Desert pisze:O tym, że autobus nie ma prawa włączyć Klimatyzacji bez twojej zgody
O grzaniu i niegrzaniu
- gregory5576
- Kontakt:
- gregory5576
- Kontakt:
Desert pisze:prawa decydować
- gregory5576
- Kontakt:
Desert pisze:co to ma do KLIMATYZACJI?
- gregory5576
- Kontakt:
Desert pisze:Pytam jeszcze raz, co to ma do Klimatyzacji?
- gregory5576
- Kontakt:
Desert pisze:Neogniota nie odpalisz z otwartą klapą silnika i co?
-
prosper5250
Desert, nie denerwuj się, może wy w teście użyliście jakiegoś switcha z boku, który wyłączał w p-d cały klimat... Coś jak telewizor na stand-by'u i wyłączony ze switcha...
- gregory5576
- Kontakt:
Flash8222 napisał/a:
levar napisał/a:
jeśli mam SU18, to zawsze programuję wóz na 25 st.
A to ciekawe, bo można co najwyżej do 22° C ustawić zadaną temp.
Być może, w każdym razie na maksymalną. A są kierowcy, co złośliwie ustawiają minimalną (chyba 17 st.).
To poproszę program i laptopa, temperatura jest ustawiona fabrycznie w kompie pokładowym i nic z tym nie zrobisz jest 22 stopnie i żebyś pękł inaczej nie będzie. Ludzie albo szkolenie w Waszym wypadku to fikcja, albo jego brak.
![]()
[ Dodano: |2 Maj 2009|, 2009 10:50 ]
[ Dodano: |2 Maj 2009|, 2009 10:58 ]
Teokryt pisze:Hehm, czy ktoś raczy czyścic klimatyzacje?
Zapomniałem, że mam do czynienia z mechanikiem i kierowcą w jednej osobie...SławekM pisze:Ale dużo, jeden raz osobiście prowadziłeś, a drugi raz jechałeś ze znajomym...
I już jesteś ekspertem od tej dostawy...
To akurat jest błędem człowieka, gdyż najpierw kierowca otwiera luki dachowe a następnie włącza klimatyzację. Wtedy komputer zamyka luki dachowe, ale po wyłączeniu się klimatyzacji luki samoczynnie się otwierają i tak w kółko.prosper5250 pisze:Z pewnością jest tak, że komputer klimy otwiera dachy (przecież kierowcy na trasie nie bawią się nimi) co uważam za typowy bezsens Urbino a konkretnie producenta klimy, która jednak jak domniemam została w owy sposób zaprogramowana na życzenie Solarisa... Co za kretynizm otwierać lufty dachowe!? Skoro termostat stwierdza że jest poniżej ustalonej temeperatury to niech wyłączy nawiewy a nie na gwałt wpuszcza gorąc dachem! KRETYNIZM!
@Gregory: Myślałem, że rozmawiamy o klimatyzacji a nie jakichś paskach, serwisach czy innych pierdołach. Jestem Tobie wstanie udowodnić, że nie masz racji odnośnie samoczynnego włączenia klimatyzacji przez komputer po tym jak ją wyłączysz. Wystarczy, że przyjdę
-
prosper5250
To faktycznie solidną instrukcję obsługi musi mieć Urbino... Kierowcy pewnie i ją dostają ale komu chciało by się wnikać w takie zawiłości... Przypomina mi to tłumaczenie klientom w sklepie niejasności związanych z HD Ready czy formatem 16:9Flash8222 pisze:prosper5250 napisał/a:
Z pewnością jest tak, że komputer klimy otwiera dachy (przecież kierowcy na trasie nie bawią się nimi) co uważam za typowy bezsens Urbino a konkretnie producenta klimy, która jednak jak domniemam została w owy sposób zaprogramowana na życzenie Solarisa... Co za kretynizm otwierać lufty dachowe!? Skoro termostat stwierdza że jest poniżej ustalonej temeperatury to niech wyłączy nawiewy a nie na gwałt wpuszcza gorąc dachem! KRETYNIZM!
To akurat jest błędem człowieka, gdyż najpierw kierowca otwiera luki dachowe a następnie włącza klimatyzację. Wtedy komputer zamyka luki dachowe, ale po wyłączeniu się klimatyzacji luki samoczynnie się otwierają i tak w kółko.
Większość nie rozumie, a ja potrafię mówić zrozumiale i łopatologicznie.
- gregory5576
- Kontakt:
@Gregory: Myślałem, że rozmawiamy o klimatyzacji a nie jakichś paskach, serwisach czy innych pierdołach. Jestem Tobie wstanie udowodnić, że nie masz racji odnośnie samoczynnego włączenia klimatyzacji przez komputer po tym jak ją wyłączysz. Wystarczy, że przyjdę