Cóż jak widać wielu mieszkańców Żoliborza ma inne zdanie ... i chyba samorząd dzielnicy nie dogada się z ZTM. Dziś w wywiadzie w TVN Warszawa radny J. Słoń zarzucił ZTM wzajemne oszukiwanie samorządu Żoliborza i Bielan.Bastian pisze:Ho ho...
A Żoliborz walczy o lepszą komunikację, byle nie tramwaj na Krasińskiego. I byle nie jeszcze jeden most. Prywatnie uważam, że nic się im nie należy - zetka za tramwaj, proszę bardzo, silną linię na Trakt mają, niczego innego nie stracili - chyba, że linie na Tarchomin albo do Puszczy Kampinoskiej, ale to na własne życzenie.
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
W jakiej kwestii?Kra pisze:Dziś w wywiadzie w TVN Warszawa radny J. Słoń zarzucił ZTM wzajemne oszukiwanie samorządu Żoliborza i Bielan.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
dzięki, ciekawe czy mi pan radny coś odpiszeR-11 Kleszczowa pisze:http://www.zoliborz.org.pl/page/index.p ... id=2&id=11
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
P. Słoń jest kompletnym ignorantem, podobnie jak cała reszta tego z woli Wyborców wyniesionego na piedestał stadka.
[ Dodano: |29 Kwi 2009|, 2009 08:09 ]
[ Dodano: |29 Kwi 2009|, 2009 08:09 ]
Bardzo ciekawym pomysłem byłoby puszczenie po tymczasowym Andersie tylko tramwajów. Skoro postulują tylko-tramwajowy most KrasińskiegoBastian pisze: A Żoliborz walczy o lepszą komunikację, byle nie tramwaj na Krasińskiego. I byle nie jeszcze jeden most. Prywatnie uważam, że nic się im nie należy - zetka za tramwaj, proszę bardzo, silną linię na Trakt mają, niczego innego nie stracili - chyba, że linie na Tarchomin albo do Puszczy Kampinoskiej, ale to na własne życzenie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
http://www.tvnwarszawa.pl/28415,1597767 ... omosc.htmlBastian pisze:W jakiej kwestii?Kra pisze:Dziś w wywiadzie w TVN Warszawa radny J. Słoń zarzucił ZTM wzajemne oszukiwanie samorządu Żoliborza i Bielan.
Wczorajsze info z TVN Warszawa - o co chodzi w wypowiedzi p. J.Słoń (od ok. 5:25 rozmowy), iż ZTM mówi Żoliborzowi, iż Bielany na coś się nie zgadzają, a Bielanom, że to Żoliborz się na to nie zgadza.
Poza tym ZTM często powołuje się na swoje badania przeprowadzone na Bielanach tylko jak w "dobrych, dawnych czasach" je utajnia, dlaczego ich nie opublikować ? Czego ZTM się boi ?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pierwsze słyszę, że Bielany się jakieś postulaty Żoliborza nie zgadzają. Odwrotnie - owszem, informacja, że Żoliborz nie zgadza się na krańcowanie autobusów na pl. Wilsona była wielokrotnie publicznie podawana, więc i Bielany są tego świadome.Kra pisze:Wczorajsze info z TVN Warszawa - o co chodzi w wypowiedzi p. J.Słoń (od ok. 5:25 rozmowy), iż ZTM mówi Żoliborzowi, iż Bielany na coś się nie zgadzają, a Bielanom, że to Żoliborz się na to nie zgadza.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
A propos słuchania, to jakoś nikt nie zwrócił chyba uwagi na to, co powiedziała w materiale ta młoda dziewczyna, że szybciej do centrum można dostać się z Żoliborza rowerem niż autobusem". Przecież to nie dlatego, że nie ma bezpośredniego autobusu do centrum, tylko dlatego, że obecnie w godzinach szczytu na objazdach autobusów są gigantyczne korki. Dlatego teraz priorytetem powinno być skierowanie wszystkich obecnych linii autobusowych na wiadukt, a ktoś tam przebąkiwał, że być może przeguby wiaduktem nie pojadą wcale, na szczęście teraz się tego nie mówi. Ale nawet po otwarciu wiaduktu korki na Andersa były i będą i nie wiem, czy w godzinach szczytu linia 520 znajdzie wielu zwolenników wśród mieszkańców akurat Żoliborza. Przypominam, że 520 nie zatrzymywało się przecież przy placu Inwalidów i Generała Zajączka. Natomiast co do metra i poglądu, że podróż metrem wydłuża dojazd - to nie do końca prawda. Podróż metrem z jedną przesiadką w autobus na Trakt zajmuje tyle czasu, co podróż bezpośrednio 116, gdy nie ma korków. Ale też metro tej podróży nie skraca, a szkoda....Kra pisze:Poza tym ZTM często powołuje się na swoje badania przeprowadzone na Bielanach tylko jak w "dobrych, dawnych czasach" je utajnia, dlaczego ich nie opublikować ? Czego ZTM się boi ?
- MeWa
- Cukiereczek
a szkoda, że do tego metra nie porównywała. Bo Żoliborz cyba zapomina czasem o tym, że ma metro, które dojeżdża bezpośrednio i bez korków (to w kontekście żądania 520 do Marymontu).fraktal pisze:A propos słuchania, to jakoś nikt nie zwrócił chyba uwagi na to, co powiedziała w materiale ta młoda dziewczyna, że szybciej do centrum można dostać się z Żoliborza rowerem niż autobusem"
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Może dobrze by ZTM oficjalnie jakoś odpowiedział na zarzuty ? I jeszcze raz wspomnę o tych badaniach opinii publicznej na Bielanach ... dalej cisza.Bastian pisze:Pierwsze słyszę, że Bielany się jakieś postulaty Żoliborza nie zgadzają. Odwrotnie - owszem, informacja, że Żoliborz nie zgadza się na krańcowanie autobusów na pl. Wilsona była wielokrotnie publicznie podawana, więc i Bielany są tego świadome.
A Żoliborz miał pretencje o petlę dla linii Tarchomin/Nowodwory - tak dokładnie to głównie "piekliła się" się o to SM Żoliborz Centralny