Linie 189 i 401
Moderator: Wiliam
Co prawda temat bardzo stary ale chyba warto go odświeżyć... Zarówno wczoraj jak i dziś na trasie 189 (przystanki Hynka, Astronautów) trwa w najlepsze liczenie frekwencji 189. Ciekawe czy jest to związane z planowanym podzieleniem 401 na dwie linie czy może chodzi o korekty samego rozkładu linii 189. Czy ktoś się orientuje co ZTM kombinuje przy Mediolanie?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No jasne, bo pomiary w połowie maja są miarodajne dla spodziewanych potoków w lipcu.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja sądzę, że chodzi o ewentualne krojenie 401 i decyzję, coz z tego krojenia ma wyjść (może np. wyjdzie 389 jako zwykłe na lewym brzegu do Urususa, w końcu od Ryżowej na Niedźwiadek przyspieszenie 401 jest pomijalne dzięku "wizjonerskiemu" układowi komunikacyjnemu Skoroszy 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Czerwony obwód ma IMHO sens tam, gdzie czerwoność coś daje. 401 skrócone do Okęcia?
401 ma bodajże jeden przystanek na ulicy granicznej dla dzielnicy Ursynów (Dolinie Służewieckiej, Dolinką zwanej). 401 jest dla Ursynowa, jak obecne 119 dla Śródmieścia (nawet mniej!), bo na granicy dzielnic 119 ma więcej przystanków.Colony pisze:Nie powiem, że to nie jest fatalne. Bo cięcie szybkiego tranzytu z prawego brzegu i Gocławia na daleki Mokotów, Ursynów na pewno nie ułatwi niczego. Nawet jeśli 401 nie jeździ tak wypchane jakby mogło.
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- Colony
- Kontakt:
To nie chodzi o bezpośredni dojazd tylko o to jak szybko można się dostać z jednej dzielnicy do drugiej. Nie sądzę aby przy chęci dobicia na Ursynów warto byłoby jechać dookoła przez centrum.chester pisze:401 ma bodajże jeden przystanek na ulicy granicznej dla dzielnicy Ursynów (Dolinie Służewieckiej, Dolinką zwanej). 401 jest dla Ursynowa, jak obecne 119 dla Śródmieścia (nawet mniej!), bo na granicy dzielnic 119 ma więcej przystanków.
To jest prawda. Albo tranzyt do sensownego końca, a takim może być tylko Ursus. Albo podział na 2 linie. Ursus-Ursynów i Marysin-Bokserska. Ale obie relacje zachować trzeba.fik pisze:Od Galmoku będzie puste jak bęben (patrz 182/382, które zawsze woziło Marynarską 3-4 osoby).
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Widocznie sam GalMok nie wystarcza, ale 401 jedzie obwodem na wschód dużo dalej.fik pisze: Od Galmoku będzie puste jak bęben (patrz 182/382, które zawsze woziło Marynarską 3-4 osoby).
Naprawdę wątpię, by był sens puszczać obwód z Ursusa tak daleko i to jeszcze pseudoczerwony.