Tak, idź zajmij się nauką w szkole a nie kabinowaniem i przestań jeździć palcem po mapie na mojej dzielnicy.MJ pisze:Zależy mi na tym, żeby puścić tam jakąś linię co ma "po drodze" do swojej pętli lub/i resztytrasy. Zaś upychanie na siłę czegoś lub wymyślanie jakichś potworków osobiście uważam za niezbyt sensownee. Jest jeszcze 345, ale ono np. jeździ w szczycie, a my tu mówimy o całym tygodniu, mamy jeszcze 740, ale za rzadko jeździ. Masz jakiś lepszy pomysł?SławekM pisze:Emeryci ci pobłogosławią w dzieciach z racji połączenia z kościołem, cmentarzem i bazarem.
Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
Ty się moją nauką nie zajmuj, bo jest w porządku, a kabinowaniem zajmuję się tylko w wolnym czasie. Natomiast od jazdy palcem po mapie przyszło mi kilka pomysłów (lepszy lub gorszych, ale zawsze coś), zaś Tobie od jazdy autobusem w tej okolicy nic do głowy nie przyszło.SławekM pisze:Tak, idź zajmij się nauką w szkole a nie kabinowaniem i przestań jeździć palcem po mapie na mojej dzielnicy.MJ pisze: Zależy mi na tym, żeby puścić tam jakąś linię co ma "po drodze" do swojej pętli lub/i resztytrasy. Zaś upychanie na siłę czegoś lub wymyślanie jakichś potworków osobiście uważam za niezbyt sensownee. Jest jeszcze 345, ale ono np. jeździ w szczycie, a my tu mówimy o całym tygodniu, mamy jeszcze 740, ale za rzadko jeździ. Masz jakiś lepszy pomysł?
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Solinka mogłaby być jednokierunkową dowozówką z Codziennej na Radzymińską, o tym też było pisane a pisane, ho ho!Matrix2441 pisze:To gdyby puścić tam Solinkę, to gdzie by ona dojeżdżała?
Odpada, bo:MJ pisze:To możeby podciągnąć 512 do Podrodzia wycofując z Zacisza, a 199 poprowadzić dwukierunkowo przez Zacisze potem Wincentego do Borzymowskiej i na Targówek.
a odwrotny kierunek jazdy nie różniłby się od obecnego (wydłużyłaby się tylko trasa).Domas pisze:Przeguby nie skręcą z Codziennej w Rolanda.
Za rzadko, to żadna oferta. 120 byłoby o niebo lepsze i daje możliwość dojazdu do bardzo wielu atrakcyjnych punktów (centra handlowe, urząd dzielnicy, dwa dworce kolejowe i tysiące miejsc pracy), a w niedalekiej perspektywie także do M2. Przy czym, jak napisałem, koszt takiej zmiany byłby stosunkowo niewielki, gdy zestawić go z korzyścią płynącą dla całego układu w okolicy. Nie widzę powodu, by każda przecznica na Targówku miała swoją własną dowozówkę do Śródmieścia.MJ pisze: 199 poprowadzić dwukierunkowo przez Zacisze potem Wincentego do Borzymowskiej i na Targówek.
A wracając do:
Znacznie większa ilość wozów na 512 znajduje się w przeciwpotoku o każdej porze dnia, niż dzieje się to w przypadku linii takich jak 190, czy nawet 160.Matrix2441 pisze:to dla Ciebie przeciwpotok?
Przykro mi, ale twe obserwacje albo są jednostkowe albo z palca, którym jeździsz po mapie, wyssane. Zarówno esperancki odcinek trasy, jak i stricte bródnowski mogą się spokojnie obejść bez 512, a sama Codzienna - patrz wyżej...Matrix2441 pisze:Pustki to w tej linii na Zaciszu są poza szczytem i w DS, ale w szczycie i porannym i popłudniowym jednak sporo osób tam się przewija przez to 512. A ile razy nie jechałem dotąd 512 z Esperanto, to na Anielewicza zajmowane były wszystkie miejsca siedzące. Więc ja nie wiem gdzie Ty te przeciwpotoki widzisz.
