Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
Aaaaa. To pamiętam. Zrozumiałem, że chodzi Ci o komunikację "prywatną" w sensie "samochód osobowy".Rosa pisze:wrzuceniem ludzi do minibusa na wspólnym bilecie.
[ Dodano: |12 Lut 2011|, 2011 21:34 ]
Oby się udała, bo jak sie nie uda, to potną linie do co 20. I nie będzie częstego 105 ni 109.Marcineq pisze:Oby likwidacja tych linii na odcinkach Z Bemowa do Centrum się nie udała.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Potną do co 20 ale ludziska będą szczęśliwe bo będą miał dużo tabliczek na przystankuJarek pisze:Oby się udała, bo jak sie nie uda, to potną linie do co 20. I nie będzie częstego 105 ni 109.Marcineq pisze:Oby likwidacja tych linii na odcinkach Z Bemowa do Centrum się nie udała.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Czy ja wiem? Ludzie już się trochę nauczyli, że są linie do jeżdżenia i reszta. Niektóre numery w świadomości pasazerów praktycznie nie istnieją. Weźmy ul. Górczewską i 410. Kto na to czeka? Nikt zupełnie. 507 może podzielić jej los albo zostać dawcą brygad dla czegoś lepszego.Kleszczu pisze:Potną do co 20 ale ludziska będą szczęśliwe bo będą miał dużo tabliczek na przystanku
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jarek pisze:Czy ja wiem? Ludzie już się trochę nauczyli, że są linie do jeżdżenia i reszta. Niektóre numery w świadomości pasazerów praktycznie nie istnieją. Weźmy ul. Górczewską i 410. Kto na to czeka? Nikt zupełnie. 507 może podzielić jej los albo zostać dawcą brygad dla czegoś lepszego.Kleszczu pisze:Potną do co 20 ale ludziska będą szczęśliwe bo będą miał dużo tabliczek na przystanku
Ale jakbyśmy chcieli zabrać to 410 z Górczewskiej to by ta sama Górczewska lamentowała, że im się zabiera świetną linię
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
410 nie jest dla Górczewskiej, ona tylko tamtędy jedzie. 410 pewnie padnie jak na Kaliskiego wrócą tramwaje.osa pisze:Aż dziwne, że 410 nie znalazła się na liście linii do "zawieszenia".
Dobrze wiem, dla kogo niby jest linia 410, ale nie sądzę, że powrót tramwajów na Boernerowo mógłby doprowadzić do jej likwidacji, skoro do sądów na Groty kursowała, zanim zamknięto tory 20-ki. Pretekstem do likwidacji mogłyby być objazdy związane z budową metra, ale ZTM - jak widać - nie zamierza skorzystać z tej okazji. A szkoda.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
No to najwyraźniej nie wiesz czemu i komu ma służyć 410. Ma łączyć sądy w al. Solidarności z tymi na Kocjana. 20 tego nie robiła, natomiast 13 niemalże spełni tę funkcję (węzeł Kocjana
), dlatego 410 prawdopodobnie jeszcze chwilę pożyje.
Zwłaszcza, że przy Zachęcie będzie trzeba zrobić miejsce dla 2 innych linii, w tym jednej naprawdę silnej (105)Szeregowy_Równoległy pisze:No to najwyraźniej nie wiesz czemu i komu ma służyć 410. Ma łączyć sądy w al. Solidarności z tymi na Kocjana. 20 tego nie robiła, natomiast 13 niemalże spełni tę funkcję (węzeł Kocjana), dlatego 410 prawdopodobnie jeszcze chwilę pożyje.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tyle, że to były tory 20 donikąd albo rzadko na Ochotę. A teraz to będą tory linii do sądów właśnie... zmienić nazwę przystanku na "Sądy - wschód", postawić na przystanku tabliczkę informującą o dojściu et voila.osa pisze:Dobrze wiem, dla kogo niby jest linia 410, ale nie sądzę, że powrót tramwajów na Boernerowo mógłby doprowadzić do jej likwidacji, skoro do sądów na Groty kursowała, zanim zamknięto tory 20-ki.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No tak i po reformie nocnej właśnie taki był cel wydłużonych kursów 512.primoż pisze:Zwłaszcza, że tam nie jeździ żaden nocny.dzidek pisze:Ktoś na jakimś forum internetowym słusznie zwrócił uwagę na istotę bardzo późnych ostatnich kursów 512 obsługujących ZP Mołdawska i Szczęśliwice. Nowe 128 powinno kursować do podobnych godzin.
zawsze rozbawia mnie temat wiaduktu na saskiej, jako wygodnego punktu przesiadkowego. Szanowny Pan nie miał może styczności z niepełnosprawnymi na wózkach inwalidzkich. A Gocław to dla szanownego słabo zurbanizowane osiedle ot ponad 60000 dusz, które w przeciwieństwie do zapyziałych Jelonek nie ma tramwaju.osa pisze:Może będzie z powrotem E-6 zamiast 506 z Jelonek?
A co do E-5 zgadzam się z Glonojadem: Gocław nie tyle za blisko centrum co nie ma już właściwie trasy z tego osiedla, żeby szybciej przeskoczyć korki niż takim 507 na Saskiej. Poza tym doszedł coraz bardziej ruchliwy punkt przesiadkowy z wiaduktu Saskiej na buspas i to też trzeba uwzględnić.
Następne ekspresy? Też nie bardzo wiem, skąd. Może jednak Zielona Białołęka przez Bródno, a potem albo przez Targówek (Trocką), albo od razu do buspasa na Radzymińskiej.