Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Podwójne 24 w DS może w takim razie? Przejście na 6/12 w międzyszczycie albo w środku dnia w sobotę?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie ta skala.
Poza tym ja tylko zgaduję
Poza tym ja tylko zgaduję
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak tak, a to cygaro jej nie tknęło. 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Problemem jest ten rok. W przyszłym póki co wygląda to na dużą nadwyżkę, której raczej nie zbiją remonty, albowiem sezon zapowiada się raczej ubogi.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Źródło:http://www.tvnwarszawa.pl/-1,1625874,0, ... omosc.htmlTVN Warszawa pisze:![]()
ZTM skraca i wydłuża tramwaje
Po stolicy nie będą już jeździły tramwaje z trzema wagonami. Na początku listopada Zarząd Transportu Miejskiego skróci o jeden wagon głównie składy linii 26.
- Skracamy tramwaje z dwóch powodów. Po pierwsze długość peronów przystankowych jest obliczona na cztery wagony. Jeśli więc na przystanku stoi tramwaj z trzema, to kolejny który wjeżdża, nie może wysadzić pasażerów - wyjaśnia w rozmowie z portalem tvnwarszawa.pl rzecznik ZTM Igor Krajnow.
Wszystkie będą miały po dwa wagony
Drugi powód, według ZTM ważniejszy, dotyczy tzw. zrównoważenia możliwości przewozowych, szczególnie na trasie W-Z.
Po stołecznych ulicach oprócz najpopularniejszych tramwajów z dwoma wagonami, wciąż jeszcze jeżdżą te z jednym, dotyczy to linii 13 czy 46. - Te najkrótsze tramwaje zyskają dodatkowy wagon, będzie to korzyść dla pasażerów - uzasadnia rzecznik ZTM-u.
Zmiany wejdą w życie w pierwszych dniach listopada.
Wreszcie się obudzili...Po stołecznych ulicach oprócz najpopularniejszych tramwajów z dwoma wagonami, wciąż jeszcze jeżdżą te z jednym, dotyczy to linii 13 czy 46. - Te najkrótsze tramwaje zyskają dodatkowy wagon, będzie to korzyść dla pasażerów - uzasadnia rzecznik ZTM-u.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Perony na trasie W-Z nie są na 5 wagonów.Harry pisze:Mistrzostwo świata w retoryce dla Pana Rzecznika.
Perony były dwuwagonowe. Żeby mogły przyjąć trzywagonowe tramwaje rozbudowano je do trójwagonowych. Teraz okazuje się, że są za wąskie bo nie mieści się na nich drugi skład.
Z powodów sygnalizacji świetlnej. Gdyby dobudowano nowe tory, trzeba byłoby zrobić nową sygnalizację według nowych przepisów. Co zablokowałoby skrzyżowanie dokumentnie. A tak dzięki splotom mamy powiększoną przepustowość tramwajów bez naruszania całego układu.
Na 44 na razie zostają.Paweł D. pisze:Chwilka, czy to znaczy że z 44-ki też spadają trójwagonowce, czy jak zwykle dziennikarz uogólnił jedne 26 do wszystkich linii w mieście?
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.