136, 504, 505 i im podobne
Moderator: Wiliam
-
bartoni722
-
bartoni722
To znaczy, że siedem minut pisałeś jedną linijkę tekstu?bartoni722 pisze:Nie krzyczę tylko caps lock miałem włączony.Pozatym tak było że ja zacząłem pisać post przed 9:35 a BJ dodał post o 9:36.
A co do pomysłu Bidżeja - oczywiście jestem za. 436 miał zjazdy wpisane w rozkład, więc i 504 też mieć powinien

-
bartoni722
Tyle, że całość 436 obsługiwała samodzielnie R7. W przypadku 504 nie jest to już takie proste, bo potencjalnie część kursów kończyłaby przy Sasanki, a część przy GMGrzesiek pisze:A co do pomysłu Bidżeja - oczywiście jestem za. 436 miał zjazdy wpisane w rozkład, więc i 504 też mieć powinien
-
Domino2001
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Było to tłumaczone dzisiątki razy. Niewpisanie części zjazdów umożliwia roszady w obsłudze pomiędzy zajezdniami bez konieczności zmiany rozkładów jazdy. Chyba, że w rozkładasz zapiszesz ostatni wspólny przystanek dla wszystkich możliwych zjazdów...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Domino2001
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Kilkukrotnie częściej niż zmieniany rozkład. Zwróć uwagę, że robi się tak na niektórych, "wielozakładowych" liniach, a nie wszędzie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Domino2001
Żaden problem - wszystkie zjazdy będą wpisane w rozkład jako:Santos pisze:Tyle, że całość 436 obsługiwała samodzielnie R7. W przypadku 504 nie jest to już takie proste, bo potencjalnie część kursów kończyłaby przy Sasanki, a część przy GMGrzesiek pisze:A co do pomysłu Bidżeja - oczywiście jestem za. 436 miał zjazdy wpisane w rozkład, więc i 504 też mieć powinienI w przypadku wszystkich brygad na 504 istnieje duże prawdopodobieństwo rotacji pomiędzy R7 a R11. Wiąże się to oczywiście z wymianą informacji przystankowej. Na 189 dodatki zajazdowe też nie są wpisane(zauważ BJ.2052) w rozkład z Sadyby do GM, bo co jakiś czas następuje rotacja właśnie pomiędzy R7 i R11. Pawcio już to kiedyś tłumaczył
Kurs Tylko Do Przystanku Rzymowskiego. Lepsze to nic niż. Jak dobrze mi wiadomo, taka możliwość istnieje. Wtedy każda zmiana zakładu nie będzie powodowała zmian w informacji przystankowej.
Dokładnie - jazda 192 z Kabat do ZP Poleczki to jakieś 23-25 min, 504 - 16-19BJ.2052 pisze: Dodam, że o każdej porze 504 jest bardzo chętnie wykorzystywane jako dojazd z szeroko pojętego Ursynowa do 709/727 na Poleczki. [...]
Dzieje się tak, gdyż 504 jest po prostu szybsze w dojeździe do podmiejskich na Piaseczno niż Metro.
Tak ofotpowo - Wczoraj dojazd z Kabat do ZP Pelikanów zabrał mi prawie godzinę Wracając na piechotę przez las w domu byłem w ciągu 40 minut . Wybierając rower byłbym w 25 min.
Panie Szanowny, ale to już swoje propozycje składaj użytkownikom pracującym w ZTMieLukasz436 pisze:Żaden problem - wszystkie zjazdy będą wpisane w rozkład jako:Santos pisze: Tyle, że całość 436 obsługiwała samodzielnie R7. W przypadku 504 nie jest to już takie proste, bo potencjalnie część kursów kończyłaby przy Sasanki, a część przy GMI w przypadku wszystkich brygad na 504 istnieje duże prawdopodobieństwo rotacji pomiędzy R7 a R11. Wiąże się to oczywiście z wymianą informacji przystankowej. Na 189 dodatki zajazdowe też nie są wpisane(zauważ BJ.2052) w rozkład z Sadyby do GM, bo co jakiś czas następuje rotacja właśnie pomiędzy R7 i R11. Pawcio już to kiedyś tłumaczył
Kurs Tylko Do Przystanku Rzymowskiego. Lepsze to nic niż. Jak dobrze mi wiadomo, taka możliwość istnieje. Wtedy każda zmiana zakładu nie będzie powodowała zmian w informacji przystankowej.
PS A co do obsługi całości 504 przez R7 - to nawet ostatecznie można by zrobić roszady pomiędzy 189 <->504