O stronach ZTM MZA i TW
A czemu nie Z26?
https://www.wtp.waw.pl/zmiany/2024/11/0 ... rasie-w-z/
Już abstrahując, że zajezdnie są opisane jako "kraniec" to na linii 4 w weekend nic nie zjeżdżą na R-1 (w dni powszednie w tych godzinach również nie). Ktoś pomylił R-1 z R-3 i taka o to twórczość radośnie wisi na stronie.4
ostatni kurs w kierunku krańca Rogalińska (w weekend):
ŻERAŃ WSCH. – … – 11 Listopada – Ratuszowa – Jagiellońska – Starzyńskiego – most Gdański – Słomińskiego – al. Jana Pawła II – al. Solidarności – Skierniewicka – ROGALIŃSKA
Czy 11.11 linia 4 zmieni trasę czy komuś się 4 z 6 pomyliło?Do Cytadeli można dojechać także autobusami linii 185 albo przespacerować się z placu T.W. Wilsona (dojazd metrem linii M1; autobusami 114, 116, 122, 157, 181, 518; tramwajami 4,15).
Dodatkowo lepiej dojść z placu Inwalidów, a nie z Wilsona (nie dotyczy 114, 122, 181 i 518)...
Dlatego napisano "przespacerować" Choć wypadało wspomnieć też o dojściu od strony mostu Gdańskiego.
A na "6" komunikat poprawiono.
A na "6" komunikat poprawiono.
Autobusowe linie 128, 175 i 517 jadące w kierunku pl. Piłsudskiego / Torwarowa zostają skrócone do przystanku pl. Starynkiewicza 02
Coraz częściej mam wrażenie że komunikaty na stronę ZTMu ktoś pisze z mojego telefonu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Myślę że autor uważa Torwar za Torwarów. W końcu ostatnio tyle się dzieje na Wilanów
Jak czytałem to zjadłem "r" i myślałem że autobusy miały dojeżdżać do Towarowej, tylko podobnie jak przy nazwiskach ludzie przestali odmieniać też nazwy ulic.
https://www.wtp.waw.pl/zmiany/2024/11/1 ... bockiej-2/
Widzę, że tym razem wycofano się z podjazdów dla Z13 do CH Targówek. Pewnie przez gigantyczne korki w poprzedni weekend. Natomiast i tak schemat jest błędny, bo 160 będzie zataczało pętlę w drugą stronę względem 126 i 212, a kraniec będzie miało na przystanku Knapika.
Widzę, że tym razem wycofano się z podjazdów dla Z13 do CH Targówek. Pewnie przez gigantyczne korki w poprzedni weekend. Natomiast i tak schemat jest błędny, bo 160 będzie zataczało pętlę w drugą stronę względem 126 i 212, a kraniec będzie miało na przystanku Knapika.
Przez zakres remontu a nie wnioski z zeszłego tygodnia.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Aha, bo w zeszły weekend mimo postojów na CH Marki wynoszących w teorii 30 minut to i tak korki rozsadzały tę linię.
A jakie wnioski pojawiły się dla trasy objazdowej 160, że w poprzedni weekend kończyło już na Targówku Trocka, a w najblizszy dojedzie do Knapika?
Może Pani Wanda w niedzielę do kościoła podjeżdża