Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 lip 2006, 22:48

bambi pisze:(...-Ateńska-Brukselska-Paryska) i tu skręcała w Zwycięzców
Jest tam aby lewoskręt?

Artykuł był na podstawie informacji z ZTM, co nie zmienia faktu, że był to raczej projekt, niż ogłoszenie. I wygląda na to, że w samym ZTM-ie są tarcia na jego tle. Więc do końca nie wiadomo, co z tym będzie.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
bambi

Post autor: bambi » 30 lip 2006, 23:34

Bastian pisze:Jest tam aby lewoskręt?
Mozliwość skrętu w lewo chyba jest, ale autobus ledwo by się łamał...

Już 138 skręcające ze Zwycięzców we Francuską robi sporo zamieszania ;-) .

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 30 lip 2006, 23:35

bambi pisze:
A gdyby skierować go przez Wał i Aleje Poniatowskiego 8-[ Czy byłaby to duża strata dla Saskiej Kępy :?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 30 lip 2006, 23:53

R-11 Kleszczowa pisze:
bambi pisze:
A gdyby skierować go przez Wał i Aleje Poniatowskiego 8-[ Czy byłaby to duża strata dla Saskiej Kępy :?:
Wtedy to już w ogóle sensowniej by go puścić przez Poniatoszczaka, jak niegdyś - bo na TŁ przestaje być do czegokolwiek potrzebny. Nie, nie.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
bambi

Post autor: bambi » 02 sie 2006, 21:13

R-11 Kleszczowa pisze:
bambi pisze:
Wiesz, nie aż tyle zamieszania, żeby go stamtąd zabierać ;-)

Linia musi komuś słuzyć, poza tym emeryci muszą się przemieszczać między Saską Kępa a Starym Mokotowem :zamknieteoczy:
Bastian pisze:
bambi pisze:(...-Ateńska-Brukselska-Paryska) i tu skręcała w Zwycięzców
Jest tam aby lewoskręt?.
Spawdziłem i faktycznie jest tam zakaz sktętu w lewo. Ale zawsze można zrobić lewoskręt tylko dla autobusów (tak jak jest to na Wiatraku czy Żigolaku).

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 02 sie 2006, 21:21

Rosa pisze:Dlatego trzeba raczej mysleć o Moście a nie rozmieniać sie na drobne i planować jakieś przedłużenia z Żerania które mogłyby być jedynie tymczasowymi rozwiązaniami.
Po wybudowaniu M Połnocnego i tak do Centrum Tarchomin będzie jeździl metrem a na Pragę wystarcza 101, 144 i 509.
Ciekawostka... ](*,)
Primo, przedłużenie z Żerania nie jest żadnym tymczasowym rozwiązaniem, lecz integralną częścią projektu, która - zupełnie przy okazji - stanowi koło ratunkowe na wypadek obsuwy przy moście. Jednak nawet w ostatecznym układzie zarówno 16, jak i 21 są wysoce na Tarchominie uzasadnione, przy czym 21 nawet bardziej.
Tako w każdym razie rzeczą profesjonalne studia, które jednak, jak wiadomo, bledną w konfrontacji z "chłopskim rozumem", "zdrowym rozsądkiem" oraz "wydajemisięże" ;)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 02 sie 2006, 22:30

bambi pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: A gdyby skierować go przez Wał i Aleje Poniatowskiego 8-[ Czy byłaby to duża strata dla Saskiej Kępy :?:
Wiesz, nie aż tyle zamieszania, żeby go stamtąd zabierać ;-)

Linia musi komuś słuzyć, poza tym emeryci muszą się przemieszczać między Saską Kępa a Starym Mokotowem :zamknieteoczy:

138 skierowane od ronda waszyngtona przez poniatowszczaka robi się dublem z linią 101, ten wariant raczej nie przejdzie.138 musi zostać na saskiej kępie.
poprawiono cytowanie... prosze na to uwazac... haf.

