Jaka nalepka ZTM? Coś mnie ominęło?Teokryt pisze:Jednak w momencie kiedy pojawi się Nalepka ZTM to wymagany jest pewien standard malowania i utrzymania estetyki pojazdu.
Estetyka autobusĂłw miejskich
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.
-
desert_eag
I tak w ogóle co mnie obchodzi co sobie myśli obcokrajowiec o różowej folii? Bardziej mnie obchodzi co sobie myśli o ikarusach, o braku bus-pasów, o braku sieci metra, o 40-letnich tramwajach, o menelach w środkach komunikacji... i wielu innych absurdach. To mnie na pewno bardziej obchodzi, choć i tak niewiele.Teokryt pisze:Nie wiem co sobie myśli ktoś niepolski o tym jak widzi autobus "przyozdobiony" żółto niebieskimi prążkami, a'la stragan z burakami w malowaniu warszawskim.
A za granicą podziwiam to, czego w Polsce/Warszawie w dziedzinie transportu nie dorobimy się przez kilkadziesiąt lat, a nie brak folii.
Tyle, że wprowadzić nakaz stosowania powiedzmy czarnej folii jest o wiele łatwiej i taniej wprowadzić niż zrobić wszystko co wymieniłeś. I nikomu krzywda się nie stanie, a jakby nie patrzeć jakiś postęp się osiągnie. Jeśli nie można uporać się z najważniejszym problemem, to może zająć się mniejszymi, wręcz banalnie prostymi do uporania się problemami. A nie zakładać, że jeśli główny problem nie zniknie to lepiej siedzieć na 4 literach i uważać, że nie ma sensu nic robić.desert_eag pisze: I tak w ogóle co mnie obchodzi co sobie myśli obcokrajowiec o różowej folii? Bardziej mnie obchodzi co sobie myśli o ikarusach, o braku bus-pasów, o braku sieci metra, o 40-letnich tramwajach, o menelach w środkach komunikacji... i wielu innych absurdach. To mnie na pewno bardziej obchodzi, choć i tak niewiele.
-
desert_eag
Raczej nie tyle nieudolnych, co ludzi wkurzonych nieudolnością ludzi odpowiedzialnych za to i owo, dla których zmiana czegokolwiek jest sporym problemem.desert_eag pisze:I to właśnie są tzw. tematy zastępcze. Bardzo lubiane przez nieudolnych.
Jeśli musi być ta czarna folia, to niech już będzie. 99% ludzi nie zrobi to zapewne żadnej różnicy. Tylko takie freaki jak my będą o tym dyskutować
Jak podaje Przegubowiec szykuje się zmiana miejsca umieszczania numeru taborowego oraz niewielka zmiana malowania.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
- maciek.dab859
Tam gdzie zawsze, tylko że po przyjeździe na zakład będzie od razu zdejmowany.
Od 5.2008 tylko autobusy
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
Galeria sław: http://omni-bus.eu/warsztat/profile.php?uid=108
http://omni-bus.eu/omnigaleria/profile.php?uid=34
- Drivter1234
No i jamniki znikają niskopodłogowców. Komu to przeszkadzało ? Chyba tylko ZTM-owiBJ pisze:A po co taka akcja?
Jakiś głębszy powód czy "bo dawno nic nie mieszaliśmy"?
- Bastian
- Sułtan Maroka
Daruj sobie takie uwagi wobec instytucji, gdzie pracuje kilkaset osób, nawet jeśli pewne rzeczy budzą dezaprobatę. Tu nie Onet.Drivter1234 pisze:Tam chyba pracują sami idioci.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Łał, widzę nową profesję: "specjalista od wizerunku autobusów". To dobry znak, jak już owi specjalisci przegonią zielone jamniki, to może i polikwidują te palarnie, co je niektórzy kierowcy w autobusach urzadzają. Może to aż taka plama na "wizerunku autobusów" nie jest jak zielony jamnik, ale zawsze.
I więcej proszę folii reklamowych na oknach oraz zasłaniających widok przez okno plakatów z treściami niekoniecznymi. Tak w ramach dbania o wizerunek.
A czy taki specjalista zadba również o wizerunek autobusów takiego np. PKS Grodzisk Maz., które informację pasażerską stosują w formie amatroskiego wydruku z drukarki oraz potrafią podesłać autobus z niekompletnym wyposażeniem (bez pary foteli)?
I więcej proszę folii reklamowych na oknach oraz zasłaniających widok przez okno plakatów z treściami niekoniecznymi. Tak w ramach dbania o wizerunek.
A czy taki specjalista zadba również o wizerunek autobusów takiego np. PKS Grodzisk Maz., które informację pasażerską stosują w formie amatroskiego wydruku z drukarki oraz potrafią podesłać autobus z niekompletnym wyposażeniem (bez pary foteli)?
Popatrz, jaka franca!
Dość okropne jest to, co widać na zdjęciu. I w solarisach też logo z przodu będzie maźnięte na żółto jak w tym neoplanie? A te kolory jak w SU10 to też jakieś takie...Bernard pisze:Jak podaje Przegubowiec szykuje się zmiana miejsca umieszczania numeru taborowego oraz niewielka zmiana malowania.
Popatrz, jaka franca!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To i tak jest jakaś przejściowa faza larwalna.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.