Nie, wcale nie ma między nimi różnic. Wcale, a wcale.Dennis pisze:Zawsze mnie dziwi takie wyraziste różnicowanie PiSu i PO.
A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ja wolę dobregoDennis pisze:To jest tylko kwestia dobrego i złego policjanta.
I nie oznacza to, że tylko on ma być.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pewnie wszyscy już wiedzą ale...
RMF FM pisze:
Premier Kaczyński zwrócił się do prezydenta o odwołanie Andrzeja Leppera z funkcji wicepremiera i ministra rolnictwa. Do rządu wraca natomiast Zyta Gilowska – taką informację uzyskała reporterka RMF FM w kierownictwie PiS-u.
Lepper otrzymał szansę na uczestniczenie w procesie dobrego rządzenia - powiedział na konferencji prasowej premier Kaczyński. Jak dodał, lider Samoobrony z tej szansy nie skorzystał i powrócił do swoich praktyk – warcholstwa.
Jak podkreślił Kaczyński, Prawo i Sprawiedliwość podjęło wysiłki, by utrzymać większość w parlamencie. Jeżeli to się nie powiedzie, jedynym rozwiązaniem normalnym i demokratycznym będą przyspieszone wybory - zapowiedział premier.
Posłowie PiS-u nie przesądzają jeszcze sprawy. W ich wypowiedziach bardzo często pojawiało się jednak słowo „wybory”. Chodzi nam o realizację programu, a wybory są ostatecznością. Niestety wyłaniają się jak zza mgły. Sytuacja jest bardzo trudna. Niestety bardziej sprzyja sceptycznym scenariuszom, niż optymistycznym - powiedział Tadeusz Cymański.
Rzecznik PiS Adam Bielan powiedział, że jego partia daje sobie kilkanaście dni na zbudowanie nowej koalicji większościowej. Jeśli to się nie uda, dobrym terminem na przyspieszone wybory parlamentarne byłby 26 listopada – stwierdził.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Rozumiem, że Gilowska zostanie ministrem rolnictwa? 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Nie. Rolnictwo chcą dać PSLowi.inż. Glonojad pisze:Rozumiem, że Gilowska zostanie ministrem rolnictwa?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Niestety, Szkło ma priorytet.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Aczkolwiek IMO gdy głupsi byli, a co gorsza dalej są, u władzy to i Lepper mądry był. Jednakze umiał się gość sprzedac- potrafił zmienic swój wizerunek.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Bastian
- Sułtan Maroka
On się przynajmniej wciąż uczy...R-11 Kleszczowa pisze:Jednakze umiał się gość sprzedac- potrafił zmienic swój wizerunek.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
I za to ma u mnie naprawdę wielki PLUS. W przeciwieństwie do kompromitacyjnych postaw braci K.Bastian pisze:On się przynajmniej wciąż uczy...R-11 Kleszczowa pisze:Jednakze umiał się gość sprzedac- potrafił zmienic swój wizerunek.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Kolejny dowód na to, o co chodzi kaczorom. Tylko o władzę, o nic więcej. Oszukali ludzi przed wyborami, obiecali złote góry, dobrze wiedząc, że nie ma szans na realizację tych obietnic. Przez te miesiące rządzenia nie zrobili praktycznie NIC dla Polski, ba nawet nie zaczęli nic robić, gdzie reformy (ich plany?) gospodarcze? Kaczory tylko poobsadzali swoich ludzi wszędzie, zaczęli od rozliczania każdego i za wszystko, wszytko pod publiczkę, no bo jakoś muszą pokazać, że coś robią. Teraz przy okazji ustalania budżetu okazało się, że nie ma szans na realizację obietnic bez reform gospodarczych, a spełnienia tych obietnic przynajmniej częściowo chciał Lepper i dlatego musiał polecieć. Ludzie, którzy chcą głosować nadal na Pisuary są idiotami, bo ta partia udawadnia cały czas, że nic dobrego dla Polski nie zrobi. Jedyna partia, która nie obiecywała złotych gór przed wyborami i chcąca zacząć rządy od reform gospodarczych musiała przegrać za szczerość, bo u nas pół kraju to niestety idioci, bez własnego zdania i rozumu.