Jeśli potem nie wprowadza się tego układu, to istnieje ryzyko nieracjonalnej alokacji środków, skoro decyzje o realizacji inwestycji i wyborze wariantu inwestycyjnego podejmuje się na podstawie wyidealizowanego stanu docelowego.
Trasa tramwajowa na Gocław
Moderator: Wiliam
- fik
- Naczelne Chamidło
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
- fik
- Naczelne Chamidło
Podaż tramwajową przewidziano jednak istotnie wyższą, i to przy założeniu jednoczesnej realizacji praskiego odcinka M3, który - przy wszystkich swoich wadach - wyciąga z Gocławia sporo pasażerów autobusów.
the only thing that closes quicker than our caskets be the factories
"Koszmar wraca...", czyli mieszkańcy Saskiej Kępy już płaczą:
https://www.facebook.com/groups/saska.k ... cale=pl_PL
https://www.facebook.com/groups/saska.k ... cale=pl_PL
-
- Kontakt:
Patrząc na to jak prowadzona jest inwestycja na Wilanowie to wcale im się nie dziwię. Szczególnie że sama Saska Kępa na tej inwestycji niemal wyłącznie straci nie zyskując absolutnie nic.
A spółka Tramwaje Warszawskie może niech wreszcie po prawie 20 latach rozwiąże problem ograniczenia do 20 km/h na Moście Poniatowskiego. Trzymam kciuki żeby udało się to szybciej niż problem ogrzewania w wagonach 13N którego nie udało się w Warszawie rozwiązać przez ponad pół wieku (dobrze że Tramwaje Śląskie umiały to ogarnąć niemal od ręki XD)!
A spółka Tramwaje Warszawskie może niech wreszcie po prawie 20 latach rozwiąże problem ograniczenia do 20 km/h na Moście Poniatowskiego. Trzymam kciuki żeby udało się to szybciej niż problem ogrzewania w wagonach 13N którego nie udało się w Warszawie rozwiązać przez ponad pół wieku (dobrze że Tramwaje Śląskie umiały to ogarnąć niemal od ręki XD)!
Przed budową jakiegokolwiek nowego tramwaju należałoby zrobić proces post mortem Wilanowa.
ŁK
Tramwaje z Wilanowa też jakąś naukę wyniosły i pewne rzeczy udało się poprawić już na Bitwy, a niektóre będą poprawiane jeszcze bardziej na kolejnych inwestycjach.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Ja się zastanawiam, czy różnice w układzie proponowanym (optymalizującym potok na nowej trasie) a wprowadzanym - nie pokazują niegospodarności. Tzn. rozumiem, że polityka może potem wpływać na układ, ale z drugiej strony daje to całkiem mierzalny wkład do zarzutów prokuratorskich.
Jeśli Gocław potrzebuje czegoś więcej niż 21+24 (+117?), to można poszukać w układzie tramwajowym kolejnych linii. Natomiast zysku czasowego wobec obecnych bezkorkowych autobusów dużych nie będzie. Nie zapewni tego nawet M3, które oidp zakłada takie samo 17 min na Patelnię (w tym przesiadka na Stadionie postrzegana drożej, i oidp do tego dalsze dojście na Gocławiu). Za to uniezależnienie od korków to już sporo, bo jeśli nie obecnie, to parę lat temu można było stracić przez nie 20 min do tych 17.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Bastian
- Sułtan Maroka
Chyba były, ale w układzie 5/10.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Na przykład co zrobić, żeby nie było inb robionych przez pseudo "obrońców przyrody".
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A co zrobić?

Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
Wyciąć drzewa zanim zacznie się inwestycja, żeby nikt nie powiązał inwestycji z wycinką? 

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O tym to już z 10 lat temu mówiłem 

Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.