Raczysz żartować? W DŚ wlokłem się 40 km/h na odcinku Zajezdnia Kleszczowa - Piotra Skargi w obu kierunkach. W DP ostatnio trochę lepiej, choć nawet zmiennik wparował na DWC +5Delfino pisze:niektóre stalowe rozkłady wymuszają wariacką jazdę np. 517
Co nas wkurza ze strony kierowcy lub motorniczego?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
No a jak ocenisz kierowcę, który za wszelką cenę chce wyprzedzić inny pojazd łamiąc masę przepisów na wariata, a chwilę później jadącego 50 km/h?panzerloud pisze:Fajny ? nie rozumiem, i nie będę w to wchodził, bo pełnoby było truizmów i ogólników w tym akapicie.
Nie chodzi mi o ubiór. Chodzi mi o to, że odrażają swoim wyglądam. Ja osobiście np. bałbym się podejść do takiego i np. spytać się o coś. Podejść kupić bilet też bym się bał bo pewnie dostał bym parę 'k***' przy okazji. O to mi chodzi.panzerloud pisze:Jak to jak wieśniaki, jeśli chodzi o ich aparycje to na to mieli / mają znikomy wpływ, tacy się urodzili i to by było nie fair czepiać się bo Pan ma np: za długi nos. Jeśli chodzi o ubiór, to też wieśniak to określenie na wyrost.
Może i głupoty ale to jest moja subiektywna opinia i mam prawo być niezadowolony z postępowania niektórych kierowców.rosier pisze:Ty patrz, a ja jak czasem czytam Twoje posty to, jak to powiedziec... jakby głupoty gadasz.
Na 517 już nie jednokrotnie doświadczyłem że można być przed czasem. Nie tak dawno jakiś MAN z R-13 przyjechał mi na Zajezdnię Kleszczowa->Targówek na +7Delfino pisze:Nie no serio chciałbym zobaczyć +5 w DP na 517. Według mnie to fizycznie niemożliwe. Owszem można zrobić plusy na Ursusie, ale nie o to chodzi. Jak z Kleszczowej startujemy na zero, to na Targówku zero jest według mnie wyczynem, a plusa zrobić się nie da, chyba, że jakimś super szybkim Jelczem
Na 118 też niejednokrotnie jadąc 30-40km/h na Spartańskiej meldowałeś się na +7.
Na 110 też nie raz jest za dużo czasu, bo przyjeżdza się na przyst.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
-
bartoni722
Na pewno da się zrobić + solarisem, a jeśli solarisem, to i MAN-em. Jeśli nie ma korka na Ryżowej, to już na Kleszczowej robi się +3. Jeśli tego nie odczekasz to kolejne długie minuty są do Popularnej, i jadąc normalnie dalej właśnie tym sposobem można być na plusie w Centrum. Ja nie przekraczałem +2 snując się 40 km/h i łapiąc czerwone.Delfino pisze:Nie no serio chciałbym zobaczyć +5 w DP na 517. Według mnie to fizycznie niemożliwe. Owszem można zrobić plusy na Ursusie, ale nie o to chodzi. Jak z Kleszczowej startujemy na zero, to na Targówku zero jest według mnie wyczynem, a plusa zrobić się nie da, chyba, że jakimś super szybkim Jelczem
Walas pisze:Zresztą jeszcze zależy kto siedzi, bo jak była p. Basia to mogła walnąć raport a jak ten młody Filip to on kiedyś mojemu znajomemu powiedział że może być nawet +7 i nie walnie na niego raportu.
Czy ja gdzieś to napisałem? Napisałem o zwykłym bezpieczeństwie. Jak kierowca jedzie szybko to mi się to podoba, bo szybciej do celu dojadę. Ale jeśli przez to ryzykuje wypadkiem i jedzie na granicy to ja wolę jak jedzie wolniej.Desert pisze:Jak wolisz jechać godzinę zamiast 40 minut autobusem to pozdrawiam Ciebie.
Jakim wypadkiem ryzykuje? Bo to co opisywałeś to jedynie obcierką którą mogło by spowodować niedopatrzenie Kierowcy w pewnym momencie wykonywania manewru - a czy podejmuje takie ryzyko czy też nie To tylko jego Inicjatywa i jego dupa
Nalepka na kabinie #3911 pisze:"ZACHOWAJ CISZE, JA PROWADZĘ - NIE TY"
Obcierka dla autobusu, dla innych samochodów może to skończyć się tragicznie. Autobus ma ten przywilej że jest większy.Jakim wypadkiem ryzykuje? Bo to co opisywałeś to jedynie obcierką którą mogło by spowodować niedopatrzenie Kierowcy w pewnym momencie wykonywania manewru - a czy podejmuje takie ryzyko czy też nie To tylko jego Inicjatywa i jego dupa![]()
No i co z tego? Co to ma do tego?Desert pisze:"ZACHOWAJ CISZE, JA PROWADZĘ - NIE TY"
Mnie się wydaje, że głupie 3 minuty więcej na godzinnym półkursie zdecydowanie podnoszą komfort pasażerów, a także bezpieczeństwo. Te 3 minuty pozwalają odpuścić w wielu sytuacjach obcierkowych, pozwalają bezkarnie wyłapać dwa czerwone światła, dwa razy bez nerwów sprzedać bilety i kilka razy zwolnić przejeżdżając po dziurawej nawierzchni, czy torach tramwajowych. Mnie osobiście wydaje się, że linie, które wymieniłem, a takich jest więcej, mogłyby mieć te 3 minuty w rozkładzie więcej. Kierowca autobusu miejskiego nie powinien być rajdowcem. Oczywiście są też linie, które mają za długie przebiegi. No ale dobra, odszedłem od tematu. Żeby więc być w temacie mnie u kierowców wkurza bardzo szybka jazda na styk z ostrymi hamowaniami, z przelotem 70 km/h po dziurach tak, że pasażerowie podskakują pod sufit, z wjeżdzaniem w zatoke przy 40 km/h, szczególnie gdy nawierzchnia jest z kostki itd. Niestety z doświadczenia wiem, że przy niektórych rozkładach inaczej po prostu się nie da.