[Hydepark] Tramwaje Warszawskie
@Zielony Jamnik, najczęściej to Mercedesy seria 22xx i któraś z przegubowych serii Solarisa starszej generacji, ze starym czołem pojazdu.
- ZielonyJamnik
Na szczęście już zaczął się montaż białych wyświetlaczy. Mają je 2202,2208,2212,2222
Mkną po koleinach zielone jamniki...
A ja się zastanawiam czy to jest serio usterka czy po prostu lenistwo kierujących. Nie, nie chcę oskarżać tu nikogo. Tylko odkąd znowu pracuję w MZA (zaraz będzie rok) to ani razu nie miałem zepsutego wyświetlacza. A starymi kebabami jeżdżę często. Tzn. zdarzało się że mi padły. Dałem hebla i uruchomiły się znowu. Może po prostu kierowcy zamiast właśnie zrestartować cały system wolą założyć dechy i po sprawie? Nie wiem, może serio coś się psuje, snuję tylko domysły.
Jesteśmy w temacie tramwajów co prawda ale jak już rozmawiamy o ciekawych napisach na wyświetlaczu to ostatnio na 743 widziałem "743 KLEMENSIEWICZA
przez METRO BEMOWO".
To pewnie recykling przewoźników. Część Hyundaiów ma nowe kasowniki i w ogóle nie mają loga ZTM. Ani starego ani nowego.
Może te Hyundaie wstydzą się, że kursują ku chwale ZTM?
Bez loga to nie są przypadkiem te kanciaste od Mery bodajże?
- ZielonyJamnik
Najczęściej to oczywiście olewka, bo sterownik działa. Druga sprawa, że też mało kto wie, że reset w 90% pomaga.reserved pisze: ↑17 paź 2024, 13:25A ja się zastanawiam czy to jest serio usterka czy po prostu lenistwo kierujących. Nie, nie chcę oskarżać tu nikogo. Tylko odkąd znowu pracuję w MZA (zaraz będzie rok) to ani razu nie miałem zepsutego wyświetlacza. A starymi kebabami jeżdżę często. Tzn. zdarzało się że mi padły. Dałem hebla i uruchomiły się znowu. Może po prostu kierowcy zamiast właśnie zrestartować cały system wolą założyć dechy i po sprawie? Nie wiem, może serio coś się psuje, snuję tylko domysły.
Ty masz o tyle dobrze, że jeździsz na 2 zmiany, więc rano czasem jest szansa na podmianę. Na 1 zmianach częściej się zdarzy, że jest problem z połączeniem się z bazą danych zarówno w NM jak i R&G
Czy to oznacza, że w Elblągu będzie 100% wagonów z niską podłogą?ZielonyJamnik pisze: ↑17 paź 2024, 9:49https://www.transport-publiczny.pl/wiad ... 85057.htmlAutobus Czerwon pisze: ↑14 paź 2024, 9:37Tylko Elbląg nadal stosuje deski (malowane zresztą od szablonu xd) w kilku ostatnich klasycznych 805Na.
No to zaraz Warszawa będzie jedynym miastem w Polsce gdzie będą deski Dziwne miasto, w obojętnie czym, byle przodować
- ZielonyJamnik
Z tego co policzyłem to mają 14 wysokich, a 10 kupują
-
- Kontakt:
805 jest 12 sztuk, ale przy dobrych wiatrach w DP jeździ może z połowa, także zakupy powinny pozwolić wycofać całkowicie wysoką podłogę. Biorąc pod uwagę przyszłe zawieszenie linii 2 z powodu śmierci technicznie infrastruktury (ten moment zbliża się już nieubłaganie), to już w ogóle świat i ludzie.
Jak dostaną finansowanie na tramwaje to chyba też na remont torów.
-
- Kontakt:
No i będą remontować, ale akurat ten odcinek nie jest w żadnym planie.
- ZielonyJamnik
A tak, 063 jest wpisany dwa razy. A ten Duewag doliczyłeś?Autobus Czerwon pisze: ↑17 paź 2024, 21:14805 jest 12 sztuk, ale przy dobrych wiatrach w DP jeździ może z połowa, także zakupy powinny pozwolić wycofać całkowicie wysoką podłogę. Biorąc pod uwagę przyszłe zawieszenie linii 2 z powodu śmierci technicznie infrastruktury (ten moment zbliża się już nieubłaganie), to już w ogóle świat i ludzie.
Jak mam czytać to zdanie? "Jeździsz na dwie zmiany" czy "jeździsz na drugie zmiany"? Bo jest różnica.
- ZielonyJamnik
Słownik oczywiście miało być na 2 zmianę