Układ linii tramwajowych z M2C

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 03 mar 2014, 11:45

Metro to może też troszkę (na Foksal, Ordynacką, Karolkową czy Wolską np.), ale WZ może trochę zjeść tych pasażerów.
Stawiam więc (z palca), że niezauważalnie liczba spada.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 mar 2014, 17:25

MPB że ta relacja już dziś jest zbędna. BTW na Woli, już za PDT sporo osób stało, a to przecież przeciwpotok.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Vilén

Post autor: Vilén » 03 mar 2014, 17:41

Glonojad pisze:MPB że ta relacja już dziś jest zbędna.
Ta relacja jest zbędna już od jakichś 30 lat…

MichalJ

Post autor: MichalJ » 03 mar 2014, 18:24

Ale co ma do tego metro?

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 03 mar 2014, 18:28

To, że np. ja, jadąc z jednej uczelni na drugą, nie będę jechał autobusem do Palmy i 8, tylko pojadę metrem do Stadionu i czymś na Grochowską. I takich mnie może być więcej.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 03 mar 2014, 19:04

Jeszcze powrót 26....
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

osa

Post autor: osa » 04 mar 2014, 16:15

Jak to miło czytać relacje o wrażeniach z jednorazowej przejażdżki ósemką. Też nie rozumiem, co do jej losu ma otwarcie II linii metra. W przesiadki z ganianiem kilkaset metrów między stacją Stadion Narodowy a przystankiem Teatr Powszechny nie wierzę. Na Kamionku zaś trwa budowa kolejnych osiedli i dość odważne są twierdzenia, że relacja skrętna z Grochowskiej w al. Zieleniecką nie ma dziś przyszłości i nie była potrzebna także wcześniej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 04 mar 2014, 16:49

Jedni nie lubią dwójki albo S2, inni ósemki. :)

JacekM
Śnieżynka

Post autor: JacekM » 04 mar 2014, 18:18

osa pisze:Jak to miło czytać relacje o wrażeniach z jednorazowej przejażdżki ósemką. Też nie rozumiem, co do jej losu ma otwarcie II linii metra. W przesiadki z ganianiem kilkaset metrów między stacją Stadion Narodowy a przystankiem Teatr Powszechny nie wierzę. Na Kamionku zaś trwa budowa kolejnych osiedli i dość odważne są twierdzenia, że relacja skrętna z Grochowskiej w al. Zieleniecką nie ma dziś przyszłości i nie była potrzebna także wcześniej.
Pytanie dokąd ludzie jadą tą 8 - bardzo niewykluczone że istotnej statystycznie części obecnych pasażerów 8 M2C będzie równie dobrze pasować...
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 04 mar 2014, 19:18

Prędzej 26 niż M2C. M2C z Kamionka nie jedzie.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 mar 2014, 20:21

osa pisze:Jak to miło czytać relacje o wrażeniach z jednorazowej przejażdżki ósemką. .
Bynajmniej jednorazowej - kolejnej z serii licznych przejażdżek od czasu zamknięcia Wileniaka i wciąż się nic w tym zakresie nie zmienia. Nawet wyrżnięcie 26 nie uratowało frekwencji w tej linii.

A na Alejach był w niej tłok.

Co do dwójki - cóż, były na forum publikowane zdjęcia udowadniające, że potrafi być dobrze wykorzystana - dla ósemki niestety nie.

osa

Post autor: osa » 04 mar 2014, 20:26

Moim zdaniem na Kamionku powinny zostać linie: 3, 8 i 26 oraz ewentualnie albo 6, albo 28.
Od pewnego czasu zastanawiam się nad przyszłością linii 25. Wcześniej dość kategorycznie wypowiadałem się przeciwko jej powrotowi, ale po decyzji ZTM, że "18" wylatuje z centrum Pragi i wraca na most Gdański (w sumie chyba szkoda, że tak będzie), chodzi mi po głowie połączenie: Żerań FSO - Targowa - al. Zieleniecka - Al. Jerozolimskie. Kiedyś, dawno temu w tej relacji kursowała "7", potem "21" i "22". Trasa tej ostatniej linii (Żerań FSO - Al. Jerozolimskie - Piaski) była dość nieszczęsna. Dlatego może nie najgorzej byłoby stworzyć układ:
* 7, 9 i 24 -> bez zmian
* 8 -> Wiatraczna - Grochowska - al. Zieleniecka - Jerozolimskie - Grójecka - Banacha (przy założeniu, że od ronda Daszyńskiego na Wolę, Jelonki itd. będzie "11")
* 22 -> Wiatraczna - al. Waszyngtona - Jerozolimskie - Okopowa - Piaski
* 25 -> Żerań FSO - Targowa - al. Zieleniecka - Jerozolimskie - Grójecka - Banacha.

Autobus Czerwon
Kontakt:

Post autor: Autobus Czerwon » 04 mar 2014, 21:07

"18" wylatuje z centrum Pragi i wraca na most Gdański (w sumie chyba szkoda, że tak będzie)
Sam proponowałeś nawet likwidację skrętu w relacji S-E, a teraz szkoda, co?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 04 mar 2014, 21:10

Szkoda logicznego układu linii na Żerań FSO z Wileniaka przede wszystkim. Bródnu wszystko jedno, bo te swoje 5+ slotów dostanie i tak.

Awatar użytkownika
Domas
(A408 i A451)

Post autor: Domas » 04 mar 2014, 21:20

My tu gadu-gadu, a na Kleszczową pojawiła się linia tramwajowa.
Załączniki
Untitled.png

ODPOWIEDZ