Komunikacja miejska w Wawrze

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 10 lut 2011, 9:14

Skoro skracają jak pisze w wyborczej 521, 514 i 502 do wiatraka, to rozumiem częstotliwość 525 zostanie znacznie zwiększona? Bo inaczej ten autobus od centrum już będzie niezabieralny, nie mówiąc o politechnice.

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 10 lut 2011, 9:38

521 na pewno przejdzie, ale pozostałe? Szczerze wątpie. I Rembertów i Wesoła będą stękać że w weekend nie ma jak dojechać do Promenady.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Rosa

Post autor: Rosa » 10 lut 2011, 10:10

Bo nikt nie chce linii do Wiatraka. To jednak zadupie i kompletnie nieudany węzel przesiadkowy. Szczerze mówiąc to wątpie czy nawet to 521 przejdzie.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 lut 2011, 12:25

Rosa pisze:Bo nikt nie chce linii do Wiatraka. To jednak zadupie i kompletnie nieudany węzel przesiadkowy. Szczerze mówiąc to wątpie czy nawet to 521 przejdzie.
Bez przesady - Wiatrak to wcale nie jest takie zadupie. Zresztą i tak przesiadki w kierunku Śródmieścia można wygodnie dokonać kilka przystanków wcześniej :>

Bardziej martwiłbym się tym co napisał Michał czyli lamentu o dojazd do Promenady. Może faktycznie warto zastanowić się np. nad jakimiś wariantami 168 w DS :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Rosa

Post autor: Rosa » 10 lut 2011, 12:59

Kleszczu pisze:
Rosa pisze:Bo nikt nie chce linii do Wiatraka. To jednak zadupie i kompletnie nieudany węzel przesiadkowy. Szczerze mówiąc to wątpie czy nawet to 521 przejdzie.
Bez przesady - Wiatrak to wcale nie jest takie zadupie. Zresztą i tak przesiadki w kierunku Śródmieścia można wygodnie dokonać kilka przystanków wcześniej :>

Ale kilka przystankow wcześniej nie przesiądziesz sie zarówno w linie startujace z Wiatracznej jak i w linie autobusowe jadace na TŁ.
Zreszta to nie mnie trzeba przekonywać, ja nie będe protestował ale wystarczy poczytac opinie ludzi ze SM którym zaoferowano czeste 502 ALE do Wiatraka w zamian za obecna wersje aby przekonac się co o tym myslą.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 lut 2011, 13:07

Rosa pisze:
Kleszczu pisze: Bez przesady - Wiatrak to wcale nie jest takie zadupie. Zresztą i tak przesiadki w kierunku Śródmieścia można wygodnie dokonać kilka przystanków wcześniej :>
Ale kilka przystankow wcześniej nie przesiądziesz sie zarówno w linie startujace z Wiatracznej jak i w linie autobusowe jadace na TŁ.
Zreszta to nie mnie trzeba przekonywać, ja nie będe protestował ale wystarczy poczytac opinie ludzi ze SM którym zaoferowano czeste 502 ALE do Wiatraka w zamian za obecna wersje aby przekonac się co o tym myslą.
Mogę się zgodzić z tym, że faktycznie przesiadka na linie kursujące TŁ nie należy na Wiatracznej do wygodnych.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Krzysiek_S

Post autor: Krzysiek_S » 10 lut 2011, 13:16

Może trzeba uruchomic dwie linie Gocław - Stara Miłosna [ może nawet jednokierunkowo] ?
i SM - Wiatraczna. Pierwsza zaliczała by Gocław i Promenadę a druga zapewniała dojazd do tramwaju. 168 do promenady wtedy zbędne. Taki luźny pomysł.? :-k

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 10 lut 2011, 13:33

Rosa pisze:
Kleszczu pisze: Bez przesady - Wiatrak to wcale nie jest takie zadupie. Zresztą i tak przesiadki w kierunku Śródmieścia można wygodnie dokonać kilka przystanków wcześniej :>

podaj link do dyskusji

Rosa

Post autor: Rosa » 10 lut 2011, 13:40

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 lut 2011, 14:34

Krzysiek_S pisze:Może trzeba uruchomic dwie linie Gocław - Stara Miłosna [ może nawet jednokierunkowo] ?
i SM - Wiatraczna. Pierwsza zaliczała by Gocław i Promenadę a druga zapewniała dojazd do tramwaju. 168 do promenady wtedy zbędne. Taki luźny pomysł.? :-k
Po pobieżnym przeczytaniu postów, do których Rosa podał nam link, jestem prawie, że przekonany, że to nie przejdzie. Podobnie jak inne - sensowne jakby nie patrzeć - pomysły typu zwiększenie częstotliwości + skrócenie do Wiatraka (502).
Albert Camus-"Dżuma"

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 10 lut 2011, 14:42

To zsotawcie im 502 tak jak na to zasluguje raz na 40 minut i to samo z 411. Ni moze byc tak, ze tam jezdza puste, bo maja wejscia.

Rosa

Post autor: Rosa » 10 lut 2011, 20:54

rhemek pisze:To zsotawcie im 502 tak jak na to zasluguje raz na 40 minut i to samo z 411. Ni moze byc tak, ze tam jezdza puste, bo maja wejscia.
Łatwo jest tobie krytykowac jeśli masz u siebie 525 i SKM. Gdyby Tobie powiedziano pewnego dnia że jednak 525 zostanie skierowane do SM zamiast 502 bo masz 125 do Wiatraka i SKM do miasta to pewnie sam byś od razu zapałał świętym oburzeniem ze krzywda się dzieje.

Ja tam się im wcale nie dziwię. Tak jak napisałem wsześniej uwazam że Wiatrak jest marnym punktem docelowym ktory tak naprawde nikogo nie zadowala (a szczególnie SM ktora do Wiatraka ma już 7xx)

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 10 lut 2011, 21:00

Rosa pisze: Ja tam się im wcale nie dziwię. Tak jak napisałem wsześniej uwazam że Wiatrak jest marnym punktem docelowym ktory tak naprawde nikogo nie zadowala (a szczególnie SM ktora do Wiatraka ma już 7xx)
Nie oszukujmy się - siedemsetki dają bardzo marną ofertę jeśli chodzi o SM.
Albert Camus-"Dżuma"

Szop

Post autor: Szop » 11 lut 2011, 7:53

Ale przesiadki przy Rondzie Wiatraczna są naprawdę bardzo niewygodne. Zdarzyło mi się nawet wysiąść ze skróconego kursu 521 i nie zdążyć na nastepny ->Szczęśliwice. Do tego krótkie, przytykające się przystanki na Grochowskiej. Tu trzeba coś poprawić.

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 11 lut 2011, 9:04

Tak przystanki na Grochowskiej to parodia. Kursuje tam 15 linii, na przystanku miesci sie jeden woz...

Zablokowany