Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie
Moderator: Wiliam
Jaki jest sens utrzymywania 507 na Gocławiu, które dubluje 509, czy naprawdę są tam, aż takie duże potoki? Do Centralnego z Gocławia jest również 117.
A poza szczytem, czy są takie duże potoki, że aż musi kursować?pawcio pisze:Nie, tak sobie dla zabawy jeździ to to co 4 minuty w szczycie porannym.
No, dobra tylko po co dublować jeśli np. poza szczytem lub w weekendy mało kto tym jeździ?Georg pisze:Przecież 507 dowozi Gocław do Centrum. 509 jedzie zupełnie gdzie indziej. To są dwa różne potoki pasażerskie.
No dobra, rozumiem
a wiadomo czy zostanie przywrócone 507 na Nowe Bemowo?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tym bardziej, że wspólnego przystanku na Waszyngtona brak...Georg pisze:Przecież 507 dowozi Gocław do Centrum. 509 jedzie zupełnie gdzie indziej. To są dwa różne potoki pasażerskie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A czemu mają być dopasowane? Byłeś ty kiedyś na Pradze Południe? Linie mają wspólny jeden przystanek (Gocław), potem 507 jedzie "prosto" a 117 krąży po Gocławiu i spotykają się na Abrahama i mają dwa wspólne przystanki (ten plus Afrykańska). 117 potem jedzie Francuską, a 507 Saską i wspólny fragment mają tylko przez most do dworca więc to dwa potoki, całkowicie oddzielne od siebie ! Co tu synchronizować?winnux8 pisze:Racja, sorry, źle spojrzałem. Ale i tak rozkłady niedopasowane.Ale 117 będzie jeździło inną trasą, niż 507.
Cytuję za http://www.skyscrapercity.com/showpost. ... ote]Budowa zatok autobusowych przy ul. Jana Nowaka Jeziorańskiego na odcinku od ul. Fieldorfa do ul. PoligonowejKrzysiek_S pisze:Nie wiem jak to jest z Nowaka Jeziorańskiego [ rola Pragi Południe] ale przetarg na projekt ogłosił ZTM i z tego co pamiętam ZTM jest dysponentem wydatków inwestycyjnych i na ten rok. W którym to zbudują zatoki.
Zaraz spojrzę do budżetu.
Budowa zatok autobusowych przy ul. Jana Nowaka Jeziorańskiego na odcinku od ul. Fieldorfa do ul. Poligonowej 527 073
Inwestycja obejmuje budowę zatok autobusowych w ulicy Jana Nowaka Jeziorańskiego. Budowa zatok umożliwi wyznaczenie nowej trasy autobusowej, co przyczyni się do rozwoju systemu transportu publicznego na tym obszarze miasta. W 2013 r. planuje się wykonanie robót budowlanych.
Dysponent: Zarząd Transportu Miejskiego
Zwiększa się plan wydatków na 2013 r. o kwotę 596.567 zł do kwoty 1.166.567 zł, z uwagi na wyższą niż pierwotnie zakładano wartość robót budowlanych. Dodatkowe środki przesuwa się z załącznika inwestycyjnego Dzielnicy Praga Południe.
Dysponent: Zarząd Transportu Miejskiego[/quote]
Myślałem, że po takim rozszerzeniu zakresu projektu (budżet wzrósł 3-krotnie - jak zwykle infrastruktura podziemna) ktoś się zreflektuje, że budowa zatok się nie opłaci.
Za półtora miliona można zrobić dużo dobrego dla pasażerów a nie ułatwiać jazdę samochodom. A może nikomu (oprócz paru ekologów) nie przeszkadzają takie zbędne/drobne wydatki?
pozdrawiam, tomek