Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.

Nowe nazwy przystanków

Moderatorzy: Tyrystor, Dantte

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 21 paź 2008, 23:46

JotPeCet pisze:Metro potraktowało perony autobusowe i tramwajowe jako swoje. ;)
W dodatku na schemacie węzła nie ma zejść z poziomu "+1 przesiadek" na zespół przystanków tramwajowych, są za to dwa zejścia na autobusowe :D
na którym schemacie? Na tych, które uwieczniłem, są zejścia na placyk tramwajowy, nadprogramowych zejść autobusowych też nie stwierdziłem... :)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 22 paź 2008, 8:13

Przyjrzyj się opisom poziomu "przesiadek".
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 paź 2008, 10:04

moim zdaniem jest ok - nie widzę złych wyjść na schemacie poziomu przesiadek.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 22 paź 2008, 17:08

Dla Ciebie wszystko co jest związane z metrem jest zawsze ok. :D
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 22 paź 2008, 20:18

Mam nadzieje, że przy okazji tych zmian zmieni się w końcu nazwa ZP Żeromskiego na Słodowiec. Jest to dość uciążliwe teraz..
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 22 paź 2008, 21:26

JotPeCet pisze:Dla Ciebie wszystko co jest związane z metrem jest zawsze ok. :D
nie, nie widzę na schemacie omawianych przez Ciebie błędów.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 22 paź 2008, 22:20

Piotrek pisze:Mam nadzieje, że przy okazji tych zmian zmieni się w końcu nazwa ZP Żeromskiego na Słodowiec.
Na razie niestety nie. Raczej 1 grudnia ;)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 19 lis 2008, 8:29

Od 24.11.2008 przystanek LECHICKA będzie nazywał się WŁOCHY-RATUSZ.
Ciekawe kiedy nazwa stacji metra i przystanków IMIELIN zmieni nazwę na URSYNÓW-RATUSZ, PLAC WILSONA na ŻOLIBORZ-RATUSZ, a POŻARYSKIEGO na WAWER-RATUSZ? :-s

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lis 2008, 8:37

geograf pisze:Od 24.11.2008 przystanek LECHICKA będzie nazywał się WŁOCHY-RATUSZ.
Nie można było tego zrobić razem z OCHOTĄ-RATUSZEM? Na takim 9 i 7 będą dzięki temu dwie wymiany rozkładów i tablic :-?

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 19 lis 2008, 9:25

geograf pisze:Od 24.11.2008 przystanek LECHICKA będzie nazywał się WŁOCHY-RATUSZ.
:arrow: Bardzo dobra zmiana w tym przypadku. Kleszczu będzie zadowolony ;).
geograf pisze:Ciekawe kiedy nazwa stacji metra i przystanków IMIELIN zmieni nazwę na URSYNÓW-RATUSZ, PLAC WILSONA na ŻOLIBORZ-RATUSZ, a POŻARYSKIEGO na WAWER-RATUSZ?
Z tymi już nie warto na siłę kombinować. Ratusz Wawra jest na przykład między dwoma zespołami przystankowymi.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 lis 2008, 10:24

MZ pisze:
:arrow: Bardzo dobra zmiana w tym przypadku. Kleszczu będzie zadowolony ;).
Nie ukrywam - jestem bardzo zadowolony :dance: Obyło się nawet bez pisania pism ;) Natomiast jak znam mentalność mieszkańców Okęcia zaraz podniosą krzyk, że oni mieszkają na Okęciu, a nie we Włochach 8-(
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

JaBaal

Post autor: JaBaal » 19 lis 2008, 12:31

R-11 Kleszczowa pisze:Natomiast jak znam mentalność mieszkańców Okęcia zaraz podniosą krzyk, że oni mieszkają na Okęciu, a nie we Włochach 8-(
Nigdy nie mieszkałem na Okęciu, ale mentalnie dla mnie to miejsce, gdzie jest Ratusz, to dłuuuugo jeszcze będzie Okęcie, a nie Włochy 8-(
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 19 lis 2008, 12:43

Glonojad pisze:Nie można było tego zrobić razem z OCHOTĄ-RATUSZEM? Na takim 9 i 7 będą dzięki temu dwie wymiany rozkładów i tablic
Nie będzie. Wymiana przystanków i tablic będzie przy najbliższej nadarzającej się okazji.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 lis 2008, 13:02

Aha. No, to dobrze, bo może okazja będzie...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 19 lis 2008, 18:41

JaBaal pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:Natomiast jak znam mentalność mieszkańców Okęcia zaraz podniosą krzyk, że oni mieszkają na Okęciu, a nie we Włochach 8-(
Nigdy nie mieszkałem na Okęciu, ale mentalnie dla mnie to miejsce, gdzie jest Ratusz, to dłuuuugo jeszcze będzie Okęcie, a nie Włochy 8-(
Oczywiście. Jednak ratusz jest ratuszem dzielnicy Włochy - podobnie jak ratusz Targówka jest na Bródnie tak Włoch jest na Okęciu. Siła wyższa jednak tutaj raczej mamy problem konfliktów społecznych - coś jak odwieczna walka Zielonej Góry z Gorzowem Wielkopolskim czy Bydgoszczy z Toruniem ;)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

ODPOWIEDZ