Nim się zacznie remont wiaduktów, to spodziewam się że będą już wszystkie Jazzy. Może nawet miasto będzie myśleć o kolejnych "dwukierunkach".Mario pisze:Da. Przez DWC, Filtrową.Rafaello_24 pisze: W takiej sytuacji 11-stka na swojej trasie przez Kasprzaka nie mogłaby kończyć na naruciaku bo się nie da.
KM po uruchomieniu tramwaju na Powstańców Śląskich
Moderator: Wiliam

Mnie nie chodzi o czas remontu Towarowej, tylko o najbliższą przyszłość - tę zaczynającą się w sobotę.
I o jeszcze większą rzeźnię na Babce, której przepustowość już od dawna jest zerowa.
I o jeszcze większą rzeźnię na Babce, której przepustowość już od dawna jest zerowa.
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
-
Rafaello_24
Jazda przez Chałubińskiego - Nowowiejska - Krzywickiego - Filtrową do naruciaka to byłby dopiero nietrafiony kierunek. Gorszy niż przez JPII do Marymonckiej.
A przez Kercelak?
... - Prosta - JPII - Al.Solidarności - Okopowa - Towarowa? 

-
Rafaello_24
Chciałbyś pościć 11 śladem bylej 10-tki i następnie od Nowowiejskiej do naruciaka ? To juz równie dobrze 11 mogłaby w ogóle nie wyjezdzac
11 miało właśnie początkowo jeździć przez Kercelak a nie Prostą ze względu na brak skrętów przy Daszyńskim.MichalJ pisze:A przez Kercelak?

-
Rafaello_24
Pytanie sie pojawia: Czy rzeczywiście potrzeba jest dodatkowych kursów/h wzdłuż Skierniewickiej i Kasprzaka ? No chyba ze 10 i 11 będą ze sobą skoordynowane i będzie 5/7,5
Czyli 2 brygady. To jedną (przynajmniej w DP) proponuję odzyskać ze skrócenia 22 do Zielenieckiej jako etapu przejściowego do zastąpienia 8 na Grochowskiej. Na drugą póki co pomysłu nie mam (ściąć 27 do co 12 w szczycie jako częściowy dubel 11?), ale od Waszyngtona to łapy precz.pawcio pisze:Tylko dwa razy na cykl czyli średnio raz na godzinę w szczycie i sobotnim zasileniu.
Po ptokach. Dwa tygodnie musisz się pomęczyć.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Poza szczytem póki nie ma M2C 10 naprawdę wozi pustki. 11 tam jest do niczego niepotrzebna. Tym bardziej, że podobną relację załatwia mocne 109. Lepsze byłoby skierowanie 11 razem z 8 w koordynacji do pl. Zawiszy i potem do pl. Narutowicza.
O, ciekawe. Przed zamknięciem prostej trzeba było przecież słać 43 na dziwne oberki, żeby odebrać nadmiar pracowników biur na Kasprzaka. Ludzie aż tak odzwyczaili się od tramwaju?
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Nie 43 a 46. I było to na długo przed zamknięciem Prostej - w 2008 roku. 7 lat temu.

No patrz, jak ten czas szybko leci... ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Tylko 7 lat temu? Ja mam wrażenie, że ostatnio tam tramwaje jeździły jak byłem mały.