Ciekaw jestem czy to błąd (skrót myślowy) osoby piszącej komunikaty, czy prawdziwy plan. Przecież 163 może zostać automatycznie przenumerowane na 363, nic nie stoi na przeszkodzie...
A dojazd na roraty? A na gorzkie żale? A majowe?
Moderator: Wiliam
Ciekaw jestem czy to błąd (skrót myślowy) osoby piszącej komunikaty, czy prawdziwy plan. Przecież 163 może zostać automatycznie przenumerowane na 363, nic nie stoi na przeszkodzie...
A dojazd na roraty? A na gorzkie żale? A majowe?
Pierwsze słyszę. Może telebus na dzwony kościelne?KwZ pisze:E tam, kto pamięta o 8 grudnia.
Może chęć odzyskania numeru 163 i nowa tradycja nadawania numerów 2xx linom - jak to określono w komunikacie ZTM - lokalnym. Tylko przy takim podejściu linię 222 należałoby przenumerować z powrotem na 144. Pozostaje też 200, które też nijak nie pasuje na linię lokalną.
Nie no, aż tak to nie - parafię mają na Nowych Włochach. Za to okolice Reduty są faktycznie do Opaczewskiej, a Potrzebna i Gniewkowska - do Reduty Wolskiej. (mapa.um.warszawa.pl
Nie no, Międzylesie - Górczewska, to musi być 125 xDLipa pisze: ↑22 gru 2021, 12:16Może plan jest taki, aby obecne 163 w następnej kolejności przemianować na 363. Wtedy odzyskany numer 163 będzie zarezerwowany dla ucałotygodniowionego w przyszłości 319. Zgodnie z zasadą: 263 jako linia lokalna dla Wilanowa i Ursynowa, a nowe 163 jako linia szkieletowa wydłużona dalej na zachód, np. MIĘDZYLESIE - (...) - Indiry Gandhi - POW - Trasa S-W - al. 4 Czerwca 1989 r. - Lazurowa - OS.GÓRCZEWSKA.
Nigdy nie spodziewałem się, że będę aktywnie dyskutował o granicach parafii;) ale mapa archidiecezji warszawskiej ma nieco inne granice.
Ale nie wiem o co dyskusja... Już mieliśmy taki przykład. 102 zmieniło się w 302 i jednocześnie uruchomiono "nowe" 102 do Stadionu Narodowego. Teraz tak samo 163 jako 363 a "nowe" 163 jako niedoszłe 263.Lipa pisze: ↑22 gru 2021, 12:16Może plan jest taki, aby obecne 163 w następnej kolejności przemianować na 363. Wtedy odzyskany numer 163 będzie zarezerwowany dla ucałotygodniowionego w przyszłości 319. Zgodnie z zasadą: 263 jako linia lokalna dla Wilanowa i Ursynowa, a nowe 163 jako linia szkieletowa wydłużona dalej na zachód, np. MIĘDZYLESIE - (...) - Indiry Gandhi - POW - Trasa S-W - al. 4 Czerwca 1989 r. - Lazurowa - OS.GÓRCZEWSKA.
Jednym z nie mniej głównych jest dowóz z Ursynowa na wschód. I dla osób wsiadających między KEN a Rosoła nie jest to obojętne.
Zbudują kiedyś Ciszewskiego BIs to wtedy...wincenty pisze: ↑27 gru 2021, 13:45Mnie jednak dziwi pozbawienie połączenia większości Miasteczka Wilanów z Ursynowem - 263 i 319 będą przecież jechały skrajem MW, z pominięciem głównej osi komunikacyjnej, czyli al. RP. Myślę, że będą protesty...
Dlatego ja proponowałem to 230 do Wilanowa przez al. RP, Sobieskiego, Nałęczowską, Wiertniczą do Wilanowa (ze względu na uwarunkowania drogowe i dojazd do dużego szpitala na Sobieskiego optymalna trasa według mnie...).