Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
A teraz o polityce... (tej krajowej)
Moderator: Szeregowy_Równoległy
- a/p TALENT
Proste, przyjdzie Jarosław i zlikwiduje wszystkich złych, nieobiektywnych dziennikarzy. Zaraz potem założy własne kondominium medialne 'Niezależna Prawda Obiektywna', skupiające się na niezależnych, obiektywnych relacjach z pracy rządu i zdelegalizuje wszystkie pozostałe redakcje pod zarzutem braku obiektywizmu. Ideał, ideał! Na szczęście dla nas wszystkich (dla ciebie, Rafale, też) Kaczyński potrafi tylko sapać (inna sprawa, że sapaniem robi mnóstwo szkód).rafalzag pisze: Tu kolejny dziennikarz szykujący się do zakończenia swojej kariery
Zmieniając temat - Palikot wystrzelił w górę jak Złota 44:
http://serwisy.gazetaprawna.pl/wybory/a ... d-sld.html
Dziś w radio słyszałem wyniki jakiegoś sondażu, wg którego Palikot miał nawet 15% - ostre przeszacowanie moim zdaniem, ale po przekroczeniu krytycznego momentu, kiedy ludzie zorientowali się, że to jednak nie stracony głos na partię bez szans, wyniki poszybowały. Ciekawy jestem, jak wyglądałaby wtedy koalicja z PO.. (swoją drogą bardzo się cieszę, że PiS buduje sobie stryczek wymyślając Tusko-Palikota, bo przyzwyczaja ludzi, że taka koalicja powstanie, i PO będzie mogło mieć mniejsze opory przez jej utworzeniem). Nawet jeśli PiS wygra i chciałby utworzyć koalicję z PSL, to przy palikotowym wyniku dwukrotnie lepszym niż ludowców i tak nie utworzy rządu - no, chyba że wygrałoby znaczącym procentem z PO (co najmniej 4-5%). Musiałby wtedy dokooptować jeszcze SLD.. wiadomo, PiS na to stać, Grzesia też, ale wtedy z kolei jakaś połowa SLD, stara gwardia, raczej odejdzie - przechodząc do PO albo Palikota, bo jakiś honor mają, o tym jestem przekonany. Nudno nie będzie..
Palikot pokazuje że w sejmie coraz więcej miejsca będą zajmowały partie skrajne z którymi nikt nie będzie mógł stworzyć koalicji. No cóz, kryzys 29 roku niedaleko wiec 33 rok a potem 39 tez sie powoli zbliżają 
A ja głupi kiedyś myslałem że nic bardziej plugawego od SLD się może pojawić
i dostałem Palikota.
A ja głupi kiedyś myslałem że nic bardziej plugawego od SLD się może pojawić
No przecież było już coś bardziej plugawego niż SLD, w latach 2005-07. Na szczęście to coś było tak nieudolne, że mimo chęci powtórki z 1939 roku, pary starczyło tylko na mundurki i wzmocnienie organu manipulacji pamięcią historyczną. Nie mówię o całkowitym przejęciu kontroli nad mediami publicznymi, bo to akurat było niechlubną polityczną tradycją. No i oczywiście to plugawe coś miało szczęście, że była kasa na zabawki, bo był czas prosperity. Teraz burdel byłby nieziemski.Rosa pisze:Palikot pokazuje że w sejmie coraz więcej miejsca będą zajmowały partie skrajne z którymi nikt nie będzie mógł stworzyć koalicji. No cóz, kryzys 29 roku niedaleko wiec 33 rok a potem 39 tez sie powoli zbliżają
A ja głupi kiedyś myslałem że nic bardziej plugawego od SLD się może pojawići dostałem Palikota.
- Daniel_FCB
- (kaczofob)
Na dobry koniec kampanii wyborczej:

źródło: GW

źródło: GW
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM
Naprawdę, potrafię zrozumieć katowanie się przez prostego człowieka tabloidem 'blisko życia', gdzie ludzie trzymają kredensy a pijane krowy atakują rolników - pokazują one, że inni mają gorzej. Ale katowanie się tabloidem politycznym, którego celem jest maksymalne zdołowanie czytelnika przedstawieniem świata wokół jako piekła? Nic dziwnego, że ciężko przędą:Daniel_FCB pisze:Na dobry koniec kampanii wyborczej
http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,1039 ... enna_.html
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Muszę powiedzieć, że pierwszy raz stałem w kolejce do odebrania kart do głosowania
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel