Zmiany obsługowe - czerwiec 2009
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Niby jak? Chyba że ludzie celowo będą unikać 522 i wychodzić na 131
. Taki bilans co najwyżej sumarycznie się może zgadzać. Ale jeśli po dajmy na to 5 minutach przyjeżdża 131 to wiadomo, że będzie większy luz niż gdy po 5 minutach przyjedzie 522.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
Dęboszczak
2/3 pas. wsiada od Centrim do pl. Unii, więc będzie ok.TGM pisze:Niby jak? Chyba że ludzie celowo będą unikać 522 i wychodzić na 131. Taki bilans co najwyżej sumarycznie się może zgadzać. Ale jeśli po dajmy na to 5 minutach przyjeżdża 131 to wiadomo, że będzie większy luz niż gdy po 5 minutach przyjedzie 522.
Nie obrażając kolegi TGM, ale musze wtrącić swoje 5 groszy co do 522. Od ok. 8 dni jeżdżę 522 do przystanku Wiertnicza. Odjeżdżam ok. 16:45 lub 17:15 z przystanku Kino Femina. Autobus zazwyczaj przyjeżdża na przystanek w połowie pusty (o miejsce nie trudno). A także od przystanku Sielce / Chełmska w autobusie zostaje dosłownie kilkanaście osób. Nie zdarzyło się żeby w tej linii panował jakiś większy tłok (chodzi o kursy z których korzystam).
Ale zacytuję swoją kierowniczkę która dojeżdża codziennie 522 z przystanku Pl. Bernardyński "jeżdżę 522 dlatego że zawsze można usiąść"... A przecież jedzie do pracy ok. 7:45 - 8:15.
Ale zacytuję swoją kierowniczkę która dojeżdża codziennie 522 z przystanku Pl. Bernardyński "jeżdżę 522 dlatego że zawsze można usiąść"... A przecież jedzie do pracy ok. 7:45 - 8:15.
-
Dęboszczak
10 na wakacje wystarczy w zupełności. Teraz jest 8 kursów/h będzie 9.pawcio pisze:Mogło być samo 131 co 7,5 na sztywno. Sam protestowałeś, to się męcz teraz.
[ Dodano: |16 Cze 2009|, 2009 22:12 ]
No tu ja mam własne spostrzeżenia ok. 7:40 na wysokości Spacerowej lub Goworka potrafi jechać więcej osób w kierunku Sielc niż do Centrum. Ale to taka luźna uwaga. W każdym razie do tej pory 522 należało do jednych z najbardziej zapchanych linii w Wawie.Lukasz436 pisze:Nie obrażając kolegi TGM, ale musze wtrącić swoje 5 groszy co do 522. Od ok. 8 dni jeżdżę 522 do przystanku Wiertnicza. Odjeżdżam ok. 16:45 lub 17:15 z przystanku Kino Femina. Autobus zazwyczaj przyjeżdża na przystanek w połowie pusty (o miejsce nie trudno). A także od przystanku Sielce / Chełmska w autobusie zostaje dosłownie kilkanaście osób. Nie zdarzyło się żeby w tej linii panował jakiś większy tłok (chodzi o kursy z których korzystam).
Logicznie patrząc o miejsce łatwiej w 131 skoro ma krótszą trasę. Więc krótszy tabor na 522 od tego na 131 jest nielogicznyLukasz436 pisze:Ale zacytuję swoją kierowniczkę która dojeżdża codziennie 522 z przystanku Pl. Bernardyński "jeżdżę 522 dlatego że zawsze można usiąść"... A przecież jedzie do pracy ok. 7:45 - 8:15.
Co do zapełnienia to można podziękować panu Gagarinowi, nadmiernej ilości przystanków i świateł. Ludzie wolą jeździć Sobieskiego. Woleli nawet gdy 522 jeździło jeszcze Chełmską. I tu jest kolejny argument aby zostawić 172 w spokoju (i 130)
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Ale 522 zawsze wpadnie w pół taktu 131. Nie każde 131 będzie miało w swoim takcie 522.TGM pisze:Logicznie patrząc o miejsce łatwiej w 131 skoro ma krótszą trasę. Więc krótszy tabor na 522 od tego na 131 jest nielogiczny
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zaraz, o których ludziach mówisz? Skoro 522 jeździło przez Chełmską, to nie jeździło przez Gagarina, wiec to nie atrakcyjność Gagarina decydowałaTGM pisze: Co do zapełnienia to można podziękować panu Gagarinowi, nadmiernej ilości przystanków i świateł. Ludzie wolą jeździć Sobieskiego. Woleli nawet gdy 522 jeździło jeszcze Chełmską.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
TGM ma na myśli, jak sądzę, czas przejazdu, nie atrakcyjność.
Zamknięcie skrętu w Chełmską było fatalną decyzją, biorąc pod uwagę, że jest to ciąg aż do Ochoty (z załamaniami przebiegu, to prawda
).
Zamknięcie skrętu w Chełmską było fatalną decyzją, biorąc pod uwagę, że jest to ciąg aż do Ochoty (z załamaniami przebiegu, to prawda
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Skoro z załamaniami przebiegu, to żaden ciąg - zresztą jest przecież jeszcze Bobrowiecka 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A to ciekawa teoriaGlonojad pisze:Skoro z załamaniami przebiegu, to żaden ciąg
Rozumiem, że Smocza i Żelazna też nie tworzą ciągu?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tworzą, bo z niczym istotnym się nie przeplatają. Ciąg Dolna - Odyńca jest przepleciony Puławską i ich przepustowość jest wzajemnie zależna.