Piłka kopana we wszystkich odsłonach

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 12 maja 2010, 22:41

Szeregowy_Równoległy pisze:Może jestem jakiś dziwny, ale cholera mnie bierze jak Lech gra na licencji Amiki, żeby uniknąć spłaty zadłużenia poprzedniej spółki czy jak Wojciechowski kupuje licencję Groclinu i udaje, że to dalej ta sama Polonia.
Kluby się łączyły od zawsze, nawet i sto lat temu. Ich prawo, nie ma tu co wydziwiać.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Konwiktorski

Post autor: Konwiktorski » 12 maja 2010, 22:45

Szeregowy_Równoległy pisze:
Konwiktorski pisze:Nie wiem, wiem za to jaki jest najstarszy istniejący klub w Warszawie ;)
Na pewno nie jest to Dysko-Polo. Może jestem jakiś dziwny, ale cholera mnie bierze jak Lech gra na licencji Amiki, żeby uniknąć spłaty zadłużenia poprzedniej spółki czy jak Wojciechowski kupuje licencję Groclinu i udaje, że to dalej ta sama Polonia. I dopisuje sobie dwa mistrzostwa Polski, których Groclin nie zdobył. Zdaje się, że najstarszy klub stolicy w momencie zakupu licencji Groclinu nie został zgłoszony do rozgrywek ówczesnej drugiej ligi i teraz nie wiem co z nim. Rozwiązano klub? Gra w jakiejś osiemnastej lidze?
Teraz już nie pamiętam, swego czasu było to rozmontowywane na części pierwsze. Z tego co pamiętam, spółki się połączyły wnosząc posiadane aktywa, w tym kontynuację tradycji Polonii. Groclin i jego sukcesy pozostały w Grodzisku gdzie ich miejsce i czym klub z Grodziska słusznie się szczyci. JW zrobił biznes w jego stylu - mam kasę i mi wszystko wolno - kij mu w oko, kiedyś nie będzie go a kibice pozostaną. Polonia jest zawsze tam gdzie jej ferajna.
Widzisz, mnie też cholera bierze jak radziecko-socjalistyczny twór CWKS udaje że ma coś wspólnego z przedwojenną, rozwiązaną w 1938 roku Legią.
Szeregowy_Równoległy pisze:Swoją drogą z tą najlepszą piłką w Polsce to żeś się trochę rozpędził, wczoraj na przykład Śląsk grał dużo ciekawiej niż Polonia. I tak co kolejkę ktoś inny gra najlepszą piłkę w Polsce, bo taka to liga i taki poziom tej piłki. A w tej chwili każda drużyna naszej ekstraklasy jest w stanie wygrać z Legią. Trzeba się nie przestraszyć i trochę pobiegać.
Dla mnie Legia zawsze będzie klasową drużyną, więc również miarodajnym porównaniem. A pewnie, entuzjazm mógł mnie ponieść. Polonia gra od 6-7 kolejek równą, coraz bardziej widowiskową i skuteczną piłkę i co chwila przywozi punkty. Trzy zwycięstwa pod rząd w perspektywie ogromnie nieprzewidywalnej rundy wiosennej to jest coś ponad przeciętność. Z resztą, co tam. Jest dobrze a będzie na pewno lepiej. :)

Awatar użytkownika
kocur

Post autor: kocur » 15 maja 2010, 19:13

Lech Mistrzem Polski! :aloha:
"Ale ty jesteś mądry, Bonifacy!"

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 15 maja 2010, 23:46

Lech, nie Lech... Odra wreszcie spadła, a myślałem już że nic tego potwora nie ruszy :D Poza tym z tego miejsca chciałbym przyznać nagrodę Trenera Roku panu Ryszardowi Wieczorkowi. Prowadził on Odrę do września zeszłego roku, a sezon kończył w Piaście Gliwice, gdzie zatrudniony był od marca. Nagrodę przyznaję za spuszczenie dwóch drużyn w jednym sezonie. Ciekawostką jest, że pan Ryszard w zeszłym sezonie przyłożył łapkę do spuszczenia Górnika Zabrze, prezentuje więc równą formę pomimo upływającego czasu.
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Rosa

Post autor: Rosa » 16 maja 2010, 19:25

Legia stwierdziła że skoro ma nowy stadion to nie po to aby jacys kibice z zagranicy przyjechali i go nam zniszczyli, dlatego puchary łaskawie oddała Ruchowi :)

Czas przenieśc zainteresowania z naszej ligi na MS, zobaczymy jak bardzo ekstraklasowa kopanina odstaje od światowej piłki.

