Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlaczego niestety? To zakręcony jak ruski termos dziad jest przecież.
Inna sprawa, czy Gocław rzeczywiście jest na tyle daleko od Centrum, a drogi nań przebiegają przez na tyle wyludnione obszary, że oparcie komunikacji na liniach przyspieszonych jest sensowne...
Inna sprawa, czy Gocław rzeczywiście jest na tyle daleko od Centrum, a drogi nań przebiegają przez na tyle wyludnione obszary, że oparcie komunikacji na liniach przyspieszonych jest sensowne...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Czemu 151 zostało uznane za linię niegodną porządnej częstotliwości i prawdopodobnie "niezgodną ze strategią miasta"?
[ Dodano: |11 Cze 2011|, 2011 18:08 ]
Jeździ nią sporo osób, realizuje dużo ważnych i popularnych relacji, a od czasu otwarcia Wilanowskiej po remoncie jest względnie punktualna i regularna. Są oczywiście pojedyncze przypadki, że raz na ruski rok coś się rozjedzie i jest dziura 25', ale poza tym linia pracuje dobrze. I nie dubluje ani szyny, ani innego autobusu. Nie można by tego po prostu w świętym spokoju zostawić?
[ Dodano: |11 Cze 2011|, 2011 18:08 ]
W ogóle nie bardzo rozumiem, czemu z taką pasją ZTM dąży do uwalenia tej linii.Wasyl pisze:117 to chyba najprostszy w tej chwili sposób na dostanie się z Wilanowa do metra.
Jeździ nią sporo osób, realizuje dużo ważnych i popularnych relacji, a od czasu otwarcia Wilanowskiej po remoncie jest względnie punktualna i regularna. Są oczywiście pojedyncze przypadki, że raz na ruski rok coś się rozjedzie i jest dziura 25', ale poza tym linia pracuje dobrze. I nie dubluje ani szyny, ani innego autobusu. Nie można by tego po prostu w świętym spokoju zostawić?
-
bartoni722
Myślałem że tylko mi to przeszkadza, ale jednak wiele osób ma takie zdanie. Organizujemy jakieś pisemko do ZTMu? Kiedyś ktoś stąd zrobił takie nt. 117.BJ pisze:Czemu 151 zostało uznane za linię niegodną porządnej częstotliwości i prawdopodobnie "niezgodną ze strategią miasta"?
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. 
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Mnie też przeszkadza, ale nie uważam, by było na Gocławiu do obrony (podkręcone 507). Chyba, żeby zaproponować złożenie na ołtarzu 117 czy coś.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Autor zmian chyba zapomniał o mieszkańcach ulic Jugosłowiańska - Meissnera, gdzie rano ciężko było się do niego dostać, ponieważ dowoził mieszkańców do Saskiej. Samo 123 nie wystarczy. Po za tym w tym roku (chyba w sierpniu) zostanie oddana do użytku pierwsza z trzech części osiedla mieszkaniowego ADRIA przy ul. Jugosłowiańskiej, więc tym bardziej należało by pomyśleć o zastępstwie za 151, a 117 do Saskiej nie dowiezie...bartoni722 pisze:Myślałem że tylko mi to przeszkadza, ale jednak wiele osób ma takie zdanie. Organizujemy jakieś pisemko do ZTMu? Kiedyś ktoś stąd zrobił takie nt. 117.BJ pisze:Czemu 151 zostało uznane za linię niegodną porządnej częstotliwości i prawdopodobnie "niezgodną ze strategią miasta"?
the best 147!!
- Colony
- Kontakt:
Taka propozycja (także z inspiracji pomysłów, które padały tu wcześniej):
151 - kaput
411 - przekształcenie w 505 na trasie Gocław-Polibuda 10/20/10//20 lub połączenie z 502 i puszczenie tegoż przez Gocław po wycofaniu z Ostrobramskiej. Częstotliwość analogiczna.
117 - skierowanie na ciąg Jugosławiańska-Meissnera i skrócenie do centrum, częstotliwość analogiczna
125 - od strony Międzylesia, od Królewskiej po trasie Grzybowska-Siedmiogrodzka-Skierniewicka-Wolska-Płocka-Młynów, częstotliwość analogiczna
Czekam na pecyny błota.
151 - kaput
411 - przekształcenie w 505 na trasie Gocław-Polibuda 10/20/10//20 lub połączenie z 502 i puszczenie tegoż przez Gocław po wycofaniu z Ostrobramskiej. Częstotliwość analogiczna.
117 - skierowanie na ciąg Jugosławiańska-Meissnera i skrócenie do centrum, częstotliwość analogiczna
125 - od strony Międzylesia, od Królewskiej po trasie Grzybowska-Siedmiogrodzka-Skierniewicka-Wolska-Płocka-Młynów, częstotliwość analogiczna
Czekam na pecyny błota.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
-
Dęboszczak
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Dęboszczak pisze:nie jest najgorsze, ale:
chyba nie jako 5xx a 3xx (nie ma popytu weekendowego w relacji ob. 151 Gocław-rozdroże)
no i 125 pytanie, czy tego odcinka sobie w ogóle nie darować?
mamy przesiadkę 111+105, coś z Goclawia+24, mamy 520 (no właśnie, powinno się uruchomić Królewską by była przesiadka 520+105
Tylko podstawowe pytanie - czemu sobie darować zmianę 125 skoro potencjalna frekwencja na odcinku: KRÓLEWSKA - pl. Bankowy - OKOPOWA jest na tyle "wysoka", że przy okazji przeniesienia na tę trasę ZTM skrócił wielkość taboru z 15m do 12m.
Jeżeli to nie będzie szybkie połączenie, czyli linia przyspieszona, to nikt tym z Gocławia nie będzie jeździł i skończy jak 151. Powód jest prosty: zamiast wsiadać w takie 3XX zaliczające po drodze przystanki Wał Gocławski, Saska (na wiadukcie), Brazylijska, Międzynarodowa, Wał Miedzeszyński, Torwar i Rozbrat, każdy będzie wolał podjechać czymkolwiek do kładki i tam złapać cokolwiek do Metra Politechnika.Dęboszczak pisze:chyba nie jako 5xx a 3xx (nie ma popytu weekendowego w relacji ob. 151 Gocław-rozdroże)Colony pisze:411 - przekształcenie w 505 na trasie Gocław-Polibuda 10/20/10//20
Z Gocławiem mi się podoba, natomiast nie widzę tego dyliżansu 125 na Młynowie. 109 odgiąć przez Skierniewicką i Siedmiogrodzką, a na Płockiej widziałbym podbite 103 na 10/12/15 (teraz jest 12/15/20), zwłaszcza, że coś przebąkiwano kiedyś na waflu o jego podbiciu w przyszłości. Gorzej może być na Kasprzaka, ale to się okaże z frekwencją na 105/109. Jeśli już, to może podbić 105 na 3/6/7.5 z okazji wywalenia 109, bo reaktywacji 378 sobie nie wyobrażam.Colony pisze:Taka propozycja (także z inspiracji pomysłów, które padały tu wcześniej):
151 - kaput
Czekam na pecyny błota.