Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Nie wiem co musiałoby się stać, aby kursowanie metra nocą zostało zawieszone, zatem lepiej się z tym pogodzić i uznać za stan domyślny.
Czemu ostatnie N88 z centrum jest zjazdowe do Hynka? Może inaczej - czy tego kursu nie mogłoby robić jako N38? To byłoby logiczniejsze, bo trasa krótsza i niewyjeżdżająca za miasto. Pytam głównie dlatego, że chyba na tych liniach są wzajemne przebieranki i kierowcy i tak wożą dekoracje obu linii. Jeżeli już tak nie jest, pytania nie było.
Brygada 212, która wykonuje w/w kurs, jeździ tylko na 706 i N88.reserved pisze:Czemu ostatnie N88 z centrum jest zjazdowe do Hynka? Może inaczej - czy tego kursu nie mogłoby robić jako N38? To byłoby logiczniejsze, bo trasa krótsza i niewyjeżdżająca za miasto. Pytam głównie dlatego, że chyba na tych liniach są wzajemne przebieranki i kierowcy i tak wożą dekoracje obu linii. Jeżeli już tak nie jest, pytania nie było.
Po co to w ogóle jedzie, jak już są tramwaje... 
Raz to już Szeregowy fajnie wytłumaczył.
Przybliżysz?Flash8222 pisze:Raz to już Szeregowy fajnie wytłumaczył.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
W sumie nie wytłumaczyłem, a też nie rozumiałem. Miałem tę bardzo wczesną 9 i z R-1 na Okęcie jechałem sam, a potem z Okęcia do Narutowicza też jechałem sam. Bo nocnik był tuż przede mną i był znacznie szybszy. Tyle, że ja poddawałem w wątpliwość istnienie tej wczesnej 9 z Okęcia a nie istnienie nocników, bo w sumie noc to dość naturalna pora dla N38/88.
A ta pierwsza "9" jeszcze niedawno nie zaczynała przypadkiem na stałej trasie od Pl. Narutowicza? Wtedy jakieś tam wytłumaczenie nocnego, który z samego centrum jedzie, było.
Szeregowy opisywał ją od pl. Zawiszy. Co w sumie niewiele zmienia.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Wydawało mi się, że ta brygada mokotowska była...
Ona wędruję miedzy Wolą i Mokotowem w zależności od bilansu taboru.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Aczkolwiek Praga też ma wyjazdy o tej godzinie w kierunku P+R Al. Krakowska.
Wreszcie mieszkańcy Piastowa nie będą musieli chodzić "z buta" od przyst. TrauguttaZTM pisze:Stała zmiana trasy linii N85 w Piastowie
od 01.02.2017 (środa)
Na wniosek Miasta Piastów od nocy 1/2 lutego 2017 r. wprowadza się zmianę trasy linii N85 tylko w kierunku krańca OS. STASZICA/PĘTLA:
CENTRUM – (…) – Piastów: Warszawska – al. Wojska Polskiego – Sowińskiego – pętla OGIŃSKIEGO – Sowińskiego – al. Wojska Polskiego – Okulickiego – (…) – OS. STASZICA/PĘTLA
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1