Zrozumcie, że to wzmocnienie o wiele bardziej przydałoby się w ramach samego 190, niezabieralnego przez cały dzień w obu kierunkach na 70% trasy. Okej, oczywiście przesadzam z tą niezabieralnością, ale zapełnienie jest więcej, niż przyzwoite, zresztą sami dobrze o tym wiecie.MJ pisze:Ponieważ Matrix mówi o tym, że jest potrzebne 512, bo wzmacnia linie na Radzymińskiej do MRA, a bliższego krańca nie ma.
Jak nie skręcą? Jak był objazd (nieplanowy) 112 i 527 z powodu wypadku na Kondratowicza to jakoś skręcały...emyl pisze:Odpada, bo:a odwrotny kierunek jazdy nie różniłby się od obecnego (wydłużyłaby się tylko trasa).Domas pisze:Przeguby nie skręcą z Codziennej w Rolanda.
[ Dodano: Pon 02 Wrz, 2013 23:42 ]
Puszczasz 199, która po drodze mija pole, cmentarz, Lidla i kończy przy bazarze. Super oferta, nie ma co...MJ pisze:Natomiast od jazdy palcem po mapie przyszło mi kilka pomysłów (lepszy lub gorszych, ale zawsze coś),
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
To jest oferta do dupy, oczywiście. Absolutnie nie wchodzi w grę.SławekM pisze:Puszczasz 199, która po drodze mija pole, cmentarz, Lidla i kończy przy bazarze. Super oferta, nie ma co...
Moment, a to nie chodzi raczej o skręt w prawo z Gilarskiej w Rolanda (wschód->północ)?SławekM pisze:Jak nie skręcą? Jak był objazd (nieplanowy) 112 i 527 z powodu wypadku na Kondratowicza to jakoś skręcały...
Właśnie o ten skręt chodziemyl pisze:Moment, a to nie chodzi raczej o skręt w prawo z Gilarskiej w Rolanda (wschód->północ)?SławekM pisze:Jak nie skręcą? Jak był objazd (nieplanowy) 112 i 527 z powodu wypadku na Kondratowicza to jakoś skręcały...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@winnux8: pierwsze jaskółki już są i np. trolle przasnyskie już marudzą 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
Na stacji stoi tablica z Zacisze-Wilno.winnux8 pisze:A tak przy okazji: jaka jest oficjalna nazwa przystanku kolejowego: Zacisze-Wilno czy Zacisze Wilno? Bo przewija się i ta nazwa, i ta. Jest jakiś dokument potwierdzający którąś z nazw?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
W rozkładzie Kolei Mazowieckich jest "Zacisze-Wilno".
Tak BTW, to myślałem jeszcze o sprawie Zacisza i coś takiego "wyjeździłem po mapie":
170: RONDO STARZYŃSKIEGO - ... - PKP Zacisze-Wilno - ... - JESIOTROWA (15/20/20)
220: PKP ZACISZE-WILNO - Wierna - Zamkowa - Bukowiecka - Radzymińska - Jórskiego - Samarytanka - Gilarska - Rolanda - Codzienna - ZACISZE (powrót: Codzienna - Młodzieńcza - Radzymińska) (10/15/20)
Tak BTW, to myślałem jeszcze o sprawie Zacisza i coś takiego "wyjeździłem po mapie":
170: RONDO STARZYŃSKIEGO - ... - PKP Zacisze-Wilno - ... - JESIOTROWA (15/20/20)
220: PKP ZACISZE-WILNO - Wierna - Zamkowa - Bukowiecka - Radzymińska - Jórskiego - Samarytanka - Gilarska - Rolanda - Codzienna - ZACISZE (powrót: Codzienna - Młodzieńcza - Radzymińska) (10/15/20)
Jeżeli tak będzie, to jeszcze Jórskiego i Samarytanka w korku stanieDomas pisze:W rozkładzie Kolei Mazowieckich jest "Zacisze-Wilno".
To raz. Dwa, skręt z niej w Radzymińską możliwy jest tylko na północ, a więc taka linia musiałaby jechać w odwrotnym kierunku niż zaproponowany przez Domasa i tym samym zaliczać lewoskręt przy McD, co ją w zasadzie dyskwalifikuje.Wiliam pisze:Bukowiecka raczej nie nadaje się do puszczania po niej autobusów.