Bastian pisze:kaaban pisze:obiecywali ludziom szybszą komunikację
Wszystkim?

Jeżeli suma oszczędności czasu tych pasażerów, którzy zyskali, przewyższa sumę strat tych, którzy stracili, to obietnica została spełniona. Ergo: jeżeli 101 osób zyskało po minucie, podczas gdy 10 osób straciło po 10 minut, to sumarycznie komunikacja
jest szybsza.
Nie Bastian, w ten sposob nie możesz rozumować bo nie jesteś w stanie tego udowodnić. Ale nie sądzę żeby metro było w stanie drastycznie
pogorszyć warunki dojazdu. po prostu jest tak że ci którzy czują że coś im się pogorszyło - zwłaszcza stracili ceniony przez nich dojazd bezpośredni w jakies miejsce to mówią o tym głośno a większość która dzięki metru zyskała po prostu nic nie mówi - taka już jest natura ludzka.
Natomiast ja naprawdę nie rozumiem stanowiska radnych (i mieszkańców w kilku kwestiach:
- przywrócenie 121 - po co? przeciez na tej samej trasie od Kasprowicz po sam Pl. Wilsona jest 114 - o wiele czestsze. a i samo 121 na odcinku do Chomiczówki jest. chyba ze ktoś sobie lubił pojechac z Marymonckiej na Broniewskiego starym 121 i teraz marudzi
- 520 - tyle osób krzyczy a tymczasem jezdziło tym 520 do Pl.Wilsona zeby sie do metra przesiąść. Kto az tak na tym stracił? przeciez nadal mozna na ten Pl.Wilsona dojechac ja nie 114 to 116. do centrum? proszę bardzo jest 35 a jak ktoś z Aspektu az tak nie lubi metra to ma 22.
natomiast ja bym sie zastanowił nad zwiekszeniem znaczenia np stacji Stare Bielany jako miejsca do którego można dowieźć ludzi. przychodzi mi do głowy takie 203 (o byc moze lepszej czestotliwości) które by mogło pojechac:
WAWRZYSZEW (Fort) - ...- Kasprowicza w prawo (dowóz do Wawrzyszewa zamiast Młocin) - Zjednoczenia - Jarzębskiego-Kochanowskiego-i na Nowe Bemowo
dałoby to Piaskom szybki dojazd do metra (szybciej niz na Wilsona) i to wiekszej czesci bo i tej w poblizu Kochanowskiego. A skoro ludzie z Bemowa jezdzą do metra Młociny to tez mieliby ciekawą alternatywę.
ponadto pokusiłbym sie jednak o 103 na dawnym przebiegu przez Perzyńskiego, Przybyszewskiegoi 197 przez Kasprowicza, Zjednoczenia, Jarzebskiego. To 103 byłoby pewnym kompromisem ale i powrotem do lokalnej relacji która została utracona a 197 dalej wzmocniłoby dojazd do Starych Bielan.