On nadal jest dobry, ale ma sens - właśnie z tych powodów - przede wszystkim rano, gdy szczyt jest bardziej skomasowany.MisiekK pisze:Z innej beki - podział E-4 na E4 i E8 był jaknajbardziej dobry i właściwy, tyle, że infrastruktura drogowa mocno zniweczyła ten pomysł.
Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Rano tak - nie dopisałem, ze odnosi się to do szczytu B.Bastian pisze:On nadal jest dobry, ale ma sens - właśnie z tych powodów - przede wszystkim rano, gdy szczyt jest bardziej skomasowany.
Z innej beki:
"Fakt Białołęka", przepraszam - "Echo Białołęckie" w najnowszym numerze leje łzy na przystanek Płochocińska. Według jednej z rozmówczyń nie ma tam czym dojechać, a kierowcy taksówek się dziwią, że tam żaden autobus nie dojeżdża (skandal normalnie). Przesiąść się nie można, bo trzeba skasować kolejny bilet (przecież czasowe zlikwidowano)....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- tarantula01
- Kontakt:
Mam już nieco opinii. Najwięcej uwag dotyczy niekursującego po południu E-8 i trasy E-4 / 508. W jednym i drugim przypadku przywrócić dawne trasy na odcinku Ćmielowska - Myśliborska. Potem 503 (czemu nie może jechać jak 509?) i 510 (też wyprostować). Jeszcze trochę poczekam na opinie i prześlę do ZTMu.
Tak dla warszawskiej obwodnicy www.siskom.waw.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Na zdjęciu jest ul. Światowida. Ciekawe, czy tramwaj też tak będą budować?
Wojciech Tumasz
radny dz. Białołeka
www.radny.com.pl
Zabrać wozy z 508 ścinając częstotliwość do 10 a odpalić E8 co 15?tarantula01 pisze:Mam już nieco opinii. Najwięcej uwag dotyczy niekursującego po południu E-8 i trasy E-4 / 508.
A co na Pragę z Porajów? Nic?tarantula01 pisze:W jednym i drugim przypadku przywrócić dawne trasy na odcinku Ćmielowska - Myśliborska. Potem 503 (czemu nie może jechać jak 509?) i
Mniej autobusów do metra z z Porajów i Picassa....tarantula01 pisze: 510 (też wyprostować).
Gdyby rzeczywiście zrealizować te wnioski, to myślę, że byłyby większe problemy. I tak źle i tak niedobrze.
Ale w tym 503 to za duzo nie mieszajcie, bo mi akurat wyszło, że "moja" brygada obsługiwana jest przez ITS, co oznacza przyzwoitą temperaturę wewnątrz o każdej porze roku. I to nie tylo o to chodzi, ze w wozach jest klima (bo w takich np. grodziowych scaniach też jest), tylko o to, że działa 
Popatrz, jaka franca!
Co to za kryptoreklama? W dodatku nie na temat...drapka pisze:Ale w tym 503 to za duzo nie mieszajcie, bo mi akurat wyszło, że "moja" brygada obsługiwana jest przez ITS, co oznacza przyzwoitą temperaturę wewnątrz o każdej porze roku. I to nie tylo o to chodzi, ze w wozach jest klima (bo w takich np. grodziowych scaniach też jest), tylko o to, że działa
to nie reklama,tylko prywata,az zeby bola - nie ruszac linii na Tarchominie,bo mieszkaniec Ursynowa chce miec dobrze...Flash8222 pisze:Co to za kryptoreklama? W dodatku nie na temat...drapka pisze:Ale w tym 503 to za duzo nie mieszajcie, bo mi akurat wyszło, że "moja" brygada obsługiwana jest przez ITS, co oznacza przyzwoitą temperaturę wewnątrz o każdej porze roku. I to nie tylo o to chodzi, ze w wozach jest klima (bo w takich np. grodziowych scaniach też jest), tylko o to, że działa
[ Dodano: |13 Wrz 2010|, 2010 12:58 ]
Flash8222 pisze:Co to za kryptoreklama? W dodatku nie na temat...drapka pisze:Ale w tym 503 to za duzo nie mieszajcie, bo mi akurat wyszło, że "moja" brygada obsługiwana jest przez ITS, co oznacza przyzwoitą temperaturę wewnątrz o każdej porze roku. I to nie tylo o to chodzi, ze w wozach jest klima (bo w takich np. grodziowych scaniach też jest), tylko o to, że działa
Zaczynam sie przekonywac ze przywrócenie E-8 po południu to jednak byłby kiepski pomysł. Tak zaobserwowalem troche frekwencje przez pare dni w 508 po południu i wcale nie jest tak tragicznie jezeli chodzi o tłok w porównaniu z 517 czy mediolanem to nawet luzno. Chodzi o to ze ludziom brakuje E-8 bo typowemu laikowi wydaje sie ze E-8 jako linia ekspresowa ktora staje na dwóch tylko przystankach odwiezie go szybciej do domu niz 508, moim zdaniem nie chodzi tu o tłok w 508 tylko o wolniejszy czas przejazdu 508 w stosunku do E-8.tarantula01 pisze:Mam już nieco opinii. Najwięcej uwag dotyczy niekursującego po południu E-8 i trasy E-4 / 508. W jednym i drugim przypadku przywrócić dawne trasy na odcinku Ćmielowska - Myśliborska. Potem 503 (czemu nie może jechać jak 509?) i 510 (też wyprostować). Jeszcze trochę poczekam na opinie i prześlę do ZTMu.
Teoretycznie wolniejszy. W rzeczywistości wozy obu linii wyjeżdżały z Marymontu razem i oba wjeżdżały na Nowodwory - też razem. Trasa AK i Modlińska robią swoje.marko80 pisze:wolniejszy czas przejazdu 508 w stosunku do E-8.
I wlasciwie chodzi o tylko o to bo w 508 tłoku nie ma, jest ciasno ale nie tłocznie jak to mówią. W E-8 przed likwidacją w B tez tłumów nie było. Wtedy ludzie rozkładali sie na dwie linie ale jezeli chodzi o czestotliwosci kursowania to jest własciwie to samo. Ale wsadzic ITS mega na E-8 w B to tez byłby hit sezonu, te 6 dodatków z ITSu na 508 w B idealnie pasuje do zrobienia z nich E-8 a 508 w B bez dodatków, tylko co to da. Przeciez to bedzie to samo co jedno 508. Bo niech nikt sie nie łudzi ze jezeli ZTM przywróciłby w B E-8 to z czestotliwoscia kursowania co 8 minut jak przed wakacjami, jezeli wróci to jako linia własnie kursujaca miedzy 13 a 15 minut, taki ruch byłby bez sensu, chyba juz jest duzo lepsze jedno silne 508 w B.MisiekK pisze:Teoretycznie wolniejszy. W rzeczywistości wozy obu linii wyjeżdżały z Marymontu razem i oba wjeżdżały na Nowodwory - też razem. Trasa AK i Modlińska robią swoje.marko80 pisze:wolniejszy czas przejazdu 508 w stosunku do E-8.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlatego trzeba zrobić realniejsze czasy jazdy ekspresów. Na papierze to wygląda ślicznie i ludzie ogłupieni pytają "po co tramwaj"...MisiekK pisze:Teoretycznie wolniejszy. W rzeczywistości wozy obu linii wyjeżdżały z Marymontu razem i oba wjeżdżały na Nowodwory - też razem. Trasa AK i Modlińska robią swoje.marko80 pisze:wolniejszy czas przejazdu 508 w stosunku do E-8.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.