ArturS pisze:Proszę nie majstrować przy 394. Należy pamiętać iż 194 po remoncie Dźwigowej docelowo będzie jeździło na Cm. Wolski więc znów wjedzie w korki. Obecnie w szczytach jest nezabieralne więc 394 jest idealne.
Ludzie chodzą na Boh Wawy z uwagi na biedronkę czy też mieszkają po tej stronie (194, 394 nie mają w okolicy przystanku), jednak zdecydowanie więcej idzie na Wojciechowskiego.
Ależ przy 394 nikt nie chce majstrować (póki co
Może jestem niepoprawnym optymistą ale widzęmariow pisze:włąsnie, kosztem kawałka peronu, widzisz juz PKP jak przebudowuje peron w taki sposób?Kleszczu pisze:Wąskie schody równolegle do Wiosny Ludów (w kierunku zachodnim i wschodnim) by się zmieściły i byłby bardzo przydatne (nawet kosztem kawałka peronu).
a nie wiem czy wiesz ale powstał takowy na środku pętli PKP UrsusKleszczu pisze:gdyby powstał maleńki P+R na klepisku przy przystanku 207
Nie bywam ostatnio na pętli ale nawet jeśli tam powstał to spokojnie na tym małym placyku przy Rodakowskiego także można by wyznaczyć trochę miejsc do parkowania.
Korki na Dźwigowej - z jednej strony ale z drugiej przy lepszej częstotliwości mogłoby się wykreować coś ciekawego mimo tych korków.mariow pisze:zakupy a potem np dojazd do miejsc w ZP Siłaczki - tak na przykładKleszczu pisze:Nie wydaje mi się żeby kluczowa była tu oferta komunikacyjna bo do przystanku na Wojciechowskiego jest jednak relatywnie bliżej
129 oznacza że korki Dzwigowej rozwalą tę linię.Kleszczu pisze:Dlaczego trzech liniiW mojej propozycji jedzie tam 129 i 191. Owszem spadek częstotliwości, o którym piszesz (gdyby 129 zostało zamienione z 207) byłyby odczuwalny ale w momencie wzmocnienia 129 oferta jest i tak lepsza niż przy 206, które od Starodębów przez Spisaka i PKP nie ma sensu kursować częściej niż co 20-30 minut.
Dokąd 207 w takim razie wg ciebie? tylko do PKP Ursus? to już zamiana by była bez sensu.
206 mogłaby być jedyną linią jakby jeszcze zrobić coś ze 177
Prawdę mówić to ja bym 207 zostawił na obecnej trasie - za moment powstanie stacja PKP na Niedźwiadku i pewne uwarunkowania komunikacyjne zmienią się diametralnie.
Marcin - prawdę mówiąc nie wiem czy razem z wiaduktem powstanie jakaś ulica w kierunku Piastowskiej ale pewnie jest to prawdopodobne. Nie wiem jaki autobus tam (bo sens jednak jest) skierować. Nie widzę natomiast żadnej linii na wiadukcie w Gołąbkach, no chyba, że dałoby radę przekonać ludzi do linii (luźna koncepcja) np. OSG - Lazurowa - Tesco - Gierdziejewskiego - Niedźwiadek - Kompanii Kordian - Poczty Gdańskiej i pętla na skrzyżowaniu z Nowolazurową.
Były głosy za skierowaniem 194 przez nowy wiadukt ale wówczas ucierpiałoby Factory...