136, 504, 505 i im podobne
Moderator: Wiliam
Dzisiaj widziałem do jakich scen dochodziło na linii 504. Kurs o 7:37 z przystanku Stryjeńskich nie zabierał po kolei ludzi z przystanków:
WARCHAŁOWSKIEGO
MIKLASZEWSKIEGO
MALINOWSKIEGO
POLECZKI
GOTARDA
Po kilka osób zostawało na tych przystankach.
Co lepsze o 7:30 jest wtyczka i chyba także o 7:45. Tylko co z tego jak ludzie i tak wychodzą na kursy oznaczone w rozkładach. O wtyczkach wiedzą ci co trafią przez przypadek lub taka osoba jak ja.
Rozkład na 504 w obecnym kształcie jest kompletnym nieporozumieniem. Potrzeba zmiany rozkładu dla tej linii jest potrzebna od zaraz. Częstotliwość 10 minut w porannym szczycie to obecnie takie minimum dla tej linii.
Osobiście uważam że pierwszym krokiem dla poprawy powinno być wpisanie 2-3 wtyczek w rozkład jazdy.
Mam nadzieję że każdy wie jak wygląda obecnie sytuacja na 504 i nowy rozkład dla tej linii to kwestia Kwietnia maksymalnie Maja.
WARCHAŁOWSKIEGO
MIKLASZEWSKIEGO
MALINOWSKIEGO
POLECZKI
GOTARDA
Po kilka osób zostawało na tych przystankach.
Co lepsze o 7:30 jest wtyczka i chyba także o 7:45. Tylko co z tego jak ludzie i tak wychodzą na kursy oznaczone w rozkładach. O wtyczkach wiedzą ci co trafią przez przypadek lub taka osoba jak ja.
Rozkład na 504 w obecnym kształcie jest kompletnym nieporozumieniem. Potrzeba zmiany rozkładu dla tej linii jest potrzebna od zaraz. Częstotliwość 10 minut w porannym szczycie to obecnie takie minimum dla tej linii.
Osobiście uważam że pierwszym krokiem dla poprawy powinno być wpisanie 2-3 wtyczek w rozkład jazdy.
Mam nadzieję że każdy wie jak wygląda obecnie sytuacja na 504 i nowy rozkład dla tej linii to kwestia Kwietnia maksymalnie Maja.
-
Domino2001
- Bastian
- Sułtan Maroka
A te wtyczki nie idą za tydzień na zastępcze? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
Dęboszczak
Jak dobrze, że ktoś jeszcze to zauważyłness w temacie o komunikacji na Ochocie pisze:po drugie na tyle na ile orientuje sie w ursynowskich realiach z samych jarow i czesci stoklos (odcinek koncertowa-dunikowskiego) nie zbierze raczej sie wiecej chetnych na przejazd w kier wsch/pln-wsch (gotarda-GM/walbrzyska-GM) niz na ta solowe co 10.
Pasazerowie z dalszych rubiezy (za zp dunikowskiego) raczej nie wybiora jazdy gdziekolwiek poza ursynow 136, bedzie to po prostu malo atrakcyjne czasowo.
Maja w do tego lepsze metody jak metro czy 504
Dlatego skoro tak ciasno jest w 504 czas najwyższy zrobić z 136 linię lokalną jeżdżącą po Ursynowie, wtyczki z 504 wpisać w rozkład, wolne brygady z 136 wykorzystać na 186 i bez ogromnych reform w komunikacji będzie można podbić częstotliwość 186, 504 i wszyscy powinni być zadowoleni.
- Bastian
- Sułtan Maroka
A na północnym Ursynowie, na BARTŁOMIEJA, na połączeniu BANACHA-SZPITAL - BITWY WARSZAWSKIEJ samo dziadostwo? W życiu 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Też nie jestem za tym żeby 136 ciąć. Tylko nie mogę jednego zrozumieć. 504 jest niezabieralne od samego początku nowej trasy, a rozkład nadal ten sam. Minęło już trochę czasu i nic nie udało się z tym zrobić. Kursy rozkładowe jeżdżą przeładowane do granic możliwości.Bastian pisze:A na północnym Ursynowie, na BARTŁOMIEJA, na połączeniu BANACHA-SZPITAL - BITWY WARSZAWSKIEJ samo dziadostwo? W życiu
A co zrobisz z porannymi tłumami w 136 na odcinku RZS - NOVOTEL? Dasz tam z powrotem 186? A wtedy co na Racławicką i Wołoską? To, że 136 nie jest nabita rano z Ursynowa nie oznacza, że wozi powietrze na całej trasie. Szczególnie, że najlepiej pracuje akurat w przeciwnym kierunku i na innym odcinku niż 504.dzidek pisze:Dlatego skoro tak ciasno jest w 504 czas najwyższy zrobić z 136 linię lokalną jeżdżącą po Ursynowie
-
Dęboszczak
Skasować 505 będą wozy na 504.Lukasz436 pisze:Też nie jestem za tym żeby 136 ciąć. Tylko nie mogę jednego zrozumieć. 504 jest niezabieralne od samego początku nowej trasy, a rozkład nadal ten sam. Minęło już trochę czasu i nic nie udało się z tym zrobić. Kursy rozkładowe jeżdżą przeładowane do granic możliwości.Bastian pisze:A na północnym Ursynowie, na BARTŁOMIEJA, na połączeniu BANACHA-SZPITAL - BITWY WARSZAWSKIEJ samo dziadostwo? W życiu
No tak - ja wiem że 505 to bleee. Ale sam wiesz że 505 zapchało dziurę po 524. Dzięki 505 powstało 192 - temu nie zaprzeczysz. Obecnie 504 pęka w szwach i potrzeba natychmiastowego wzmocnienia.Dęboszczak pisze:Skasować 505 będą wozy na 504.Lukasz436 pisze: Też nie jestem za tym żeby 136 ciąć. Tylko nie mogę jednego zrozumieć. 504 jest niezabieralne od samego początku nowej trasy, a rozkład nadal ten sam. Minęło już trochę czasu i nic nie udało się z tym zrobić. Kursy rozkładowe jeżdżą przeładowane do granic możliwości.
Na likwidację 505 poczekamy jeszcze trochę. Myślisz że pasażerowie 504 będą tyle czasu czekać na to. Na pewno będą wdzięczni za to że ZTM funduje im podróż w Warunkach ala bydło.
Troszeczkę jest mi przykro bo apeluję o nowy rozkład dla 504 już od ok. 12 miesięcy. Może to mało, może to dużo. Niestety rezultatów brak. Trochę szkoda.