Ajenci - dyskusje, komentarze, nowości
-
Snake.Griffin
Masz rację, tylko wymóg MPK Łódź jest taki, że sterownik ma być R&G (wpięcie do systemu Municom i ITS Sprint), co by generalnie sprowadzało się do tego, że trzeba spiąć sterownik R&G i tablice Mobiteca.
Czy Macro-System będzie w stanie podłączyć swój sterownik do Municom i ITS Sprint? Nie wiem, ale domyślam się że czasu może być za mało.
Czy Macro-System będzie w stanie podłączyć swój sterownik do Municom i ITS Sprint? Nie wiem, ale domyślam się że czasu może być za mało.
Można wymienić sterownik, a reszta zostanie stara. Ewentualnie dwa sterowniki, jeden do SIP-u, drugi do Municomu i ITS Sprint.
Ale - przepraszam za głupie pytanie - Łódź kupiła A7xx?
Ale - przepraszam za głupie pytanie - Łódź kupiła A7xx?
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11
Około 20 sztuk A7xx stoi w Lublinie na bazie BPT przy Długiej. Plotki wszędzie chodzą takie, że właśnie na Łódź kupili - ale ja bym z tym poczekał.
Tyle tej Warszawy w Lublinie się robi, heh!... Dzięki za odpowiedź.
(Małe czarnowidzenie oraz suchar: ) może rezerwowo również na Trójmiasto!
(Małe czarnowidzenie oraz suchar: ) może rezerwowo również na Trójmiasto!
Przegubowców najbardziej brakuje w Lublinie. Świetnie by było jakby BPT dogadał się z ZTM na przejęcie np 10 brygad z wolnej ręki bo to co się dzieję na niektórych liniach(np Jelcze na 17,18,26) odpowiada tylko warszawskim MKMom, o ile w ogóle zdołają do tego Jelcza wejść. Poprzednim razem tak postąpiono i to Irex po dogadaniu z ZTM ściągał ze Śląska sprawne trupy aby wypełnić dziurę po PKS ZG. Teraz po odejściu Warbusa(który obsługiwał 2x więcej brygad od PKS) jedyne co poczyniono to zakup 28 Jelczy, wycofanie z 10 Jelczy/405N, wprowadzenie jednego(!) przeguba w miejsce dwudziestu oraz ograniczanie kursowania kilku linii obsługiwanych solówkami. A rozkłady na styczeń(2 tygodnie ferii szkolnych i 2 zwykłe tygodnie robocze) osobno przemilczę...
Po rządowych reformach brakuje pieniędzy w kasie miasta. Odejście Warbusa było idealnym pretekstem do cięć. Nas też czekają oszczędności - w niedziele autobusy pojadą rzadziej.
Czyli jednak Scanie to dobre wozy
, tylko ja się zastawiam czy przeprogramowali silnik i już nie wibruje? Ale na pewno nadal trzeszczy.
Jest parę materiałów telewizyjnych na YouTube (Też wyskakiwały mi w wynikach wyszukiwania) i powiem tak... ani to nic specjalnego (zestaw przebitek, w jednym z materiałów była też doklejona wypowiedź pani kierowcy siedzącej w odpalonym wozie), a jakość obrazu i dźwięku wskazuje na zastosowanie smartfona do popełnienia dzieła.
Dlaczego o tym piszę... pani miała zniekształcony głos rezonującym silnikiem Scanii.
Wydaje też mi się, że wyłapałem słowo "worosowo" czytane ze studia, więc chyba pochodzenie i birmańskiej telewizji jest znane.
Co do wibracji i dudnienia... pierwsze, co Scanie straciły to dudnienie na kilometr. Potem pod nóż poszły światła.
Poza tym, spójrzcie. Naklejki ZTM - są. Nasza tapicerka - jest. Grodziowe światła - są. Sztukowane poręcze w drzwiach - no też. Tym wozom wyjęto tylko to co niepotrzebne (kasowniki, SIP pixela, kaseta na dechę), pomalowano i fru w kontener i na linię. A tu padają słowa o przeprogramowaniu silnika...
Dlaczego o tym piszę... pani miała zniekształcony głos rezonującym silnikiem Scanii.
Wydaje też mi się, że wyłapałem słowo "worosowo" czytane ze studia, więc chyba pochodzenie i birmańskiej telewizji jest znane.
Co do wibracji i dudnienia... pierwsze, co Scanie straciły to dudnienie na kilometr. Potem pod nóż poszły światła.
Poza tym, spójrzcie. Naklejki ZTM - są. Nasza tapicerka - jest. Grodziowe światła - są. Sztukowane poręcze w drzwiach - no też. Tym wozom wyjęto tylko to co niepotrzebne (kasowniki, SIP pixela, kaseta na dechę), pomalowano i fru w kontener i na linię. A tu padają słowa o przeprogramowaniu silnika...
Otóż to, czerwona warszawska tapicerka! Chyba nawet ZTM nie miał pojęcia, jak daleko wozy z taką tapicerką mogą wylądować.Tyrystor pisze: ↑09 lut 2020, 22:53Poza tym, spójrzcie. Naklejki ZTM - są. Nasza tapicerka - jest. Grodziowe światła - są. Sztukowane poręcze w drzwiach - no też. Tym wozom wyjęto tylko to co niepotrzebne (kasowniki, SIP pixela, kaseta na dechę), pomalowano i fru w kontener i na linię. A tu padają słowa o przeprogramowaniu silnika...![]()
Nawet na ostatnim zdjęciu widać naklejkę rejestracyjną na szybie - WGM
No trzeba przyznać, że tyle szydery szło na Grodzia i te wozy, a stały się najbardziej oddalonymi od Polski pojazdami ze stołecznych ulic...
Niestety, ani nie ma zdjęć w odpowiednio dużej rozdzielczości, ani też nadziei, że nie zerwą.
Jeśli kogoś mocno zaciekawi, który wóz jest którym w Birmie, to bez pisania do Scanii czy YBS się nie obejdzie
- fik
- Naczelne Chamidło
W tym Rangunie to faktycznie jest jakiś skok cywilizacyjny (bo niska podłoga? klima, jakkolwiek by niesprawna nie była?), czy jednak to spora hiperbola?
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
No przeżywają szok. Było o tym w anglojęzycznych artykułach, taka była też wymowa obrazków w tv. Schemat wyklejony na i w Scaniach wskazuje na utworzenie dla nich specjalnej linii.
A klima? Widziałem, że na jednym zdjęciu wnętrza w podsufitce była nowa, biała kratka, więc co najmniej jeden agregat wymienili.
A klima? Widziałem, że na jednym zdjęciu wnętrza w podsufitce była nowa, biała kratka, więc co najmniej jeden agregat wymienili.