Dennis

Post autor: Dennis » 07 sie 2006, 11:43

pawcio pisze:Minimalny potok. Moim zdaniem nie ma sensu ruszać 509. Pamiętasz moją opowieść o łączeniu różnych potoków w jednej linii?
To może inaczej. 509 - bez zmian, 416 przez Francuską i dalej, od Bora, przez Fieldorfa, Zamieniecką i Łukowską do Os. Ostrobramska. A z Ursynowa, po trasie 416 i nowym odcinkiem TS (z ominięciem Gocławia), np. na Nowy Rembertów dać jakieś 402, czy coś takiego :-k
To się jednocześnie łączy z tematem o Trasie Siekierkowskiej. A IMHO 143 nie powinno się wycofywać z Gocławia i TS (przyznam, nie czytałem jeszcze tamtego wątku zbyt wnikliwie), bo zarówno połaczenie Gocławia ze Stegnami i Służewiem, jak i połaczenia Ostrobramskiej z Gocławiem i Stegnami powinny pozostać. Co Wy na to?

[ Dodano: 2006-08-07, 11:57 ]
Dodam jeszcze, że jednocześnie zamieniłbym linię 111 na 117 na Meissnera.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 07 sie 2006, 16:22

dennis pisze:A z Ursynowa, po trasie 416 i nowym odcinkiem TS (z ominięciem Gocławia), np. na Nowy Rembertów dać jakieś 402, czy coś takiego :-k
To się jednocześnie łączy z tematem o Trasie Siekierkowskiej. A IMHO 143 nie powinno się wycofywać z Gocławia i TS (przyznam, nie czytałem jeszcze tamtego wątku zbyt wnikliwie), bo zarówno połaczenie Gocławia ze Stegnami i Służewiem, jak i połaczenia Ostrobramskiej z Gocławiem i Stegnami powinny pozostać. Co Wy na to?
Ja pozostaję przy swojej recepcie: wszystkie te cele idealnie połączyłoby 123 z DWW przez Wiatrak na Ursynów (od Gocławia zamiast 143).

Dennis

Post autor: Dennis » 08 sie 2006, 8:37

Tyle, że zmieniły się nieco realia i nie ma już potrzeby (o ile 147 jednak poleci na TŁ i do centrum) odbierania linii na trasie Gocław - Praga. A tym bardziej nie ma potrzeby pozbawiania Saskiej Kępy kolejnej linii na DwW.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 sie 2006, 10:22

dennis pisze:o ile 147 jednak poleci na TŁ i do centrum
O ile. Jak piszę w sąsiednim wątku, wcale niekoniecznie.

Dennis

Post autor: Dennis » 08 sie 2006, 10:23

Bastian pisze:
dennis pisze:o ile 147 jednak poleci na TŁ i do centrum
O ile. Jak piszę w sąsiednim wątku, wcale niekoniecznie.
Nie wiem, który wątek uważasz za sąsiedni :P A czy to są informacje z w miarę pewnego źródła?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 sie 2006, 10:26

W temacie o TS. Info od wiesz_kogo. Ale wiadomo, że to nic pewnego, zmienić się może jeszcze wiele razy.

Dennis

Post autor: Dennis » 08 sie 2006, 10:30

W sumie nie byłoby źle, bo mi się to 147 najmniej podobało z całości. Czyli co proponujesz? 123 z Usrynowa na Grochów jest ok. Ale wtedy 147 trzebaby pchnąć przez Saską, a 416 przez Francuską. Albo nawet, skoro dochodzi przecież 507, 147 i 507 przez Saską, a 509 przez Francuską. No a 416 oczywiście na Os. Ostrobramska :!: ;)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 08 sie 2006, 14:10

A jakby tak...:

Kod: Zaznacz cały

Saska         Francuska

do Centrum (patelnia)     507           117

do Centrum (NŚ, UW)       111           303

na DWW                    147           146

na Targówek itp.          120           138

na Wileniaka              509, 120      416

ODPOWIEDZ