A jeszcze na koniec sierpnia (chyba właśnie w Wyborczej) pisali o pierwszym weekendzie października... Kolejna obsuwa?Flash8222 pisze:Według artykułu wyborczej, w drugi lub trzeci weekend października.Bywalec pisze:Prawdopodobnie w pierwszy weekend października.
Małe modernizacje tramwajowe
Moderator: Wiliam

Przypominam, że za 3 dni mija planowany termin zakończenia wszystkich objazdów na Wołoskiej.
Co by tu jeszcze spieprzyć, panowie, co by tu jeszcze...
Co by tu jeszcze spieprzyć, panowie, co by tu jeszcze...
Przecież to że ten termin nie będzie zachowany można się było domyśleć od miesiąca kiedy się okazało że 17 na wrzesień zostaje na zajezdni.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
To jeden miesiąc obsuwy, a drugi?
A nie wiem. Nie mam pojęcia co się dzieje z Wołoska tym bardziej że to nie jest inwestycja tramwajowa tylko ZMID.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
http://www.fakt.pl/warszawa/tramwaje-ni ... 74989.html
Moja hipoteza robocza jest taka, że to nie torowisko, tylko nowe świetne dwukierunki, które zaczęły masowo jeździć na jedynce.Zdesperowani mieszkańcy bloków stojących u zbiegu Grójeckiej i Banacha nie mają spokoju. A wszystko przez niedawno przeprowadzony remont torowiska. Teraz jeżdżące tam składy niemiłosiernie hałasują!
Może być przecież tak jak piszą, że torowisko nieprzetarte. A że jest jesień, więc wilgotność powietrza często bywa większa - wtedy dźwięk się dużo lepiej roznosi.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A moim zdaniem.to.zbiorowa psychoza i skutek czarnego PR
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Bo te nowe tramwaje nie piszczą wcale a wcale.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie piszcza az tyle glosniej. A jak troche pojezdza,to już w ogole. Zreszta podobnie z szynami...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No nie piszczą, nawet wyświetlają o tym stosowny komunikatMichalJ pisze:Bo te nowe tramwaje nie piszczą wcale a wcale.

https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hp ... e=56619E91
Jakieś małe prace trwają nad odcinkiem Gocławek - Plac Szembeka (nie przyjrzałem się dokładnie, może nawet do Czapelskiej). Kilka(naście?) dni temu odkuto beton z podstaw słupów sieci trakcyjnej. Był też przecisk pod torami na wysokości ul. Zamienieckiej/Chłopickiego, w związku z tym ograniczenie prędkości na kilkudziesięciu metrach. Dziś pomarańczowi coś przy tych słupach kombinowali.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
O panie, to są dwie oddzielne ekipy i jedna lepsza od drugiej. Ci w okolicy Wspólnej Drogi to T-1. Ustawiają ograniczenia, ustawiają odwołanie, a potem sami dłubią w innym miejscu, niż ograniczyli prędkość. Natomiast ci, którzy dłubią przy Szembeku to malarze słupów. Ci dzisiaj ustawili ograniczenie i odwołanie razem, opierając to o malowany słup. I nie rozumieli czemu motorowi nie chcą im pozwolić na przebywanie między wymijającymi się tramwajami.
O, to, to!Szeregowy_Równoległy pisze:I nie rozumieli czemu motorowi nie chcą im pozwolić na przebywanie między wymijającymi się tramwajami.

- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Przy Wspólnej Drodze to nasi, zasadniczo nikogo nie wolno między jadące wozy wpuszczać, ale akurat ci z T-1 są ogarnięci, wiedzą co to tramwaj i wiedzą, że to niebezpieczne. Za to ci od słupów sprawiają wrażenie nie wiedzących nic. Ci szaleli dziś przy Pl. Szembeka i tam było weselej. Zresztą mówimy o ludziach którzy mając znaki do ograniczenia prędkości zrezygnowali z ustawienia znaków, tylko je oparli o malowany słup.