No tak, tylko że teraz do tego jeszcze dochodziło E-5 co 10', łącznie autobus co 5 minut. Bedzie o połowę mniej. Ponadto 117 przyjeżdża zazwyczaj kiedy chce, E-5 było punktualne i regularne. Można było ciąć 407 ale pod warunkiem skrócenia 117 do Centrum. Przy pozostawieniu do Wilanowa, koordynacji tego potwora z 507 w DP mogłoby równie dobrze nie być...drapka pisze:No i 117 też co 20, ale w sumie to co 10.Lipa pisze:Od 18:56 zostaje 507 co 20 minut
Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Masz rację. Na stronie ZTM usuneli już rozkład E-5, ale 407 jeszcze nie ma może jak poczytają to co się tu pisze to do poniedzialku naprawią błędy.Rosa pisze:Gdzies nam podebrali kursy pod pozorem zmiantrzeba wysledzic kto zabral, komu dał i zabrac co nasze
A tak na serio to szkoda, bo wieczorami w 507 tłok jest praktycznie nawet kolo 21 wiec ograniczanie kursów kolo 19 jest złym pomysłem.
Na moje pytanie w rozkładach o rozkład 407
ZaciszniN napisał to:
Ilość i podział brygad bez zmian.- tylko nie napisał ,że wcześniej kończą
Pozatym czy aby sens ma obsługa 407 przez Kleszczową zamiast wszystko oddać na Ostrą
http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20110214/LINIE.HTM
Od czwartku wisi. Tylko trzeba umieć znaleźć.
Od czwartku wisi. Tylko trzeba umieć znaleźć.
Myślę że posunięcie ZTM likwidujące E-5 to krok zmierzający do zmniejszenia ilości linii kursujących na Gocławiu. Jaki jest sens utrzymania tego potworka 407 skoro pokrywa się idealnie z 507, zwiększą o kilka kursów 507 i po kłopocie. Przypuszczam, że po skróceniu 117 do Centrum, 507 zmieni się na 1__, zaprotestowała już Saska Kępa, że E-5 nie zatrzymuje się na przystankach SK to i zaprotestuje Wał Gocławski i Saska. Boję się jak daleko mogą się posunąć!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ilość linii jest na Gocławiu zdecydowanie zbyt duża, więc póki liczba kursów nie spadnie, ciąć można.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Glonojad nie mieszkasz na Gocławiu to możesz opowiadać, że linii jest za dużo. Uważam, że Gocław jako ponad 50000 osiedle zasługuje na linie łączące z centrum, pragą płn (Tarchomin), wolą (os Górczewska), żoliborzem (Chomiczówką) , mokotowem (Galeria Mokotów, Wilanów), Ursusem, Bemowem. A nie dublujące się linie do Centrum 407,507 oraz 151,117 może innymi drogami ale do tego samego końca. Dobrze, że chociaż 151 jedzie choć troche dalej, ale przy takiej polityce już niedługu zakrańcuje w centrum.
-
bartoni722
@luccul: Gocław to ma chyba ponad 60000, ale nie za dużo tych połączeń? Chmiczówka, GM, Urusu, Os. Górczewska? Tarchomin i Praga Płn.- 509. Mokotów, Ursynów, Lotnisko- 148. Wola, Bemowo- 509+26 i 117+24. Centrum a tym samym
- 117, 151 i 507. TK- 111, a na Chomiczówkę to można dojechać 111+116.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mogę, bo lekarz leczy także te choroby, których osobiście nie przebył. Z całym szacunkiem dla proporcji.luccul pisze:Glonojad nie mieszkasz na Gocławiu to możesz opowiadać, że linii jest za dużo.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak, na pewno Kierownik albo Dyrektor przy porannej kawie przeczyta Wasze słowa, złapie się za głowę (może i kawę rozleje) i własnoręcznie ułoży, a następnie roześle gdzie trzeba lepszy rozkładpasażer pisze:Masz rację. Na stronie ZTM usuneli już rozkład E-5, ale 407 jeszcze nie ma może jak poczytają to co się tu pisze to do poniedzialku naprawią błędy.
Pisać, pisać do ZTMu, a nie na Wawkomie! I pamiętać - podać dane, aby wniosek był oficjalny.
- fik
- Naczelne Chamidło
http://ztm.waw.pl/rozklad_nowy.php?c=18 ... &l=1&q=407pasażer pisze: Masz rację. Na stronie ZTM usuneli już rozkład E-5, ale 407 jeszcze nie ma
Już przedwczoraj ten rozkład sprawdzałem.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!