422, 501 i 519

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 31 mar 2014, 8:34

TGM pisze:Muszę przyznać, że tłoku w 519, mimo ładnej pogodny, nie zaobserwowałem. Coraz mniej ludzi jeździ autobusem do Powsina. Ale w sumie jak jest jeden na pół godziny to to raczej zniechęca. A chyba nie o to chodzi...
Czy na powsińskich parkingach było więcej aut niż zawsze?

MichalJ

Post autor: MichalJ » 31 mar 2014, 9:21

Na Prawdziwka też nie było tłoku w autobusach. Za to samochodów pełno i nikt nigdy nie przejdzie się dać po mandacie tym, którzy żałują 7 zł na parking...

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 31 mar 2014, 11:14

person pisze:
TGM pisze:Muszę przyznać, że tłoku w 519, mimo ładnej pogodny, nie zaobserwowałem. Coraz mniej ludzi jeździ autobusem do Powsina. Ale w sumie jak jest jeden na pół godziny to to raczej zniechęca. A chyba nie o to chodzi...
Czy na powsińskich parkingach było więcej aut niż zawsze?
Tak często to ja tam nie bywam aby porównywać, ale raczej problemu z zaparkowaniem nie było. Tam jednak chyba coraz mniej emerytów jeździ. Pewnie internet odkryli :P.

Natomiast smutne jest, że już nawet w dni wolne ruch między Kabatami a Konstancinem korkuje Przekorną. Powinni światła przeregulować.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 31 mar 2014, 14:40

Chodziło mi o coś innego: jeśli samochodów w Powsinie było więcej niż zwykle, to znaczy że faktycznie część osób mogła zrezygnować ze zbiorkomu. Ale jeśli sytuacja była jak zwykle...

MichalJ

Post autor: MichalJ » 31 mar 2014, 15:17

Zobaczy się w maju. :)

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 31 mar 2014, 18:34

Jeśli ktoś ma możliwość dojechania samochodem to wątpię, aby rozważał autobus przy takiej czy innej jego częstotliwości. Natomiast ci co chcieli dojechać autobusem i wywiozło ich na pętlę Wilanów albo czekali kilkadziesiąt minut i odechciało im się wycieczek do Powsina... Myślę, że takich mogło być sporo.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Piottr
Kontakt:

Post autor: Piottr » 01 kwie 2014, 10:11

TGM pisze:Jeśli ktoś ma możliwość dojechania samochodem to wątpię, aby rozważał autobus przy takiej czy innej jego częstotliwości.
Obawiam się, że możesz mieć rację. Znów sie kłania "Prawo Podoskiego"...
TGM pisze:Natomiast ci co chcieli dojechać autobusem i wywiozło ich na pętlę Wilanów albo czekali kilkadziesiąt minut i odechciało im się wycieczek do Powsina... Myślę, że takich mogło być sporo.
Niewątpliwie coś w tym jest. W niedzielę była ładna pogoda, mijałem 519 w Powsinie, zapełnieniem nie grzeszyło.
Doszliśmy w Polsce do stanu, że rozkład jazdy pociągów to jest coś,
co w istocie działania przypomina kalejdoskop, obracający się nie rzadziej niż cztery razy do roku,
w tym raz, w grudniu, z solidnym potrząśnięciem....

ODPOWIEDZ