Awatar użytkownika
Paweł_K
Taki ligowy Bełchatów
Kontakt:

Post autor: Paweł_K » 16 maja 2010, 19:32

Eee Legia czy Ruch, nie robi różnicy. I tak odpadliby z jakimiś Gruzinami czy Litwinami w rundzie przedwstępnej...
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 16 maja 2010, 19:42

Poza tym tak szczerze: mi pasuje, że Legia nie zagra w pucharach. Może dzięki temu ktoś przejrzy na oczy i przestanie przewartościowywać aktualny skład. Gdyby zajęli trzecie miejsce i w pucharach mieli wystąpić to byłby to wynik grubo ponad stan. A Ruch zasłużył na to, żeby jakąś nagrodę dostać. Zapieprzali aż miło było patrzeć, bardzo chciałbym zobaczyć w Legii tyle zaangażowania, ile widać było u takiego Grzyba. I to zapieprzali nie dostając kasy, którą dostawać powinni. Zresztą w Kielcach wyszli w koszulkach z odpowiednim hasłem. Porównując ich do Legijnych gwiazdeczek, którym brakuje tylko ptasiego mleka, nabieram do Niebieskich szacunku.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 20 maja 2010, 17:21

Możesz sprzedawać Lewandowskiego, mamy Arruabarrenę

Ciekawe kto jeszcze nie trafił do Legii, bo mieli Tito czy Descargę.

Nazywam się Major Bień

Rosa

Post autor: Rosa » 30 lip 2010, 1:17

Nasze druzyny graja w pucharach :)
AC Sparta Praga 1-0 Lech Poznań
Ruch Chorzów 1-3 FK Austria Wiedeń
Jagiellonia Białystok 1-2 AS Áris (Saloniki)
Wisła Kraków 0-1 Qarabağ Ağdam (Azerbejdżan)

:D
Tu juz nie ma co płakać, mozna się jedynie smiać z poziomu naszej pilki.

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 30 lip 2010, 8:54

Gorzej być nie może. Ja to się teraz zastanawiam, że chyba to nie może być już wina piłkarzy, a trenerów. Którzy nie potrafią nic z nich wyciągnąć, no bo kuchwa nie uwierzę, że na 40 milionów ludzi rozwiniętego kraju, nie ma jedenestu chłopa co by potrafili wygrać z trzecią drużyną Azerbejdżanu :-?

Ale było zabawnie wczoraj, oj tak :D
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

ratraciak
Kontakt:

Post autor: ratraciak » 30 lip 2010, 8:55

To wszystko przez to, że Legia nie gra :D Legia by wszystkich w pył rozniosła.

Tm

Post autor: Tm » 30 lip 2010, 11:16

Karabach Agdam, bardziej egzotycznej drużyny już się nie dało wylosować (jedyne pocieszenie jest takie, że oni nigdy nie grają w domu :twisted:).
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 lip 2010, 14:22

Piotrek pisze:nie uwierzę, że na 40 milionów ludzi rozwiniętego kraju, nie ma jedenestu chłopa co by potrafili wygrać z trzecią drużyną Azerbejdżanu :-?
Ktoś zna ich budżety? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

zzz

Post autor: zzz » 30 lip 2010, 14:32

Bastian pisze:
Piotrek pisze:nie uwierzę, że na 40 milionów ludzi rozwiniętego kraju, nie ma jedenestu chłopa co by potrafili wygrać z trzecią drużyną Azerbejdżanu :-?
Ktoś zna ich budżety? :>
Budzetu nie znam ale ich sklad jest ogolnodostepny, z obcokrajowcow maja jednego gruzina i dwoch albanczykow. Reszta to azerowie, wprawdzie sporo reprezentantow ale jak gra reprezentacja azerbejdzanu widzielismy calkiem niedawno.

Tm

Post autor: Tm » 30 lip 2010, 17:15

Chciałbym zauważyć, że ogółem drużyny z Zakaukazie są jakimś nemezis naszych klubów - Dynamo Tbilisi pamiętacie?
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

ODPOWIEDZ