosowano w autobusach Solarisa - mam wrażenie, że nawiew jest tylko z "kratek" agregatu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
W Solarisach jest różnie.
Na pewno w żadnej z dostaw nie ma kurtyny powietrznej nad drzwiami i nie ma chłodzenia okien.
Dostawa 2007 (MZA, Mobilis) ma oprócz nawiewu z góry jeszcze nawiew spod świetlówek (po przyjrzeniu się widoczne są nawiewy).
Dostawa 2005 (MZA) nie ma nic oprócz nawiewu z góry.
Na pewno w żadnej z dostaw nie ma kurtyny powietrznej nad drzwiami i nie ma chłodzenia okien.
Dostawa 2007 (MZA, Mobilis) ma oprócz nawiewu z góry jeszcze nawiew spod świetlówek (po przyjrzeniu się widoczne są nawiewy).
Dostawa 2005 (MZA) nie ma nic oprócz nawiewu z góry.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
- Solaris U10