No i nie dziwota, bo na samej Górczewskiej jest tyle lokalnych detali do obsłużenia, że głowa mała.pawcio pisze:Co do 171. Nie do końca masz rację. 171 w dużej mierze zapełniają mieszkańcy Woli (zwłaszcza, jak jest E-2), a dla nich jest to linia jak najbardziej normalna i racjonalna
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dla nich tak, ale do wydłużenia 507 bemowiacy byli skazani na gniecenie się razem z nimi. I właśnie o to mi chodziło. Ale EOT, nie to miejscepawcio pisze:Co do 171. Nie do końca masz rację. 171 w dużej mierze zapełniają mieszkańcy Woli (zwłaszcza, jak jest E-2), a dla nich jest to linia jak najbardziej normalna i racjonalna.
Co do 187 - może i racja.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Ale nie o tym tu mowa.
187 to dziwna linia i mnie nigdy nie przekonała. Ale jeździ w tej relacji od wielu lat i swoje zadania spełnia (jak widać z przytoczonych tu postów) bardzo dobrze.
Oczywiście, że 141+162+166+185 to na Ursynowie za dużo. Ja osobiście skłaniam się ku opcji 185 na Stegny (lub M-Wilanowska!) i wzmocnienie 159 do częstotliwości rzędu 8/15/10//15. Tylko, czy brygad na to wszystko wystarczy?
187 to dziwna linia i mnie nigdy nie przekonała. Ale jeździ w tej relacji od wielu lat i swoje zadania spełnia (jak widać z przytoczonych tu postów) bardzo dobrze.
Oczywiście, że 141+162+166+185 to na Ursynowie za dużo. Ja osobiście skłaniam się ku opcji 185 na Stegny (lub M-Wilanowska!) i wzmocnienie 159 do częstotliwości rzędu 8/15/10//15. Tylko, czy brygad na to wszystko wystarczy?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mi się podoba. Przynajmniej w miarępawcio pisze:Ja osobiście skłaniam się ku opcji 185 na Stegny (lub M-Wilanowska!)
Dobre pytanie. Trzeba by zacząć to wszystko liczyć. No i warto by wiedzieć, ile brygad ZTM byłby w stanie do tego całego układu dołożyć.pawcio pisze:Tylko, czy brygad na to wszystko wystarczy?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Na razie ułożył rozkład 167 na 8/15/10 i wyszło mi tego 11+6/5. A liczenia będzie strasznie długo, zwłaszcza, że nie wiadomo ile w rozrachunku brygadowym napsuje konieczność koordynacji.
A czemu tak? Zespołu GOŁKOWSKA i tak by takie 187 nie objęło (i w zasadzie doszedłby tylko zespół LIMANOWSKIEGO, specjalnych potoków nie generujący), zaś zespoły OS. BERNARDYŃSKA i GOŁKOWSKA 02 zostałyby jedynie ze 159.Bastian pisze:Ciekawe! Tylko wtedy to 187 przez św. Bonifacego, jak 131 powyżej...
[ Dodano: 2007-06-29, 14:50 ]
Zwyklakiem, ale z dobrą częstotliwością. Gdyby 507 posłano na Gocław z poprzednią częstotliwością, to miałby on połowę obecnej frekwencji na Bemowie. A 171 wcale nie jest najczęściej dużo wolniejsze od E-2 (szczególnie, jak jedzie 3 z rzędu)Bastian pisze:Mi nawet nie chodziło o takie dysproporcje, tylko o to, jakie tłumy zmuszone są do jeżdżenia z Centrum na Bemowo zwyklakiem ze zwiedzaniem Górc. Ile lat trwały boje o wyciągnięcie 507 do Centrum?
Możesz rzucić nieco więcej światła na tę sprawę? O co im chodziło i czy mieli jakiekolwiek ARGUMENTY?pawcio pisze:Toż właśnie ten postulat był obalany przez mieszkańców Dolnego Mokotowa.
No dobra, skoro za dużo, to oczywiście 185 na Stegny (ale nie na Metro Wilanowska!). Co do brygad: sporo mamy zamiar dołożyć, a jeszcze są tu pomysły 515 w Ursusie. Starczypawcio pisze:Oczywiście, że 141+162+166+185 to na Ursynowie za dużo. Ja osobiście skłaniam się ku opcji 185 na Stegny (lub M-Wilanowska!)
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese
To spójrz sobie najpierw na opustoszałe gnioty obsługujące 108 przy Al. Wilanowskiej, potem porównaj sobie obłożenie ciągów do niej równoległych jak Wałbrzyska, a sam się przekonasz o tym, jaki jest to pomysł
Stegny (tj. tylko Stegny) 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hm, trochę mnie przekonałeś. Ale i Dennis ma racjęemdegger pisze:To spójrz sobie najpierw na opustoszałe gnioty obsługujące 108 przy Al. Wilanowskiej, potem porównaj sobie obłożenie ciągów do niej równoległych jak Wałbrzyska, a sam się przekonasz o tym, jaki jest to pomysłStegny (tj. tylko Stegny)
Ty tu nie mirmiłuj! Po pierwsze 515 swoje brygady już ma. Po drugie - zostają jeszcze brygady po 401.emdegger pisze:Co do brygad: sporo mamy zamiar dołożyć, a jeszcze są tu pomysły 515 w Ursusie. StarczyPo to są 106 i 189, by dalej jechaly po obwodzie
Ile ten "przebój" 515 by zjadł wozów! A przecież jesteśmy chyba zgodni co do tego, że jeśli 515 będzie rzadziej niż co 12 minut w szczycie, to lepiej żeby w ogóle się nie pojawiało...
Alez to wlasnie by nam pomoglo z wielu powodow:emdegger pisze:No dobra, skoro za dużo, to oczywiście 185 na Stegny (ale nie na Metro Wilanowska!). Co do brygad: sporo mamy zamiar dołożyć, a jeszcze są tu pomysły 515 w Ursusie. Starczypawcio pisze:Oczywiście, że 141+162+166+185 to na Ursynowie za dużo. Ja osobiście skłaniam się ku opcji 185 na Stegny (lub M-Wilanowska!)Po to są 106 i 189, by dalej jechaly po obwodzie
Ile ten "przebój" 515 by zjadł wozów! A przecież jesteśmy chyba zgodni co do tego, że jeśli 515 będzie rzadziej niż co 12 minut w szczycie, to lepiej żeby w ogóle się nie pojawiało...
Mam nadzeieje, ze Cie przekonalem.
I jeszcze jedno. Tak. 185 na Stegnach (plus wzmocnienie 159) zupelnie wystarczy.