Wieść gminna niesie że na 18 ZTM przewidział solówkowe dodatki. Ciekawe czy przy opóźnieniu odwieszenia 44 pojawią się one już od 19.08? W sumie solówka w porannym szczycie na MWierzbno po 10 minutach "niczego" to byłby ciekawy widok...Glonojad pisze:ZTM zapomniał (albo się nie dowiedział), że 18 to miały być otwarte 2 tory, a nie trzy. Gdy informacja ta dotarła, w porę się zreflektował (choć silnego 18 trochę w tym kontekście żal - mogłoby być zabawnie przy metrze Służew).
Objazdy tramwajowe 2010
Moderator: Wiliam
No czasem trudnoashir pisze:To już tak trudno sprawdzić rozkład jazdy na stronie ZTM (są od wczorajszego popołudnia).
Stało się to czego się obawiałem - Wawrzyszew znowu poszkodowany - 33 niby troszkę ale jednak pogorszone, szczyt ranny skurczył się do jednej godziny z f=5 min, po południu też mniej kursów a gdy skracano 22 to obiecywano, iż 33 polepszy a teraz np. miedzy 6 a 7, jak się jedzie na Centralny zamiast co 5 jest co 10
Uprzedzając - 35 dla mnie "na plaster" i tak muszę się z niego przesiąść w 33.
Czasami trzeba. Ale nie jest to rozwiązanie preferowane.Kra pisze:No i półkurs 33 (a właściewie to chyba należy nazwać cały kurs) maks. 96 min - to jednak można ?
Wakacje. Lepiej podcinać długość szczytu niż zmniejszać częstotliwość podstawową.Kra pisze:Stało się to czego się obawiałem - Wawrzyszew znowu poszkodowany - 33 niby troszkę ale jednak pogorszone, szczyt ranny skurczył się do jednej godziny z f=5 min, po południu też mniej kursów a gdy skracano 22 to obiecywano, iż 33 polepszy a teraz np. miedzy 6 a 7, jak się jedzie na Centralny zamiast co 5 jest co 10), ZTM-ie tak się działa wbrew pasażerom.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
No i z tego m.in.powodu kupiłem dla żony drugi samochód za 4 tys. zł (10 letni), głupie, nie życiowe. A tak przy okazji to mnie zaskakujesz, iż wrzesień to wakacjepawcio pisze:Wakacje. Lepiej podcinać długość szczytu niż zmniejszać częstotliwość podstawową.
Pzdr
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Cóż, jak kogos stac na marnowanie szmalu, to jego problem. Widac Warszawa wcale nie jest zakorkowana w takim stopniu, jak twierdzą puszkarze. Mam tylko nadzieję, że szanowna małżonka parkuje legalnie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
ZTCW nie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie ma czegoś takiego jak stałe składy trójwagonowe. Trójwagonowce - jako rozwiązanie tymczasowe - utworzone są z par i podzielonych par, z zachowanymi funkcjami odpowiednio pierwszego i drugiego wagonu. Logiczne, że na NG także powinny chodzić jako pary.